Oddsbonus

Tippat.se är Sveriges främsta webbplats för odds- och bettingbonusar 2024. Här hittar du alla bonusar från de bästa svenska spelbolagen. När du hämtar en bonus från listan nedan kommer du få en bra start hos ditt nya spelbolag.

Genom att välja en bonus som är listad på tippat.se kommer du få:
Bonusar med rättvisa villkor från seriösa spelbolag
Bonusarna som ger dig mest för din insättning
Boostade odds, riskfria spel och mycket annat

“Tippats lista över sveriges bästa spelbolag är alltid en god vän när jag letar efter de bästa oddsen och bonusarna” /Janne, Västerås

Många spelare som väljer att öppna ett konto hos ett nytt spelbolag gör så för att kunna ta del av en välkomstbonus. Som Sveriges främsta guide till betting och spelbolag online ser vi det som vårt uppdrag att även lista de bästa oddsbonusarna. I vår lista över de bästa bonusarna hittar du en hel uppsjö av olika bonusformer som gör att du kan välja den som passar dig bäst.

Sveriges bästa oddsbonusar

Spelbolag
Bonus
Recension
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.17. Regler & villkor gäller. stodlinjen.sespelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
18+ | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se
Se alla spelbolag

Olika typer av oddsbonusar

Spelbolag erbjuder sina spelare flera olika typer av bonusar. Allting som ger dig något extra att spela med eller för kan räknas som bonus.

Procentbonus

Det här är den mest klassiska bonusformen. Procentbonusar används ofta som välkomstbonusar, där de erbjuds till spelare som öppnar nya konton.

Procentbonusar går ut på att spelbolaget matchar din insättning med en viss procent.

En matchning med 100 % betyder således att spelbolaget dubblar din insättning.

50 % bonus betyder att du får halva din insättning i bonuspengar.

Och så vidare.

Riskfria spel

När ett spelbolag erbjuder dig ett riskfritt spel betyder det att du får insatsen tillbaka om ditt spel skulle förlora.

Gratisspel

Ett gratisspel kan beskrivas som en värdecheck. När du har kvalificerat dig för att ta emot gratisspelet kommer det finnas tillgängligt på ditt konto och du kan välja att lösa in det när du lämnar in kupongen som du vill eller kan använda gratisspelet till.

Boostade odds

När spelbolag boostar ett odds betyder det helt enkelt att de höjer det. Hur stor höjning det rör sig om är inte universellt men det är inte ovanligt att spelbolag multiplicerar oddsen med så mycket som 10 gånger.

Oddstävlingar

En annan typ av bonus som är populär bland bettingsidor är olika typer av tävlingar. Det kan exempelvis handla om lämna in en vinnande kupong med det högsta oddset eller lämna in flest vinstgivande spel i rad. Priserna varierar kraftigt och kan bestå av allting från kontanter och bonusar till fantastiska upplevelser som att träffa Zlatan eller se NHL-hockey live.

Cash Drops

Så kallade cash drops går ut på att ett spelbolag slumpmässigt delar ut pengar mellan spelare som har varit aktiva under en viss tidsperiod. Den här typen av kampanj var länge reserverad för casinospelare. Men under 2019 började möjligheten att få extrapengar även dyka upp för oddsspelare.

Jackpottar

Olika typer av poolspel som exempelvis Stryktipset eller V75 har ofta jackpottomgångar. När det här inträffar har du som spelare en jättebonus att hämta. – Under förutsättning att du inte har varit med och bidragit till jackpotten.

Dessa jackpottar byggs på när det inte blir någon utdelning under tidigare veckor. Det kan inträffa när ingen har full pott eller om utdelningen inte når upp till tröskeln för när ATG eller Svenska Spel betalar ut.

När det bli jackpottomgångar höjs den teoretiska återbetalning väldigt mycket och om du som spelare väljer att avstå från alla andra omgångar är du med och delar på pengar som andra spelare har lagt in i potten.

Oddsbonusar – Sakerna som du måste tänka på när du spelar med en bonus

Det är inte bara att hoppa in på ett spelbolag online och hämta gratis pengar. De flesta bonusar som är tillgängliga kommer med en uppsjö av regler och villkor. Här går vi igenom vad de olika reglerna betyder.

Notera alltid omsättningskravet

En av de återkommande reglerna när det gäller olika typer av oddsbonusar är omsättningskravet. Det är ett väldigt enkelt koncept. Spelbolaget ger dig extra pengar att spela med och omsättningskravet finns där för att du ska använda pengarna till spel.

Ett omsättningskrav betyder att du måste satsa dina bonuspengar ett visst antal gånger.
Hur många gånger du måste satsa din bonus varierar beroende på spelbolag och bonus. Hos vissa bolag kan det även vara så att din insättning får ett omsättningskrav.

