Oddset

Oddset är den kollektiva benämningen för några av Svenska Spels mest populära spelformer. De spel som omfattas av samlingsnamnet är:

Lången
Lången XL
Matchen
Bomben
Powerplay
Oddset Challenge

Vill du spela på Oddset klickar du här!

I den här artikeln kommer vi gå igenom hur de olika spelformerna fungerar så att du enkelt kan ge dig in i matchen och komma igång med sportspelen.

Om du vill prova något annat än Svenska Spel kan du kolla in listan över sveriges bästa spelbolag här.

Lången. – Det klassiska oddsetspelet

Lången är ett av de mest traditionella spelen vi har i Sverige. Du har säkerligen sett oddslistorna sitta uppe i spelhörnan hos din lokala ICA-handlare och med tanke på att du har hittat hit är det troligt (mer än 50 % sannnolikhet) att du någon gång har lämnat in en långenkupong.

Lången är helt enkelt Svenska Spels traditionella oddsavdelning. Här hittar du bland annat 1X2-betting, Över/Under eller Asiatiska Handikapp. Du kan välja på om du vill spela singelspel eller kombinera fler val för ett högre odds. När du spelar Lången kan du kombinera upp till 10 val.

När du har fler än ett val på din kupong multiplicerar du oddsen med varandra för att få fram totaloddset.

Lången inkluderar både pre-match och livebetting.

Insatsgränser för lången

Svenska Spel är ett av de spelbolag som inte limiterar spelare. Det betyder att alla har samma insatsmöjligheter på samtliga marknader som erbjuds. Svenska Spel har dock valt en annan väg för att hantera sin risk. Svenska Spel har nämligen satt ett tak på hur höga insatser de tar emot.

Det här kan du satsa på Lången
Singelspel: 500 kr per kupong som standardinsats. Upp till 5000 kr per kupong på utvalda spelobjekt (stora ligor där Svenska Spel har väldigt hög omsättning).

Dubblar: Upp till 500 kr per kupong men dina totala insatser på marknader får inte överstiga 2000 kr. Undantag görs för utvalda marknader där Svenska Spel tar emot högre insatser.

Tripplar eller fler val: 500 kr per kupong men dina totala insatser får inte överstiga 10 000 kr per dygn.

I tillägg till detta har Svenska Spel en insatsbegränsning som gör att du inte kan vinna mer än 300 000 kr per kupong.

Lången XL – När det vanliga utbudet inte räcker till

Lången XL fungerar på samma sätt som vanliga Lången. Skillnaden är att du måste lämna in dina spel via ett ombud och utbudet består av match 199 och resterande. Vi kan bara anta at Svenska Spel har delat upp utbudet i två olika spelformer av administrativa orsaker (platsbrist på de tryckta programmen helt enkelt).

Oddset Matchen – Svensk Resultatbetting

Matchen är en variant på traditionell resultatbetting. Skillnaden mellan att spela Matchen och lämna in ett vanligt resultatspel på lången är att matchen är ett så kallat poolspel. Det betyder att alla insatser som kommer in på matchen läggs i en pott och sedan delas upp mellan de spelare som har prickat rätt resultat.

Återbetalningen på Matchen är 72,5 %. 70 % går till vinnarna och 2.5 % läggs till en rullpott som boostar kommande omgångar.

När du spelar Matchen betalar du ett radpris för varje val du gör. Radpriset är vad varje val på kupongen kostar. Om du har två möjliga målutfall för ett lag och spik på det andra har du spelat 2 rader. Insatsen är då 2 x Radpriset.

Du bestämmer själv radpriset men det måste vara mellan 10 – 500 kr och din insats får inte överstiga 5000 kr.

Exempel: Här spelar vi att både Djurgården och Färjestad gör två eller tre mål. Det betyder fyra rader och lika många möjliga utfall. Radpriset har då multiplicerats med fyra.

Bomben – Stora vinster för små insatser

Bomben från Svenska Spel består av 2 – 4 olika spelobjekt och ditt uppdrag är att gissa hur många mål varje lag på kupongen gör.

Enkelt förklarat: Det är en multipelvariant av Matchen.

Powerplay – Hockeyns stryktips

Powerplay består av åtta olika hockeymatcher och spelarens jobb är att gissa rätt vinnare i varje match. Du kan kryssa för 1, X eller 2.

Det är bara vinst på 8 rätt och radpriset är antingen 1, 2, 5 eller 10 kronor.

Alla insatser på Powerplay samlas i en pott och delas sedan ut mellan de spelare med 8 rätt. Återbetalningen är 72.5 % varav 70 % går till vinnarna och 2.5 % samlas i en rullpott som boostar kommande omgångar.

Oddset Challenge – Klarar du utmaningen?

Oddset Challenge är en kupong där du ska förutse vissa påståenden. Det kan exempelvis röra sig om H2H-spel mellan olika spelare eller antal mål i en match. Några av de idrotter som du kan hitta på Challenge-kupongen är Trav, Fotboll och Ishockey.

Radpriset är satt till 10, 20, 30 eller 50 kronor och återbetalningen fungerar på samma sätt som för ovan nämnda Powerplay.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.