Melodifestivalen Odds

Allt inför Melodifestivalen 2020

Här hittar du allt om Melodifestivalen. Vilka artister som är med i vilken deltävling, hur bra är bidraget och hur ser oddsen ut för respektive artist? Det här är den mest heltäckande sidan när det kommer till Melodifestivalen i hela Sverige. Vi går tillbaka ända till 2014 och har information om alla deltvälingar, andra chanser och finaler sedan dess. Vill du lära dig allt om den moderna melodifestivalen, då är det här du ska vara.

Melodifestivalen 60 år

När Melodifestivalen drar igång 1 februari 2020 är det 60-års jubileum för tävlingen. Eller rättare sagt, det blir den 60e upplagan av tävlingen. Det kommer naturligtvis att firas lite extra.

Deltagarna i Mleodifestivalen 2020

Nu är det äntligen klart! Det är officiellt vilka som kommer vara med i Melodifestivalen 2020. Vi har tidigare spekulerat friskt i vilka som ska vara med. Ryktena har varit många och det har varit svårt att sålla bland dessa.

Nu har vi äntligen facit så vi dels kan sluta spekulera i vilka som kommer vara med eftersom vi nu vet. Dessutom är det också alltid kul att se hur korrekta våra spekulationer varit.

Det är sju deltagare i vardera av de fyra deltävlingarna och nedan hittar ni hela listan över vilka som kommer vara med i vilken deltävling.

Deltävling 1 i Linköping

Artist Bidrag
Malou Prytz Ballerina
Felix Sandman Boys With Emotions
OVÖ Inga problem
The Mamas Move
Suzie P Moves
Sonja Aldén Sluta aldrig gå
Robin Bengtsson Take a Chance

Deltävling 2 i Göteborg

Artist Bidrag
Linda Bengtzing Alla mina sorger
Dotter Bulletproof
Anna Bergendahl Kingdome Come
Thorsten Flinck Miraklernas tid
Klara Hammarström Nobody
Paul Rey Talking In My Sleep
Méndez feat. Alvaro Estrella Vamos Amigos

Deltävling 3 i Luleå

Artist Bidrag
Faith Kakembo Crying Rivers
Amanda Aasa Late
Albin Johnsén Livet börjar nu
Drängarna Piga och dräng
Mariette Shout It Out
Anis Don Demina Vem är som oss
Mohombi Winners

Deltävling 4 i Malmö

Artist Bidrag
Hanna Ferm Brave
Nanne Grönvall Carpool Karaoke
William Strid Molnljus
Jakob Karlberg Om du tror att jag saknar dig
Ellen Benediktson & Simon Peyron Surface
Victor Crone Troubled Waters
Frida Öhrn We Are One

Det här är den officiella listan över deltagarna i Melodifestivalen. Om ni fortsätter läsa nedan så kommer ni se våra spekulationer och vilka rykten som har florerat över vilka som ska vara med. Jämför ni spekulationerna med den officiella listan så stämmer det nästan på pricken, med ett undantag.

Karola kommer inte vara med som det ser ut. Där hade vi fel och Karola ska inte vara med. Det gick också ett rykte om att de jagade Erik Saade. Däremot var det inte solklart att han skulle vara deltagande artist utan eventuellt kanske han dyker upp i ett mellannummer eller liknande. Det återstår att se. Spännande ska det bli i vilket fall som helst.

Programledarna i Melodifestivalen 2020

Det är mycket hemlighetsmakeri kring vilka som ska delta i Melodifestivalen 2020 men några brödsmulor har vi fått ta del av. SVT har gett oss några brödsmulor att festa på i väntan på mer information. Vi har fått reda på vilka programledare som kommer guida oss genom showen den här gången. Årets programledare är inga mindre än: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin.

Lina Hedlund är känd som artist och tidigare sångare i Alcazar. Hon var också med som deltagare i Melodifestivalen 2019.

Linnea Henriksson är en svensk artist som placerade sig på fjärdeplats i Idol 2010.

David Sundin är en svensk komiker och har nyligen blivit aktuell då han spelar Dynamit-Harry i rebooten av Jönssonligan.

