Stryktipset, vecka 17, 27 april 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 27 april 2024

Högintressant i England just nu och viktiga poäng på spel! Här kommer veckans stryktipsförslag – R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Chelsea 1(x2)
• Chelsea är tillbaka på jorden igen efter 0-5-smisk av Arsenal senast. Lagets stora stjärna Palmer borta sjuk då men tillbaka nu. Villa ska vara favorit, men jag känner mig inte helt hundra på singelettan. Villa lirar mot Olympiakos på torsdag och Chelsea vann borta mot Villa i FA-cupen.

 

2. Manchester U – Burnley 1(x) M
• Viktiga poäng på spel för båda gängen – United försöker hålla sig kvar i topp sex medan Burnley försöker hålla sig kvar i serien. Burnleys överlevnadsinstinkt är stark och man har bara förlorat en av de sju senaste. United är långt ifrån stabilt och någon slags gardering vore trevligt.

 

3. Fulham – Crystal P 1(x2)
• Nja, det har inte klaffat för Fulham på slutet och 1 1 3 på de fem senaste är inte supersexigt. Man kan få problem mot Palace som har vind i seglen med tre raka segrar. Hemma på Craven Cottage brukar Fula Skinkan vara starkt och jag täcker gärna upp med garderingar.

 

4. Everton – Brentford 1
• Urladdning av Everton senast när man slog ärerivalen Liverpool med 2-0 – hemma har man nu tre raka segrar utan att släppa in mål. Formstarkt Brentford gästar, men jag tror ändå på hemmalaget.

 

5. Newcastle – Sheffield U 1
• Jumbon och slagpåsen Sheffield får en svettig afton mot ett motiverat och retat Newcastle efter torsken mot Palace senast. Det kan bli total överkörning om det vill sig illa. Hattrick Isak?

 

6. Wolverhampton – Luton (x)2
• Tur för Wolves att man hade bättre form tidigare på säsongen för nu ser det inget vidare ut – 0 2 5 på de sju senaste tävlingsmatcherna. Luton ligger precis under nedflyttningsstrecket och kommer att kriga till sista sekund. Man har visserligen fyra raka bortatorsk, men också mött City, Arsenal, Tottenham och Bournemouth. Äh ja testar Luton-poäng!

 

7. Hull – Ipswich 2
• Det är sannerligen rafflande i toppen av Championship. I skrivande stund går tabelltvåan Leeds på pumpen mot QPR vilket öppnar för trean Ipswich som har två matcher färre spelade och bara en poäng upp. Men även sjuan Hull har massor att spela för – tre poäng upp till Norwich på sista kvalplats med två omgångar kvar. Det är bara fullt blås framåt för hemmalaget som gäller…vilket kan straffa sig.

 

8. Blackburn – Coventry 1
• Ångest i Blackburn som bara har tre poäng ned till strecket. Torsk och uselt spel i sexpoängsmatchen mot Sheffield senast. Man möter dock ett för dagen formsvagt Coventry som nog helst vill avsluta säsongen.

 

9. Cardiff – Middlesbrough 1(x2)
• Lurigt möte mellan två lag som inte har mycket att spela för. Hemmafördelen borde väga tungt men Boro är ett skumt gäng som smäller till ibland och som är svårslaget.

 

10. Hudderfield – Birmingham 1(x)
• Var det någon som sa ÅNGEST!? Här har vi ett plågsamt viktigt möte mellan nästjumbon Huddersfield och trean från slutet Birmingham. Nerverna lär ligga utanpå och målen lär inte bli mål, om en några alls.

 

11. Millwall – Plymouth 1(x)
• Fin form av Millwall som har tre raka segrar. Sista matchen för säsongen hemma på The Den och kan det bli en seger till. Men Plymouth balanserar på nedflyttningsstrecket och slåss för sin existens i Championship. Det måste väl ändå kunna betyda något?

 

12. Sheffield W – WBA 1(x)
• Som Sheffield krigar på – 2 2 0 på det fyra senaste och nu har man kravlats sig upp över nedflyttningsstrecket. Nu har man WBA och Sunderland kvar. Dessvärre för Shellfield så har även WBA mycket att spela för. Dock är formen sådär för gästerna som har två raka torsk.

 

13. Watford – Sunderland 1(x2)
• Watford är kryssgladast i hela serien. Man har inte vunnit en hemmamatch i Championship under 2024. Ska första komma i sista hemmamatchen för säsongen? Möjligt, men Sunderland är inget lätt gäng och jag avslutar med en helgardering.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.