Europatipset

Europatipset är en sorts sportsbetting där man ska gissa resultatet på 13 fotbollsmatcher genom att kryssa i 1 om man tror att det blir hemmaseger, X om man tror på oavgjort och 2 om man tror på bortavinst. Matcherna i Europatipset är, precis som i stryktipset, utvalda av Svenska Spel.

Spelbloggen Sparka och Spring på tippat.se drivs av ingen mindre än Bermudabenny som ger dig gratis spelförslag. Där presenteras Bermudabennys spelförslag för Europatipset. Betsson utnämnde 2012 Sparka och spring som bästa bettingblogg.

europatipset

Europatipset och Stryktipet påminner väldigt mycket om varandra. Största skillnaden är att det i huvudsak är svenska och engelska matcher som väljs ut för stryktipset medan det är stark fokus på italienska och spanska matcher i Europatipset. Det spelas vanligtvis på söndagar men under högsäsong för de europeiska toppligorna brukar det gå att spela även på onsdagar. Precis som för stryktipset kostar det 1 krona per rad och man måste spela på minst två rader om man lämnar in sitt tips hos ett spelombud, om man istället lämnar in det via Svenska spels hemsida så går det bra att endast ha en rad.

2010 höjdes återbetalningsgraden för Europatipset från 46% till 65%. Även om det är en stor ökning så är det fortfarande väldigt lågt i förhållande till vad de flesta spelbolag online har i återbetalning. Anledningen till att Svenska Spel ligger så lågt är bland annat att det är ett statligt bolag som använder delar av vinsten till sponsra idrottsklubbar och annan allmännyttig verksamhet.

Som tidigare nämnt är Stryktipset och Europatipset väldigt lika. Det fungerar på i stort sett samma sätt, bortsett från att matcherna skiljer. Precis som på Stryktipset så finns det system även i Europatipset.

När man fyller i sin kupong gör man precis i Stryktipset genom att helt enkelt kryssa i vad man tror att utgången av matcherna kommer att bli. Som standard är spelet inställt på M-fritt när du fyller i kupongen via Svenska spels hemsida. Om man vill använda enkelrader eller något annat system så kan man ta hjälp av Xperten eller Xperten med grundrad. Det går egentligen inte att misslyckas med att fylla i sin kupong. Om man missat att fylla i en match så går det inte att klicka på betala-knappen och väljer man att tippa med system så ser man hur många hel- och halvgarderingar man ska göra till höger om systemknappen. Om man valt ett system men inte fyllt i kupongen enligt detta system tänds inte heller betalaknappen så det går inte att lämna in en felaktig kupong.

Enkelrad 
Att tippa enkelrad innebär att du bara får välja ett slutresultat per match (1, X eller 2). Om man tippar enkelrader så kostar varje rad en krona och du kan lägga in hur många enkelrader du vill men värt att notera är att istället för att lägga många enkelrader kan det vara fördelaktigt att istället vända sig till system och dess hel- och halvgarderingar.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.