Det här är den huvudsakliga trion som kommer att leda programmet men det kommer antagligen dyka upp en och annan gäst som komplement till ordinarie programledare.

Odds för Melodifestivalen 2020 på gång – första deltagaren klar

Trots att sommaren fortfarande gör sig påmind börjar det bli dags att styra blickarna mot början av 2020 och Melodifestivalen. Det står nu klart att Amanda Aasa kommer vara med i Melodifestivalen 2020. Hon vann sin plats talangjaktsprogrammet P4 Nästa och är därmed den första bekräftade deltagaren i Melodifestivalen som börjar i februari 2020. Frågan är var hon kommer placera sig i listan med odds?

Carola Häggkvist till Melodifestivalen 2020

carola haggkvist

Idag har det avslöjats att Sveriges största schlagerstjärna kommer vara med i Melodifestivalen 2020. Hon ska delta med en låt hon har skrivit själv och som ska handla om hennes kärlek till Jesus.

Redan här börjar min fiasko-radar att vibrera. Även om jag är ett stort fan av Carola så känns det som att hennes chanser att vinna skulle vara betydligt större om hon presenterade en bra låt som inte hade ett religiöst tema. Naturligtvis hejar jag på Carola ändå men det känns som ett dåligt val.

Carola är en av våra absolut bästa artister med en sångröst som får de flesta världsartister att skämmas.

Hon har varit med i Melodifestivalen fem gånger och vunnit eurovision åt Sverige en gång med låten fångad av en stormvind.

År Låt Placering
1983 Främling Vinnare
1990 Mitt i ett äventyr Andraplats
1991 Fångad av en stormvind Vinnare
2006 Evighet Vinnare
2008 One Love Utslagen i andra chansen

I början av december brukar SVT släppa en fullständig deltagarlista inför Melodifestivalen. I väntan på den officiella listan har vi lagt örat mot marken och snappar upp alla rykten och allt skvaller. När vi hittar fler nya deltagare kommer vi att presentera dem här så håll utkik.

Odds på Carola i Melodifestivalen 2020

När det här skrivs är nyheten om Carolas deltagande i Melodifestivalen så färskt att spelbolagen ännu inte vaknat till liv. Det finns ännu inga odds på Carola i tävlingen och vi tror att det kommer dröja fram till den offentliga listan släpps till innan vi får odds på Carola, och alla andra deltagare. Carola brukar alltid bli tippad favorit eftersom hon är en talang utan sitt like. Med det sagt blir vårt tips redan nu att avvakta med att satsa på henne. Även om hon är en stor stjärna så tror vi att religiösa sånger inte går hem i Sverige 2020 och det kan med stor sannolikhet bli hennes fall.

Uppdatering – Carola säger själv att hon tackat nej

Efter fredagens uppståndelse om att Carola skulle vara med i Melodifestivalen har det varit en riktigt rejäl storm i vattenglaset. Ämnet blev så hett så Carola själv var tvungen att gå ut med ett förtydligande på sin Instagram där vi kunde läsa:

-“Jag önskar jag kunde säga Ja…., vi kör! Men jag tackade ödmjukt nej tack redan i augusti då en av de absolut starkaste kompositörerna inom Esc sammanhang erbjöd mig en fin låt. Och senast nu i oktober då en annan tungviktare inom denna genre önskade, tillsammans men Christer B, att jag sjöng sången som skulle kunnat bli en sann hyllning till hela universums Skapare. Men det krävs lite mer än så för mig.. “

Vidare skriver hon också:

-“Och just nu är jag faktiskt smartare än så – än att tacka ja. Vem vet i framtiden. Men just nu gick jag inte igång tillräckligt på varken låtarna, mello eller medias circus. Jag bygger något annat på hemma plan från mitt hjärta, på lång sikt. Men med stor tacksamhet för vad Melodifestivalen en gång var för mig, o för många andra. Tack! Och media får gärna fråga den säkraste källan på en gång innan ni basunerar ut på tv att jag är ’klar’”

Carolas hela inlägg hittar ni på hennes Instagram.

Av allt att döma så var alltså fredagens nyhet fake news och vi verkar tyvärr inte få se denna kejsarinna av Melodifestivalen tävla i år.

