Melodifestivalen Odds

Här hittar du allt om Melodifestivalen. Vilka artister som är med i vilken deltävling, hur bra är bidraget och hur ser oddsen ut för respektive artist? Det här är den mest heltäckande sidan när det kommer till Melodifestivalen i hela Sverige. Vi går tillbaka ända till 2014 och har information om alla deltvälingar, andra chanser och finaler sedan dess. Vill du lära dig allt om den moderna melodifestivalen, då är det här du ska vara.

Odds för Melodifestivalen 2020 på gång – första deltagaren klar

Trots att sommaren fortfarande gör sig påmind börjar det bli dags att styra blickarna mot början av 2020 och Melodifestivalen. Det står nu klart att Amanda Aasa kommer vara med i Melodifestivalen 2020. Hon vann sin plats talangjaktsprogrammet P4 Nästa och är därmed den första bekräftade deltagaren i Melodifestivalen som börjar i februari 2020. Frågan är var hon kommer placera sig i listan med odds?

Melodifestivalen 2018 – FINAL!

I fem veckor har vi sett artister tampas om sin plats i finalen och nu är det äntligen klart vilka det blir. Lördag 10 mars 2018 är det äntligen dags för den stora finalen i Melodifestivalen. Nu ska det avgöras vilken artist och låt som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Finallåtarna som det står mellan är och odds från Svenska spel för respektive bidrag hittar ni nedan.

Spelbolag Benjamin Ingrosso
Svenska spel 2.17

Benjamin Ingrosso är favorit med sina 2.17 I odds. Låten har ungefär 610 000 view om man kollar de första fem olika träffarna på Youtube. Han promotas hårt i radio och tv och det känns lite som att ”etablissemanget” vill ett han ska vinna.

Spelbolag Felix Sandman
Svenska spel 4.30

Felix Sandman är andrafavorit med 4.30. Han har totalt runt 500 000 views på youtube. Låten växer och blir lite bättre för varje gång. Är det Eurovisionmaterial? Jag vet inte, kanske.

Spelbolag Johan Lundvik
Svenska spel 5.90

Han är tippad som tredje favorit men han har knappt 200 000 visningar på Youtube så där verkar intresset inte vara fullt så stort. Låten håller rätt hög kvalitet och han sjunger bra.

Spelbolag Mariette
Svenska spel 8.10

Mariette är fjärdefavorit enligt Svenska spel och hör förvånande höga odds. Hon har ca 270 000 views på Youtube så intresset för hennes låt är halvsvalt även det. Men hon är en potentiell vinnare enligt mig så 8.10 i odds på henne är bra.

Spelbolag Liamoo
Svenska spel 10.25

Liamoo har 170 000 visningar på Youtube och även om det många som gillar honom och hans låt så tror jag inte att det räcker hela vägen till Eurovision för den här unga herren.

Spelbolag Samir & Viktor
Svenska spel 11.50

Nu börjar det bli intressant. Samir och Viktor ligger alltså på 11.50 i odds. Kollar man på youtube så har de ungefär 1.4 miljoner visningar vilket är mer än dubbelt så många som de som haft flest hittills.

Om vi låter Youtube-views avgöra så ligger de här väldigt bra till än så länge med andra ord. Vi kommer snart nå Margaret vars låt också är populär på youtube. Men vi kan nog inte räkna bort dessa killar helt. Det är ju trots allt en ganska ung publik och Samir och Viktor är populära bland den yngre befolkningen så vi ska inte räkna bort dem helt.

Spelbolag Mendez
Svenska spel 15.50

Mendez låt spelas friskt på radion och står sig rätt bra där. Den har strax över 700 000 views på Youtube och bland tittarna i yngre medelåldern är Mendez en gammal stjärna. Antagligen ingen Eurovision för honom men han kan placera sig i toppskiktet.

Spelbolag Margaret
Svenska spel 18.00

Margaret har nästan 3.5 miljoner visningar på Youtube. Inte så konstigt kanske med tanke på att hon är en internationellt känd artist. Hennes låt och framträdande är bra och jag hade trott att hennes chanser att vinna var enormt stora om hon varit svensk. Att hon nu är från Polen och tävlar för Sverige är nog till hennes nackdel vilket minskar utsikterna men hon är en stark utmanare till vinsten. I synnerhet när oddsen är så höga så blir det extra intressant att överväga att satsa på henne.

Spelbolag Jessica Andersson
Svenska spel 20.00

Jessica Andersson sticker inte riktigt ut i mängden. Hon har nästan 200 000 views på Youtube och oddsen är höga. Hon är bra och låten svängig men den har nog ingen chans mot övriga startfältet. Gissar på en mittenplacering för Jessica.

