VM i Brasilien - bästa spelare grupp A - Tippat

VM-nationernas viktigaste spelare (grupp A)

Jag tänkte gå igenom nyckelspelarna för varje land som en liten uppvärmning såhär inför VM. Lämpligt börjar jag med grupp A där Kamerun, Kroatien, Mexiko och värdnationen Brasilien är med. Det här är en tight grupp. Klar favorit är naturligtvis Brasilien. Men som man brukar säga, “det finns inget lätt motstånd i ett världsmästerskap”. Den gamla klyschan är kanske inte helt sann, men den är mer sann nu än någonsin. Om jag måste gissa så gör Kroatien sällskap med Brasilien till åttondelsfinal.

Samuel Eto’o – Kamerun
etoo_kamerun
Självklart är det Eto’o som är Kameruns stora namn. Han är sitt lands främsta målskytt genom tiderna med 55 kassar. Det blir tufft att gå vidare från gruppen. Eto’o behöver leverera världsfotboll om så ska ske. 

 

Luka Modric – Kroatien
modric_kroatien
Modric har kommit till sin rätt i klubbtröjan under Carlo Ancelottis ledning. Han ser nu ut som i sina bästa stunder i Tottenham. Modric är navet i det Kroatiska bygget som kommer till VM med ett starkt lag.

 

Javier Hernandez – Mexiko
chicharito_mexiko
Chicharito nöter mycket bänk i United som han kom till 2010. Under förra VM var hans Mexikos kanske mest lysande spelare. Han har gjort 35 mål på 58 landskamper och än är han bara 25. Flaggar för ett mycket bra VM för Hernandez.

 

Neymar – Brasilien
neymar_brasilien
Det är svårt att säga, men Neymar kanske inte är den viktigaste kuggen i Scolaris gäng. Hur som är han den som har störst förväntningar på sig. I och med att det är hemma-VM så går det inte att säga mycket annat än att Neymar är den som har flest blickar på sig från omvärlden, till och med före Ronaldo och Messi.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.