Fantasy Betting

Testa dina kunskaper och prova Fantasy Betting hos Sveriges bästa spelbolag idag.

Spel på nätet har aldrig varit hetare. Det finns massvis av spelbolag och tv-kanalernas reklamplatser ockuperas av nätcasinon. Nu är det dags för nästa generations betting. Fantasy Sports Betting.

Vad är Fantasy Betting

Fantasy Betting och Daily Fantasy Sports är ett typ av spel som har tagit det bästa från poker och flyttat det till sportvärlden. Fantasy Sport är ett enkelt koncept. Du köper in dig i en turnering med andra spelare. Din uppgift är sedan att plocka ut ett lag med de spelare som presterar bäst under den tidsperiod som turneringen sträcker sig. Poängräkningen skiljer sig något åt beroende på vilken operatör du spelar hos, så det gäller att du läser på reglerna inför varje turnering du spelar.

Vi tar ett exempel från den populära sajten Fsport. När det här skrivs har de flera turneringar som baseras på tre matcher från Champions League. Matcherna i turneringen är:

Atletico Madrid – Chelsea

PSG – Bayern München

CSKA Moskva – Manchester United

Ditt jobb som spelare som är att välja ut de sju spelare som presterar bäst samtidigt som de ryms inom din budget på 100 miljoner. Här ser ni det lag vi har valt och vilka turneringar vi kan ställa upp i. Vi väljer att ställa upp i free roll där FSport adderar €20 till potten. Dessa €20 delas bland vinnarna. Det är 10 % av startfältet som får priser i det här fallet. Vinnaren tar drygt 20 % av hela prispotten.

Här ser du vår uppställning

Här ser du de turneringar vi kan vara med i

Så vinner du i Fantasy Betting

När du köper in dig i en turnering tävlar du mot andra spelare som köpt in sig i samma turnering. Målet är sedan att samla ihop fler poäng än dina motståndare. Hur mycket du vinner beror sedan på två faktorer:

Hur högt var turneringens inköp?

Hur ser utbetalningsstrukturen ut?

Inköpet i turneringarna varierar kraftigt och det finns turneringar för alla plånböcker. När det kommer till utbetalningsstrukturen finns det två populära format. Som vi såg i frirullen ovan betalar den 10 % av deltagarna, vilket är det traditionella utbetalningsformat. En annan typ av utbetalning är 50/50. I 50/50-turneringar får hälften av deltagarna betalt och du dubblar ditt inköp.

Fantasy Sport Bonusar

Det finns lite olika varianter av bonusar hos bolag som erbjuder Fantasy Sport. Det finns traditionella insättningsbonusar, men den mest förekommande bonustypen är fribiljetter. Fribiljetterna kan användas i de turneringar som bolaget arrangerar och värdet beror på oftast på hur mycket du har satt in eller hur mycket rake du har bidragit med.

Daily Fantasy Sport

Många undrar över skillnaden mellan Fantasy Sports och Daily Fantasy Sport. Föga förvånande hittar du svaret i namnet. Traditionell Fantasy Sport sträcker sig ofta över en längre tid. Aftonbladets Manager-spel sträcker sig över halva fotbolls-säsongen och Premier Leagues egna version sträcker sig över hela säsongen. Daily Fantasy avgörs istället över en dag eller en omgång. Det betyder att du slipper problemen med att hamna långt efter i en liga från början och sedan tappa intresse. När du spelar daily fantasy sport får du en ny chans varje omgång och det är mycket lättare att hålla uppe intresset.

Vilka sporter finns Daily Fantasy Sport för?

Daily Fantasy Sport har varit populärt i Nordamerika väldigt länge. Sajter som Draftkings och Fanduel erbjuder turneringar för väldigt många olika sporter. Amerikansk Fotboll, Golf, Hockey och Basket är bara några exempel. Fenomenet med Daily Fantasy Sport har inte riktigt fått samma fäste i Europa så utbudet är lite mindre. I dagsläget fokuserar spelbolagen på att framförallt erbjuda turneringar för fotboll, hockey och golf. I takt med att spelformatet växer kan vi dock räkna med att det kommer finnas fler sporter att välja mellan.

Ordlista för Fantasy Betting

DFS
Förkortning av Daily Fantasy Sport

Rake
Den avgift du betalar till spelbolaget för att de ska arrangera en turnering

Bankrulle
Den summa du har öronmärkt för inköp till turneringar

Drag
En spelare som är bortglömd av de andra turneringsdeltagarna

Inköp
Kostnaden för att vara med i en turnering

Heads Up
När du bara möter en annan spelare i en turnering

Förhoppningsvis kommer den här guiden hjälpa dig till att komma igång med Fantasy Betting.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.