Spelbolag Rolandz
Svenska spel 27.00

Rolandz med Robert Gustavsson i spetsen har nog oanade chanser. Han är enormt populär och det gynnar självklart även Rolandz. De tog sig ju till final trots allt. Ett bett på den här är nog inte tokigt. Den har dessutom strax över 700 000 views på youtube, vilket är i toppskiktet bland de svenska artisterna.

Spelbolag Martin Almgren
Svenska spel 52.00

Martin Almgren har runt 100 000 views på Youtube och höga odds. Låten är fin men jag har svårt att tro att den kommer ta sig vidare till Eurovision.

Spelbolag Renaida
Svenska spel 130.00

Renaida är sist ut och har höga odds. Tror att dessa speglar slutresultatet ganska väl. Tror inte att hon kommer gå vidare trots att hon gjort en stark tävling och tagit sig till final.

Analys

Det är extremt sannolikt att Benjamin Ingrosso går vidare. Det har, lite subtilt, propagerats för det i media senaste veckorna. Lyssnar ni på reklamradio så hör ni dem hylla honom stup i kvarten. Ni som följer mina speltips på Melodifestivalen vet att jag inte är intresserad av de ”säkra” bidragen som anses klara. Nej, i den här tävlingen kan allting hända och att sats på till exempel Benjamin är inte det minsta lockande, dessutom tror jag inte att det är +ev heller eftersom det finns många andra starka artister. Min tro är att Benjamin kommer att ta det men det är inte på något sätt självklart. Enligt mig är Mariette och Margaret starka utmanare också. Lika så Felix Sandman och Samir & Viktor. Därför hamnar mina bets på Mariette och Margaret.

Speltips

1. Mariette till 8.10 gånger pengarna på Svenska spel.
2. Margaret till 18.00 gånger pengarna på Svenska spel.

Melodifestivalen 2018 Andra Chansen

Vi har nu klarat av alla deltävlingar i Melodifestivalen och kvar har vi andra chansen och finalen. I andra chansen tävlar 8 artister om fyra platser till finalen. Upplägget här är lite annorlunda från i deltävlingarna då det nu är dueller istället för en enda stor tävling. Två artister tävlar mot varandra i fyra dueller. Den artist som vinner duellen går vidare till final och den som förlorar får lämna tävlingen.

Nytt för den här veckan är också att oddsen i första hand kommer från Svenska spel. Vill man betta på Melodifestivalen kan man göra det hos Svenska spel genom att gå till deras sida, klicka på spel och sedan välja oddset. Där kan man söka på

Spela på andra chansen hos Svenska spel

Melodifestivalen för att hitta odds på veckans dueller. Enklare kan det nästan inte bli.
Här hittar ni veckans dueller och oddsen från Svenska spel.

Spelbolag Margaret Moncho
Svenska spel 1.22 3.45

Om vi tittar på hur det gått för låtarna så har Margarets låt 1.2 miljoner visningar på youtube med 10k likes och 1k dislikes. Medan Moncho cuba libre har 200k views med 1k likes och 486 dislikes. Låter vi Youtube vara domare står det klart att Margaret är vinnare här. Jag är beredd att hålla med. Det känns ganska osannolikt att hon inte skulle gå vidare.

Spelbolag Renaida Olivia Eliasson
Svenska spel 1.27 3.10

I den andra duellen möts Renaida och Olivia Eliasson. Föregående år har det varit väldigt informativt att kolla på youtube för att se hur låtarna går hem hos folket och Renaida har 375k views med 3k likes och 323 dislikes. Olivia har 86k views med 877 likes och 183 dislikes.
Här ser Renaida ut att vara favorit vilket hon också är om vi tittar på oddsen.

Spelbolag Felix Sandman Mimi Werner
Svenska spel 1.20 3.60

Felix Sandman har 147k views med 2k likes och 172 dislikes. Mimi Werner har 103k views med 832 likes och 157 dislikes. Det är ganska jämnt mellan dessa två men Felix ligger lite bättre till enligt Youtube-statsen vilket också stämmer överens med oddsen även om hans ledning ser större ut i oddsen än från Youtube-views.

Spelbolag Sigrid Bernson Mendez
Svenska spel 2.35 1.45

Sigrid Bernson har nästan 800k views på youtube med 3k likes och 1k dislikes. Mendez har 330k views med 3k likes och 652 dislikes. Oddsen ser också honom som favorit.

Ovan har ni veckans dueller med odds från Svenska spel med odds från Svenska spel. Min känsla är att det är favoriterna som går vidare. Alltså Margaret, Renaida, Felix Sandman och Mendez. Eventuellt skulle Mimi kunna slå ut Felix om man tittar på views, likes och dislikes på Youtube kombinerat med oddsen och magkänslan.
Gör man ett kombispel på Svenska spel med Mendez, Renaida, Margaret och Felix som vinnare får man ett totalt odds på 2.70 gånger pengarna. Gör man en kombo där man byter ut Felix mot Mimi får man ett totalt odds på 8.90.

