Topptipset

Topptipset lanserades 2007 av Svenska spel. Spelet var helt nytt men baserade sig på etablerade spel som Stryktipset och Europatipset. I början var intresset svalt för det nya spelet men allt eftersom ökade intresset och idag är topptipset populärt bland tipparna. I Topptipset ska man tippa på 8 matcher, istället för på 13 som det är på Stryktipset och Europatipset. Man har helt enkelt gjort så att man har tagit bort de fem sista matcherna från varje Stryktips- och Europatipskupong och kvar återstår de åtta första.

Bermudabenny som driver sin blogg Sparka och spring på svenskaspelare.com bjuder på sina förslag för Topptipset som du kan ta del av nedan. Sparka och spring fick pris av Betsson under 2012 som bästa bettingblogg.

topptipset

Som spelare ska man gissa utgången på de åtta matcherna genom att markera om man tror att det blir hemmavinst (1), bortavinst (2), eller oavgjort (x). Vanligtvis är det alltså åtta matcher från Premier League, Serie A, La Liga osv, men inför lördagsspelet händer det att Svenska spel lägger in matcher från The Championship vilket är ligan under Premier League. Det försvårar tippningen något men det bidrar samtidigt till lite större variation vilket är kul. För att vinna på topptipset så måste man ha alla åtta rätt. Till skillnad från Stryk- och Europatipset där man får utdelning även om man inte har alla rätt så är det endast detta som ger utdelning i Topptipset. Det låter kanske hårt men det är ett bra system. Hade man haft utdelning även för lägre antal rätt så hade Topptipset antagligen inte blivit så långlivat. Om ingen har åtta rätt i en spelomgång så förs vinsten vidare och läggs på en senare omgång och ökar prispotten.

Om fler än en spelare har åtta rätt på Topptipset så fördelas vinsten jämnt mellan vinnarna och vinsterna i topptipset uppgår ofta till 10,000 – 50,000 kronor. Det händer även att vinsten är betydligt lägre men den kan även nå summor över 100,000 kr.

En intressant sak med Topptipset är att man inte längre behöver tippa med en krona per rad. I kupongen kan man välja vilken radinsats man vill ha. Man kan välja mellan 1, 2, 3, 5 och 10 kronor. Vinsten multipliceras med den radinsats du valt. Om vinsten för åtta rätt är 1000 kr och du har radinsats 5 kr så multipliceras vinsten och du får då istället 5000 kronor i vinst. Nackdelen med radinsatsen är att det naturligtvis blir dyrare att lämna in kupongen men utdelningen vid vinst blir avsevärt mycket större.

Utdelningen i Topptipset beror alltid på omsättningen. 70% ges tillbaka till spelarna i form av vinst. Är omsättningen inför en omgång 1 miljon kronor så går 700,000 till spelarna och 30,000 stannar hos Svenska spel. Om inte vinsten blir högre än 10 kronor så håller Svenska spel inne med vinsten och för den vidare till en annan omgång, vanligtvis nästkommande omgång men det kan finnas undantag då de läggs på en annan omgång än just den näst efterkommande.

System
Det går att använda sig av system när man spelar på topptipset. Svenska spel tillåter matematiska system med upp till 7 helgarderingar och en halvgardering.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.