VM i Brasilien - Bästa Spelare Grupp C - Tippat

VM-nationernas viktigaste spelare (grupp C)

Det här är tredje delen ur följetången VM-nationernas viktigaste spelare. Förra gången avhandlade vi grupp B och vi är nu framme vid grupp C där Colombia, Japan, Grekland och Elfenbenskusten ska göra upp. Det är en jämn grupp utan någon supernation som Argentina eller Tyskland. Inget lag är uträknat även fast Grekland nog anses som svagast. Elefenbenskusten och Japan är i ungefär samma klass och Colombia är nationen som bör ta sig vidare.

Radamel Falcao – Colombia
falcao_colombia
Radamel Falcao drog sönder knät i januari i en ligamatch för sitt klubblag AS Monaco. Han har alltså inte spelat en match sedan dess och är ett stort frågetecken ifall han överhuvudtaget följer med till Brasilien. José Pekerman, Colombias coach, har sagt att han kommer att vänta till sista minut innan han tar beslutet om Falcao som är så viktig för Colombia. Han är, i tränad form, en av världens allra bästa strikers. Man kommer behöva Falcao om man ska gå långt i turneringen. 

 

Konstantinos Mitroglou – Grekland
mitroglou_grekland
Mitroglou har inte kommit till sin rätt i Fulham. När han hämtades in förväntades han göra både det ena och det andra. Men miljöbyte är svårt för vissa och det brukar ofta vara välkommet med landslagsspel för spelare i Mitroglous sits. Min förutsägelse är att Mitroglou gör det riktigt bra i Brasilien och att han ser turneringen som en chans att komma tillbaka i gammalt slag.

 

Yaya Touré – Elfenbenskusten
toure_elfenbenskusten
Yaya Touré var Manchester Citys viktigaste spelare under den gångna säsongen. Det vill inte säga lite när City har gubbar som Agüero, David Silva, Vincent Kompany med flera spelare som håller världsklass. Touré är viktigare än Didier Drogba som hunnit bli 36 år gammal nu.

 

Shinji Kagawa – Japan
kagawa_japan
Kagawa har fått sitta mycket på bänken till förmån för bland andra Juan Mata i Manchester United. När han väl spelat har han inte alltid fått spela på sin naturliga position. För Japan finns det inget snack om att Kagawa är mycket viktig och han måste prestera på topp och visa sin bästa kreativitet från sin playmaking-position.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.