Efter ganska sparsamma framgångar i årets Melodifestival har jag blivit lite försiktig i mitt bettande och tänker köra lite försiktigt den här veckan. Det blir en kombi på respektive favorit för mig. Alltså ett spel på Margaret, Renaida, Felix och Mendez med oddsen på 2.70

Melodifestivalen 2018 Deltväling 4 i Örnsköldsvik

Det här är den fjärde och sista ordinarie deltävlingen i Melodifestivalen 2018. Nästa vecka är det andra chansen och veckan efter det är det den stora finalen. Här kommer vår analys av veckans tävling.

Emmi Christensson – Icarus

Spelbolag Odds
Betsafe 4.00
Unibet 4.00

Ganska kraftfull. Ser ut att ha ett bra framträdande. Det känns som ett bra eurovisionnummer och hon kan helt klart ha en chans att ta sig till final även om startfältet är ganska starkt den här veckan.

Elias Abbas – Mitt Paradis

Spelbolag Odds
Betsafe 16.00
Unibet 12.00

Inte min typ av musik och jag tror inte att den här kommer att nå speciellt långt. Den kan ta sig till andra chansen men det är på gränsen.

Felicia Olsson – Break That Chain

Spelbolag Odds
Betsafe 12.00
Unibet 14.00

Inte dålig men inte jättebra. Den här kan gå till andra chansen men jag har svårt att se att den tar sig direkt till final, i alla mot det här startfältet.

Rolandz – Fuldans

Spelbolag Odds
Betsafe 2.0
Unibet 2.05

Robert Gustavsson må vara populär men den här låten är ingen höjdare. Den kan säkert få lite röster eftersom han är populär men någon final har jag svårt att se att det blir.

Olivia Eliasson – Never Learn

Spelbolag Odds
Betsafe 2.75
Unibet 5.50

Olivia har fin röst och låten är rätt okej. En andra chans är inte alls omöjlig men hon har nog svårt att ta sig till final.

Felix Sandman – Every Single Day

Spelbolag Odds
Betsafe 1.45
Unibet 1.30

Felix Sandman är en av favoriterna. Även om jag inte håller med om att han borde gå vidare så ser jag att låten kan tilltala tittarna. Final eller andra chans gissar jag på här.

Mariette – For You

Spelbolag Odds
Betsafe 1.45
Unibet 1.50

 

Mariette är duktig och stabil men den här låten är lite av en besvikelse. Hennes tidigare bidrag har varit fenomenalt bra. Det här var lite svagare. Men hon är en van artist och väldigt talangfull. Hon tar sig sannolikt vidare. Om det blir till finalen eller andra chansen återstår att se.

Mitt första givna speltips idag var att satsa på Emmi Christensson med 12 gånger pengarna på Betsafe. Jag lade ett bett på 100 kronor men fick meddelande om att högsta tillåtna var på drygt 60 kr. Man fick välja mellan att lägga 60 eller att skicka in 100 kr för manuell granskning. Jag skickade in allting på manuell granskning. Kort därefter fick jag ett meddelande att bettet nekats och när jag tänkte lägga ett nytt på 60 kronor så var oddset ändrat från 12 till 4 gånger pengarna.

För 12 gånger pengarna var det ett givet bett på Emmi, med 4 är det inte lika självklart. Så jag började dammsuga nätet efter oddsen på henne för att se om jag kunde hitta någon som hade bättre än 4. I skrivande stund har Bet365 7.5 gånger pengarna på Emmi. På RoyalPanda får vi 8 gånger pengarna på Emmi.

Kvällens favoriter är Mariette och Felix Sandman. Oddsen på dessa är så låga att det inte är vidare intressant att satsa på dem utan jag tror att den som har chans att vinna med rimliga odds är just Emmi. Men då får vi betta på lite andra sidor än vad vi är vana vid. Men vad gör man inte för att få en edge.

Speltips

Emmi Christensson med 8 gånger pengarna på Royal Panda.

Jag såg också att Svenska Spel ger odds på 9.80 på Emmi så har man konto på Svenska spel kan man absolut spela där istället eftersom oddsen är bättre.

Melodifestivalen 2018 Deltävling 3 i Malmö

Det är dags för tredje deltävlingen. Veckan som gått har inte varit helt fri från kontroverser. Tydligen hade Pernilla Wahlgren laddat upp ett kort klipp av Benjamin Wahlgrens bidrag och det bryter mot reglerna och Benjamin riskerade därför att bli diskvalificerad.

Eftersom det dock inte var han själv eller någon i direkt anslutning till produktionen av låten så slapp han undan och får vara med. Hade man stängt av artister för vad andra personer gör så hade man ju lätt kunnat spara ned uppträdandet och ladda upp det på youtube, facebook eller liknande och på så sätt fått alla konkurrenter diskvalificerade.

