Oddsbörser

Nu när det är lite tunnsått på idrottsfronten så tänkte jag passa på att förklara hur oddsbörser fungerar och var du kan spela om du känner för att agera bookmaker själv. En oddsbörs agerar mäklare åt spelare som vill erbjuda sina egna odds genom att para ihop de som erbjuder oddsen med dem som vill spela. Oddsbörsen tar alltså ingen egen risk som beror på utgången av en match eller tävling. Precis som alla typer av mäklare så tjänar börsen sina pengar genom att ta en administrativ avgift på dina vinster. Hur stor den här avgiften är varierar, men det är ovanligt att den överstiger 5 %.

Innan vi går in på de oddsbörser som finns tillgängliga för svenska spelare så finns det två begrepp som du borde bekanta dig med:

Spela: Det här fungerar på samma sätt som när du spelar hos en klassisk bookmaker. När du väljer att spela så lägger du en satsning på det som du tror kommer att hända.

Boka: När du bokar ett spel så är det du som går in i rollen som bookmaker. När du bokar spel så är det alltså du som erbjuder oddset. Om HV71 möter Skellefteå och du tror att Skellefteå vinner kan du ta emot spel från de som tror att HV71 vinner. Om du sätter oddset på HV71 till 2.50 och någon spelar en hundring på det så riskerar du 150 kronor för chansen att vinna den satsade hundralappen. Hängde ni med?

Det är viktigt att säga att du inte kan ligga ute med krediter hos oddsbörser. Du måste ha täckning för alla de spel som du lägger eller bokar. 

Just nu finns det framförallt två oddsbörser som är bra alternativ för svenska spelare:

1. Betfair – Öppna konto på www.betfair.com

När det kommer till oddsbörser så är omsättning A och O, och på den punkten är Betfair överlägsna. De är världens största oddsbörs och erbjuder tusentals spel varje dag. De har ett brett utbud av sporter och det är sällan några problem med att hitta någon som vill boka dina spel. Deras avgift är satt till 5 % av dina vinster, vilket är bra jämfört med klassiska spelbolag. Fördelen med Betfair är att du får rabatt i takt med att du spelar. Stora spelare kan få upp till 60 % rabatt av Betfair.

Är du en seriös sportspelare så är ett konto hos Betfair ett måste. Du kommer att hitta högre odds än hos de traditionella spelbolagen och du kan enkelt följa markadens utveckling genom att se hur stora satsnignar som kommer in på de olika alternativen.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.