Omsättningskrav är inte unikt för procentbonusar. Även återbetalningen från riskfria spel, vinster från gratisspel eller vinster från cash drops kan vara belagda med ett omsättningskrav.

Nyckeln för dig som spelare är att hitta bonusar med ett så lågt omsättningskrav som möjligt. Det gör du enkelt genom att sortera listan ovan på ”bonusar med lägst omsättningskrav”.

Minsta odds för att ett spel ska räknas mot omsättningskravet

Det finns vissa restriktioner kring omsättningen av bonusar. En av dessa är att spel som ska omsätta bonusen måste ha ett lägsta odds. Anledningen till det här är att oddsen reflekterar sannolikheten för att ett spel ska sitta. Och spelbolagen vill att du ska ha relativt hög varians när du spelar med en bonus.

Det vore relativt ”enkelt” att omsätta en bonus till odds runt 1.10 (?91%) eftersom det är hög chans att spelen trillar in.

Observera att hög chans inte betyder 100 % och det betyder inte heller att det finns automatiskt värde i spel runt de här oddsen. Det är bara troligt att de trillat in.

Det finns insatsbegränsningar när du omsätter en bonus

Spelbolagen vill att du ska omsätta dina bonuspengar innan du kan ta ut dem. Men du kan i regel inte satsa allt på ett kort i hopp om att dra till med helvarv och klara omsättningskravet direkt. Spelbolagen har ofta regler som styr hur mycket du får satsa på varje spel när du har en aktiv bonus.

Bolagen sätter sina satsningsregler individuellt och det är väldigt viktigt att du är på det klara med vad som gäller för just den bonus som du har spelar med. För höga satsningar kan innebära att spelbolaget tar tillbaka bonuspengarna och eventuella vinster som du har gjort. Samtidigt har de ingen skyldighet att betala tillbaka insatser som är för höga.

Du som spelare har alltså ingenting att vinna (det är åtminstone väldigt svårt att vinna) på att inte följa den här regeln.

Hur snabbt måste du omsätta bonusen

Många spelbolag har regler som stipulerar att du måste klara ditt omsättningskrav inom en viss tidsperiod. Den svenska spelförordningen säger att spelbolag måste ge dig åtminstone 60 dagar för att klara eventuella omsättningskrav.

Vi vill dock poängtera att du alltid borde kolla reglerna för en speciell kampanj. Det kan vara så att spelbolaget har missat den regeln, eller valt att strunta i den. Om du hittar en bonus med korta tidsfrist för omsättningskravet kan du kontakta kundtjänsten och fråga om en förlängning. Referera till paragraf 6 i spelförordningen.

En bonus per spelare

En grundläggande regel som ofta missbrukas av personer som vill utnyttja bonusar på ett orättvist sätt är ”En bonus per spelare”. Bonusar är individuella och eftersom det är vanligt att spelare vill försöka missbruka bonuserbjudanden har spelbolagen ganska långa listor över vad som räknas som en spelare. Ett utdrag från Betssons villkor kring ett bonusspel säger:

Erbjudandet gäller enbart en gång per kund, IP-adress, hushåll, bankkort, bankkonto, adress, telefonnummer eller dator/telefon.

Vad säger lagen om bonusar hos svenska spelbolag

Alldeles nyss berättade vi att du som spelare har rätt till en viss tidsfrist när det kommer till omsättningskravet runt en bonus. Men Sveriges reglering av spelmarknaden har även haft något negativa konsekvenser när det kommer till bonusar.

Den största konsekvensen är att licenshavare endast får erbjuda en bonus vid första speltillfället. Det här gäller dessutom för alla spelbolag som drivs under samma licens. Det betyder att om du har tagit välkomstbonus hos Bethard kan du inte hämta den hos Scandibet eftersom de delar licens.

Spellagen beskriver en bonus som en rabatt eller ekonomiskt incitament direkt kopplat till spelet. Vad det betyder är inte vidare definierat och fortfarande en diskussionsfråga bland spelbolagen.

Vår gissning är dock att svenska spelbolag kommer att gå mot mer slumpartade bonusar som exempelvis cash drops, tävlingar som avgörs via dragningar eller upplevelser som inte är räknas som ekonomiska incitament.

Självklart kommer du alltid kunna följa de senaste uppdateringar kring odds- och bettingbonusar på tippat.se. Oavsett vilka erbjudanden och möjligheter som finns tillgängliga hos svenska spelbolag kommer du alltid få de bästa förutsättningarna genom att rådfråga tippat.se innan du öppnar ett konto eller hämtar en ny bonus.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.