Nog om förra veckan, nu blickar vi framåt mot nästa. Den här veckan var det mest svaga bidrag det var inte någon låt som var speciellt imponerande men här kommer en kort analys av respektive bidrag.

Martin Almgren – A Bitter Lullaby

Spelbolag Odds
Betsafe 2.70
Unibet 2.15

En ganska intetsägande låt. Det känns som en kopia av tusen andra låtar i samma genre. Den är inte dålig men den är heller inte bra. Vann Idol och har en stor fanbase från det vilket ger honom en liten knuff i ryggen. Andra chansen kommer han nog till men finalen är tveksam även om den absolut inte är omöjlig.

Barbi Escobar – Stark

Spelbolag Odds
Betsafe 15.00
Unibet 21.0

Låten är lite intressant men inte något som sticker ut speciellt mycket. Den håller viss standard och kan ta sig vidare till andra chansen. Någon final har jag dock svårt att se att det blir för Barbi.

Moncho – Cuba Libre

Spelbolag Odds
Betsafe 8.0
Unibet 12.0

En låt med kraftig inspiration från latinamerika. Den här är lite som Barbis låt i det avseendet att den inte sticker ut speciellt mycket men ändå inte är helt kass. En andra chans är inte omöjlig för Moncho.

Jessica Andersson – Party Voice

Spelbolag Odds
Betsafe 2.70
Unibet 2.40

Jessica andersson är en rutinerad deltagare iMelodifestivalen. Det syns på hela hennes framträdande. Låten däremot var inte speciellt imponerande. Jessica Andersson kommer nog att ta sig vidare men frågan är om det blir final eller andra chansen.

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min dröm

Spelbolag Odds
Betsafe 15.0
Unibet 18.0

Här har vi också ett rutinerat gäng men låtarna var inte speciellt bra här heller. De kanske kan ta sig vidare för att de är så populära bland den äldre befolkningen men låten i sig håller inte så hög kvalitet.

Dotter – Cry

Spelbolag Odds
Betsafe 1.20
Unibet 1.35

Dotter bjuder på en lite svår låt som antagligen ska förmedla något viktigt och känslosamt. I mina öron låter det inte speciellt bra men man vet aldrig.

Mendez – Everyday

Spelbolag Odds
Betsafe 1.20
Unibet 1.45

Mendez, eller DJ Mendez som några känner honom som var populär i början av 2000-talet efter att hans låt Razor Tongue släpptes 1999. Sedan dess har vi inte sett och hört mycket av honom men nu är han alltså tillbaka och ställer upp i Melodifestivalen. I repititionerna så låter det inte som att han sjunger helt rent. Även det här bidraget har inspiration från latinamerika.

De två klara favoriterna om man tittar på oddsen är Mendez och Dotter. Jag har egentligen ingen aning om varför men det är väl inte mycket att bråka om med reservation för att Jessica Andersson kan ta någon av deras platser. Ingen låt är en självklar finalist med så många svaga låtar känns det som att nästan vad som helst kan hända.

Eftersom det inte bara är låten som spelar roll utan även framträdandet och numret i helhet så ger det lite extrapoäng till just Jessica Andersson. Dotters låt är knepig och den kan likväl ta Sverige med storm, som Caroline Af Ugglas gjorde 2009 med sin låt Snälla men den kan också floppa totalt och komma sist. På Unibet får man 151 gånger pengarna på att hon kommer sist och även om jag inte tänker inkludera det i speltipset så berättar jag att jag slänger in 100 kr på det. Bara för att.

Speltips:

Dagens speltips blir Jessica Andersson till final på 2.70 gånger pengarna på Betsafe.

Ytterligare tips:

Det är också möjligt att Martin Almgren går till final och det är 2.70 gånger pengarna på honom på Betsafe.
Slutligen så är det 151 gånger pengarna på att Dotter kommer sist på Unibet. Det är dagens longshot, inte speciellt sannolikt men med så högt odds kan det vara värt med en riktig chansning.

Melodifestivalen 2018 Deltävling 2 i Göteborg

Det är nu fredag förmiddag den 9 januari. Om ett par timmar börjar OS-invigningen och därefter är det transportsträcka till imorgon kväll då det är dags för deltävling nr 2 i Melodifestivalen. Den här gången är det Göteborg som fått äran att hålla i tävlingen.
Vi har sju nya bidrag som slåss om platsen och vi hittar som vanligt både kända och okända artister. Förra veckan blev ett fiasko för egen del. Som jag skrev så trodde jag att Benjamin Ingrosso skulle gå vidare men att oddsen var för dåliga.

Kamferdrops hade ett tamt nummer och åkte ut helt och hållet vilket jag inte hade trott. John tog sig till final tillsammans med Benjamin Ingrosso i vad jag tycker var en ganska välförtjänt vinst. Det var inte en toppenlåt men han höll högre klass i sitt uppträdande än de andra.