Victor Crone till Melodifestivalen

Victor Crone som 2019 var med i Eurovision för Estlands räkning med låten Storm är nu aktuell för att tävla om sin chans att representera Sverige.

Låten storm har i runda slängar runt 5 miljoner visningar på Youtube och den spelas hyfsat frekvent på radion fortfarande. Det kan sannolikt vara ett bra kliv i karriärsstegen för Victor att ställa upp i Melodifestivalen och med tanke på hur populär låten Storm är så finns det goda chanser för honom att ta sig långt om han har en lika bra låt den här gången.

Låten slutade på 20e plats i Eurovision förra året.

Hanna Ferm tillbaka – den här gången som soloartist

2019 ställde Hanna Ferm upp tillsammans med Liamo med låten Hold You. De slutade på en tredjeplats och räckte inte hela vägen. I år gör rykten gällande att Hanna Ferm ställer upp igen. Den här gången ska det dock inte vara i en duett med Liamo utan som soloartist.

Hanna är en ung stjärna som på knappa 20 år hunnit vara med i Melodifestivalen, Talang och Idol. Vi hoppas att det här ryktet stämmer då vi gärna ser mer av den här talangen.

Jakob Karlberg ryktas dyka upp i Melodifestivalen 2020

Även Jakob Karlbergs namn dyker upp när vi hör skvaller om Melodifestivalen. Vi har inte sett mycket av honom de senaste åren men det kan det bli ändring på om han nu ska vara med i Melodifestivalen.

Albin Johnsén till Melodifestivalen

Albin Johnsén som antagligen är mest känd för sin låt Din Soldat som släpptes 2014. Han var med och tävlade 2016 och nu säger ryktet att han är klar för Melodifestivalen 2020.

Enligt ryktet ska han vara med som soloartist och det ska bli väldigt spännande att se.

Suzie P klar för Melodifestivalen

Suzie P är en ung artist som fyller 17 i december. Hon var senast på tapeten under sommaren 2019 då hon uppträdde under SVTs sommarlovsprogram med sin låt Shunon. Låten var censurerad och delar av texten omskriven för att passa den yngre publiken i programmet. Vissa tyckte så klart att även den censurerade texten var lite opassande men de flesta som var upprörda var det över att barnen sen gick och lyssnade på den ocensurerade versionen på spotify och youtube. Man kan diskutera om det var en slarvig bokning av SVT eller inte, oavsett så ska det bli väldigt spännande att se denna unga artist pröva vingarna i Melodifestivalen.

Thorsten Flinck säger att han ska vara med i Melodifestivalen

I en intervju med tidningen ttela.se säger Thorsten Flinck att han ska vara med i Melodifestivalen. Att gå ut och säga det bryter mot deras regler så frågan blir då om det han säger är sant, kommer han gå miste om sin plats eller på annat sätt straffas för det han säger? Det kan ju också vara så att han inte ska vara med som en av de tävlande utan som en annan roll egentligen men vi får helt enkelt se. Det ryktas nu i alla fall om att han är klar att vara med.

Robin Bengtsson sägs vara en av deltagarna 2020

Robin Bengtsson som vann Melodifestivalen 2017 sägs nu vara tillbaka för att tävla än en gång.

Även Anna Bergendahl tros tävla 2020

Även Anna Bergendahl som var med förra året påstås vara klar för årets tävling. En intressant detalj är att Anna Bergendahl och Robin Bengtsson tävlade mot varandra i Idol 2008.

Anis Don Demina

DJn och Youtubern Anis Don Demina ryktas också vara klar för Melodifestivalen. Han har tidigare varit med uppe på scen när Samir och Viktor ställde upp med låten Shuffl men den här gången ska han, enligt ryktet, ställa upp med sitt egna namn.

Ska SVT lyckas värva Eric Saade?

Det ryktas också om att en av förra årets programledare, Eric Saade jagas av SVT för att vara med i Melodifestivalen. Hur det går och hur stora chanserna är vet vi inte men kanske känner SVT att de behöver få in några riktigt stora namn nu när Carola verkar ha tackat nej.

Mer information om Melodifestivalen 2020 och oddsen inför den kommer löpande.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.