Men det är bara att borsta av sig nederlaget och möta nästa vecka med nytt mod. Vi börjar med att en kort summering av artisterna och hur deras bidrag upplevs från smygtitten vi bjuds på av SVT.

Samir & Viktor

Spelbolag Odds
Betsafe 1.60
Unibet 1.70

Det bär mig emot att säga men den här låten är hyffsat svängig. Duon är enormt populär bland de yngre tittarna och av smygtitten att döma så har låten passager som är ganska bra och tidstypiska.

Ida Reding

Spelbolag Odds
Betsafe 5.0
Unibet 5.0

För den oinsatte kan det här låta som någon dänga från Veronica Maggio. Den har ändå bra fart och hon sjunger fint. Vi kan nog inte räkna bort den här helt och hållet.

Jonas Gardell

Spelbolag Odds
Betsafe 5.25
Unibet 3.75

Hans låt är ganska långsam med en okej melodi. De få orden man hann höra i smygtitten vittnar om att texten antagligen har en djupare innebörd och verkar handla om hur man ska ta sig vidare i livet vid motgångar eller något liknande. Med rådande klimat så kan texten säkert uppfattas viktig och locka till sig röster på grund av det samt att Jonas Gardell antagligen har en stor skara följare av de äldre tittarna. Även om låten kanske inte kan mäta sig med en del av de andra bidragen så kanske budskapet plus Gardell kan ge den en möjlighet.

Margaret

Spelbolag Odds
Betsafe 2.10
Unibet 2.35

Margaret är antagligen den mest kända artisten i morgondagens tävling. Hennes låt Cool Me Down har 19 miljoner visningar på youtube. Hennes bidrag i Melodifestivalen känns ganska bra. Lite sommarkänsla så här i vintermörkret. Uppträdandet verkar välgjort. Det här kan mycket väl bli en finalist.

Stiko Per Larsson

Spelbolag Odds
Betsafe 10.0
Unibet 26.0

Här har vi kvällens högoddsare. Däremot vågar jag med rätt stor säkerhet säga att den här kommer få nöja sig med sitt uppträdande idag. Vidare än så här har jag svårt att se att han tar sig.

Mimi Werner

Spelbolag Odds
Betsafe 2.95
Unibet 4.0

Mimi Werner har otur att hon är med i kvällens tävling. Hade hon varit med föra veckan hade det antagligen blivit final eller andra chansen. Nu kan hon mycket väl få åka hem direkt.

Liamoo

Spelbolag Odds
Betsafe 1.08
Unibet 1.12

Kvällens superfavorit. Med lägst odds på både Betsafe och Unibet så känns Liamoo som en given vinnare. Jag vet inte riktigt varför. Det är någon rap-aktig låt med en stor portion smörkänsla. Personligen är jag inte speciellt imponerad men jag kan förstå att han når ut till en bred publik och mycket väl tar sig till final. Tyvärr är oddsen på honom för låga för att det ska vara värt att satsa.

Speltips

Det var svårt även den här veckan. Inte för att det var så mycket skit som förra veckan utan snarare att det var för mycket bra. Liamoo, Margaret och Samir & Viktor är alla troliga att ta sig till final. Hade det inte varit för att oddsen på Liamoo är så låga hade jag trodde på Maragret tillsammans med Samir & Viktor. Nu tror jag istället att det kommer bli Liamo och antingen Samir och & Viktor eller Margaret. Eftersom oddsen är så mycket bättre på Margaret så satsar jag på henne.

Unibet har också odds på att man sätter båda finalisterna. Där har vi Liamoo & Samir och viktor till final för 1.85 gånger pengarna och Liamoo & Margaret för 3.25 gånger pengarna. Samir & Viktor och Margaret går för 6.50 gånger pengarna på Unibet. Vill man vara vågad kan man ta något av dessa bets också.

Margaret till final med odds 2.35 på Unibet blir mitt speltips.

Melodifestivalen 2018 Deltävling 1 i Karlstad

Lördag 3 februari 2018 är det dags igen. Melodifestivalen börjar i Karlstad och vi har 7 bidrag som slåss om chansen att komma till final. Som vanligt har SVT gett oss möjligheten att tjuvtitta på 30 sekunder av bidragen och det går även att lyssna på 1 minut.

Den här veckan var väldigt svår att avgöra. Det var ingen låt som höjde sig över resten och kändes som en självklar vinnare. Benjamin Ingrosso är tippad favorit tätt följd av Kamferdrops. Antagligen är det just dessa två som kommer gå vidare men oddsen på respektive artist hamar någonstans runt 1.10 till 1.70 och det blir knappast något intressant bett. Ni som följer Melodifestivalen tipsen år för år vet att jag gillar högoddsarna som spelbolagen helt felbedömt som Owe Törnqvist förra året och Louise Hoffsten för 5 år sedan. Nedan följer en kort summering av min reflektion över respektive artist och deras bidrag.

Benjamin Ingrosso – låter som en kastratsångare och känns inte speciellt genuin. Låten är inget vidare men han är nog poppis hos den yngre publiken och kan gå hem men min tro och förhoppning är att han som bäst kommer till andra chansen. Det ska dock tilläggas att det lilla vi får se av hans nummer ser välarbetat och professionellt ut. Man får inte underskatta kraften av numret. Även om jag tycker att låten inte håller måttet för att gå till final så ger det professionella numret honom en bra chans. Att han dessutom är storfavorit minskar inte sannolikheten direkt.

Kamferdrops – Låten känns lite tam men ändå rätt okej. Kamferdrops kör en Cia och visar inte ansiktet. Hon har därför en mask för ansiktet som döljer utseendet. Om jag inte ser helt fel verkar hon dessutom ha Tobbe trollkarl i sitt nummer och vi får se lite trolleri.

Kicki Danielsson – Här blir vi bjudna på en countrylåt. Det var inte någon riktig höjdare och jag har svårt att se att den här skulle ta sig vidare faktiskt.

Edward Blom – Denna korpulenta mysman står med sin ganska kraftig hydda och ser lite ut som en parodi på sig själv. Låten är som en barnlåt med sitt uppåt-tempo och muntra klingande. Det här är en sån där låt som är extremt svår att förutse. Den skulle kunna komma sist likväl som ta sig direkt till final.

Renaida – Halvokej låt med ganska bra tempo. Renaidas röst håller inte hela vägen men det här är ju bara genrep så det kanske är bättre i den riktiga tävlingen. Däremot ger den här låten faktiskt lite good-feeling vilket inte ska underskattas.

John Lundvik – John bjuder på en ballad med ganska fin melodi och han har en kraftfull röst. Det är antagligen inte en finallåt men det är det ingen i det här fältet som är och därför kan John ha en chans.

Sigrid Bernson – Smygtitten på den här låten var inget vidare. Den hade en viss sväng men det var inte en höjdare. Hade det varit rim och reson som dominerade resultaten i Melodifestivalen hade jag sagt att den här låten inte tar sig längre än till andra chansen. Men nu är det inte rim och reson som avgör vinnarna och därför utesluter jag inte att den här går vidare.

Speltips

Den här veckan står jag nästan handfallen. Min gissning är att Benjamin Ingrosso och Kamferdrops går vidare men inget av dessa bets är speciellt roliga. Som bäst har Benjamin 1.12 i odds och Kamferdrops 1.60. Sigrid Bernson har 2.5 i odds på Betsafe och det är faktiskt ett rätt bra bett då hon mycket väl skulle kunna knipa finalplatsen från Kamferdrops eller Benjamin. Det är nu det blir riktigt intressant också. Paf och Unibet har kombi-bets där man kan satsa på vilka två artister som kommer att komma till final. Satsar man på Benjamin och Kamferdrops får man 2.0 i odds. Satsar man på Benjamin och Sigrid Bernson får man 2.75. Däremot så är det 10 gånger pengarna på Kamferdrops och Sigrid och då blir det helt än mer intressant. Det är däremot betydligt svårare att ta hem båda finalisterna än bara en.

Kan också tillägga att Edward Blom mycket väl har en chans att ta sig till final. Det vore inte första gången en “joker” tar sig till final på en lite udda låt.

Oddset för Sigrid Bernson är 2.50 på Betsafe och jag lägger ett bett på henne. Utöver det gör jag en satsning och lägger ett bett på PAF att både Sigrid och Kamferdrops tar sig till final för 10.0 i odds. Det är inte ett vattentätt bett men jag tänker chansa!

 

 

*** Senaste Nytt 24/01 2018 ***

Nu är det snart dags för Melodifestivalens första deltävling 2018 och nu duggar nyheterna tätt. Här hittar ni de viktigaste uppdateringarna för att framstå som ett riktigt proffs inför vänner, familj och/eller partner.

Nytt poängsystem i Melodifestivalen 2018

Jag började titta på Melodifestivalen innan den stora reformen 2002 då deltävlingar introducerades och Melodifestivalen var bara ett avsnitt där representanten för Sverige i Eurovision utsågs. 1999 skedde en annan stor reform i programmet och det var telefonröstningen. Innan 1999 så var det bara juryröster som avgjorde vinnaren men 1999 så infördes telefonröstningen och vi fick då möjlighet att vara med och påverka resultatet.

Efter att folket fick vara med och rösta så minskade antalet tidningsrubriker med texten FEL LÅT VANN och istället så började resultatet att accepteras lite mer även om det så klart fortfarande var stora debatter kring om det verkligen var rätt låt som vunnit.

Sedan 1999 så har telefonröstningen och juryröstningen haft ungefär lika stor inverkan på resultatet. Det har varierat något och gjorts om lite genom åren och nu kan man till exempel även rösta via en app i sin smartphone.

Uppdelningen med folkets röst och juryröster har överlag varit uppskattat men det har även skapat viss kontrovers som till exempel 2005 när Nanne Grönvall vann folkets röst men Juryrösterna gav vinsten till Martin Stenmarck. 2008 vann Sanna Nielsen med låten Empty room folkets röst men blev utslagen av Charlotte Perelli som ställde upp med låten Hero. 2013 var det Yohio som vann folkets hjärtan men juryn gav vinsten till Robin Stjernberg. Förra året var det Nano som vunnit folkets röst men Robin Bengtson tog hem juryns röst och blev vinnare.

Nu har Christer Björkman gjort om hur röstningen kommer fungera i Melodifestivalen 2018 för att jämna ut makten mellan folkets röst och juryrösterna. Sedan 1999 då röstningen gjordes om har jurygrupperna delat ut poäng till de sju bästa bidragen enligt fördelningen 1, 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng. Det har alltså varit några bidrag som blivit helt utan poäng och det sjunde bästa bidraget är det som fått 1 poäng. I eurovision så ger juryn ut poäng till de 10 bästa bidragen enligt fördelningen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 och 12 poäng.  Det här systemet har använts sedan Eurovision 1975 som förövrigt hölls i Stockholm.

Nu kommer jurygrupperna i Melodifestivalen återgå till den tiogradiga poängskalan, likt den som introducerades i Eurovision i Stockholm 1975. Nu kanske det är någon som undrar hur det här gynnar oss som tycker att juryn haft för stor makt. Det här nya systemet jämnar nämligen ut maktfördelningen mellan folket och juryn.

Först och främst så är det bara två bidrag som blir utan poäng från juryn istället för fem bidrag vilket torde fördela poängen jämnare eftersom poängskalans utformning inte är lika uppdelad. Förändringen gör också att juryn kommer att dela ut 638 poäng totalt och man kommer därmed öka folkets röst till att totalt innehålla 638 röster.

Poängfördelningen av folkets röst har fungerat så att om ett bidrag får 10 % av folkets röster så får det bidraget 10 % av den totala poängsumman som folket har. I det här fallet hade ett bidrag med 10 % fått 63.8 poäng.

Eftersom antalet poäng har ökat så kommer också skillnaden i poäng från folkets röst att bli större mellan bidragen. Samtidigt så kommer skillnaden mellan bidragen bli mindre hos juryn. Dessa två faktorer kombinerat kommer då att öka makten hos folket och minska risken att juryns röster kör över och framhäver en helt annan vinnare än folkets röst.

Rösterna man kan ge i appen i sin telefon kallas för hjärtröster och även om det är bra att det modifierat hur röstningen går till inför 2018 så finns det fortfarande brister. Den främsta där är just hjärtrösterna. Man kan ge fem hjärtan till respektive bidrag i varje deltävling. Vilket innebär att om man vill så kan man ge alla låtar 5 hjärtan och därmed påverka resultatet lika mycket som om man inte röstat med hjärterösterna alls. Utan hjärterösten fungerar bäst om man bara röstar på de bidrag man verkligen gillar. Eller att man fördelar antalet hjärtan efter hur bra man tycker att låten är istället för att ge alla fem hjärtan. Det är enligt folk som räknar statistik ganska vanligt att tittare ger alla låtar fem hjärtan. Om jag förstått det hela rätt så slås hjärtrösterna ihop med sms- och telefonrösterna vilket innebär att i den stora finalen så kommer de som ger alla bidrag fem hjärtan till viss del att sabotera poängfördelningen.

Eftersom publikrösterna delas ut procentuellt får då hjärterösterna en utjämnande effekt eftersom det kommer att göra så att bidrag som annars skulle ha fått väldigt få röster kommer att få ganska många röster. Vilket oproportionerligt kommer att jämna ut folkets röster. Det vore därför smart att införa någon form av begränsning i appen. Att man kanske får 10 hjärtan att dela ut totalt eller liknande. Exakt utformning låter jag proffsen grubbla över och nöjer mig med att konstatera att trots att poängräkningen i Melodifestivalen 2018 har fått sig ett ordentligt lyft, så finns det fortfarande stora brister.

*** Senaste nytt 18/1 2018 ***

Här håller vi koll på allt som rör Melodifestivalen och nu har PAF släppt ett nytt unikt spel som de själva har utvecklat som heter Schlagerslotten. De har också släppt odds inför varje deltävling. Inom kort kommer vi att presentera alla odds från bland andra PAF och ge speltips inför varje deltävling.

Huvudpersonen i spelet är ingen mindre än Lasse Holm och tema-musiken är hans canneloni macaroni. Vill du testa Schalgerslotten är det bara att gå raka vägen till PAF och sätta igång. Den är faktiskt förvånansvärt rolig.

Melodifestivalen 2018

I väntan på att Melodifestivalen ska dra igång 2018 så har har vi örat mot marken och lyssnar på rykten och skvaller om vad som komma skall. Det har länge ryktats om att Edward “när man festar festar man och då festar man rejält” Blom ska ställa upp. Det ryktet har nu bekräftats. Deltagarna till Melodifestivalen 2018 är nu publicerade. Nedan hittar ni alla deltagare i varje deltävling.

Melodifestivalen 2018 – Alla deltagande artister

Tiden går fort och nu det är snart dags för melodifestivalen igen. Nu i dagarna har det avslöjats vilka artister det är som ska tävla mot varandra i respektive deltävling. Det är många nya och okända namn blandade med några av Sveriges största artister. Det kommer bli väldigt spännande. Utan att dra ut på det längre, här är deltagarna i Melodifestivalen 2018 med artistnamn, låttitel och därefter är odds från Unibet till att deltagarna vinner en av de två platserna till finalen och slutligen oddset att de vinner den stora finalen i Melodifestivalen. Det är bara Unibet som lagt upp odds på respektive deltävling ännu. Kom också ihåg att oddsen kan komma att ändras framöver så hittar man något nu som ser lovande ut så är det lika bra att betta på det bidraget redan nu än att vänta då oddsen kan försämras längre fram.

Deltävling 1 i Karlstad 3/2 2018

Artist Låt Deltävling 1 Odds Odds till finalen
Benjamin Ingrosso Dance You Off 1.15 6.5
Kamferdrops Solen lever kvar hos dig 1.85 16
Sigrid Bernson Patrick Swayze 1.85 16
Renaida Braun All The Feels 3 36
John Lundvik My Turn 3.5 41
Kikki Danielsson Osby Tennessee 6 51
Edward Blom Livet på en pinne 7.5 76

 

Deltävling 2 i Göteborg 10/2 2018

Artist Låt Deltävling 1 Odds Odds till finalen
Liamoo Last Breath 1.55 6.5
Samir och Viktor Shyffla 1.72 14
Margaret In My Cabana 1.95 14
Ida Redig Allting som vi sa 2.1 16
Mimi Werner songburning 3.75 31
Jonas Gardell Det finns en väg 4 41
Stiko Per Larsson Titta vi flyger 6.5 51

 

Deltävling 3 i Malmö 17/2 2018

Artist Låt Deltävling 1 Odds Odds till finalen
Mendez Everyday 1.5 6
Dotter Cry 1.65 7.5
Jessica Andersson Party Voice 1.75 14
Martin Almgren A Bitter Lullaby 2.35 26
Moncho Cuba Libre 3.75 46
Barbie Escobar Stark 4.75 51
Kalle Moraeus Min dröm 5 76

 

Deltävling 4 i Örnsköldsvik 24/2 2018

Artist Låt Deltävling 1 Odds Odds till finalen
Mariette For You 1.15 5
Emmie Christensson Icarus 2 21
Olivia Eliasson Never Learn 2.45 24
Felix Sandman Every Single Day 3 31
Elias Abbas Mitt paradis 3.5 31
Felicia Olsson Break That Chain 3.5 31
rolandz Fuldans 3.75 41

Som ni ser är det en gedigen blandning av kända och nya artister. Det är lite intressant att Kamferdrops som är norsk ställer upp i den svenska melodifestivalen. Utöver det så har hon också slagit igenom med sin låt ”Jag trodde änglarna fanns” som är en cover på Kikki Danielssons låt. Hon och Kikki Danielsson tävlar nu i samma deltävling med två egna låtar. Det tycker i alla fall jag är lite roligt. Sen är också Jessica Andersson som vi inte sett på ett par år tillbaka i deltävling 3.

Melodifestivalen 2017 är sedan länge avklarad och vi har även fått resultatet i Eurovision där vår Robin Bengtssongjorde bra ifrån sig men det räckte inte hela vägen till vinst. Nu har förberedelserna inför Melodifestivalen 2018 börjat där det ska utses en vinnare som representerar Sverige i Eurovision 2018. Steg 1 är att skicka in sitt bidrag till Melodifestivalen och från och med 1 september 2017 kan låtskrivare ladda upp ljudfiler på melodifestivalens hemsida på SVT. Man kan skicka in låtar fram till den 18 september. Om man är låtskrivare som aldrig tidigare haft ett utgivet verk kan man anmäla sig till Allmänhetens tävling medan låtskrivare med tidigare publicerade verk anmäler sig till ordinarie tävling.

Upplägget 2018 kommer vara snarlikt det 2017 med 28 olika bidrag som ska tävla om att få representera Sverige i Eurovision 2018.

Mer information kommer löpande!

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.