Viktor Bloms berättelse del 6 - Läs hela berättelsen om den otroliga resan!

Viktor Blom del 6 – medvind för årets rookie

Det gick fortsatt bra på Svenska Spel för Viktor, när någon väl tordes spela mot honom vill säga. På iPoker upplevde han enorma swings, mycket till grund för hans kännetecken att övertyga sina motståndare att ”flippa” stackarna mot honom, dvs. att gå all in pre flop oavsett vilka kort man tilldelats. Men överlag gick det väldigt bra och respekten för honom hade stegrat ytterligare. Tillslut började motståndet gömma sig även på iPoker. SvenskaSpelare.com resonerade med Viktor att det låg bättre värde i att byta nick, eller börja grinda på ett annat nätverk istället för att fortsätta på iPoker. 

Han hade precis vunnit 2,3 miljoner kronor på iPoker. 1,5 miljoner av summan hade han tagit från spelaren rtyg723. Dagen efter storvinsten fick han besked om att han vunnit titeln ”årets rookie” i Sverige. Medvinden blåste starkt. Efter den utmärkelsen skulle han slussas vidare för att tävla internationellt om titeln. En medlem fick chansen att göra en kort intervju med honom som lades upp på svenskaspelare.com:

Grattis till nomineringen “årets rookie”, hur känns det och var det förväntat?
-Tack så mkt, det känns väldigt kul! Hade dock ingen aning om hur det skulle gå.

Hur kommer du fira segern?
-Hehe, det blir väl kanske utgång imorrn då.

Är det många som har ringt och gratulerat?
-Aah nä inte så många, men det känns som man att måste vinna i Köpenhamn för att ha vunnit på riktigt. Och där kommer väl exempelvis Eastgate o.s.v. att vara med…

Hur förbereder du dig för en spelsession, har du några tips att dela med dig till våra spelare här?
-Jag vill faktiskt försöka förbättra mig på den punkten, har varit dåligt med träning och sånt senaste månaderna och det känns som att jag måste komma igång. Känns som det är lättare att spela och går bättre om man käkar bra och går på gym eller nåt.

Vad är målet för i år? Många undrar om du någonsin kommer att sluta spela, eller om du har något förutbestämt mål att sluta vid t.ex 10 miljoner dollar?
-Jag tror aldrig att jag kommer sluta spela helt, vill ju hela tiden bli bättre liksom och förbättra mitt spel.. Men det är klart att jag hela tiden sätter undan pengar, låser upp, investerar och så.. Skulle vara för jobbigt att förlora allt.

Kommer du att spela mot durrr och grabbarna på FullTiltPoker inom en snar framtid?
-Jag har inga planer för det som det ser ut just nu, måste ha tonvis mer bankrulle för att spela de höga gamesen där. Men det skulle ju självklart vara kul!

Vilka av de svenska pokerspelarna anser du är bäst just nu?
-Av dem jag spelat mot känns det som att odonkor och gulkines är bland de vassaste. Smutsfall tyckte jag var bäst på Svs, men tror dock inte att han fått ut sitt a-game senaste tiden utan varit i en kall period. Är dock säker på att han kommer kämpa sig ur den. Himpan var riktigt bra med, jag hade riktigt bra flyt mot honom där i slutet 🙂

Tror du att folk har större respekt för dig nu, eller hur ska man tolka att du inte längre får några games till skillnad mot för en månad sen då folk köade för att möta dig?
-Aah verkar som att spelarna ger mig mycket mer respekt eftersom ingen vill spela mot mig. Eller så kanske de insett att jag alltid springer för bra, haha!

Vi tackar dig så länge och avslutar så klart med att fråga när del 3 kommer att släppas?
-Tack själv. Ska försöka att ge er den så fort som möjligt, men då ska denna intervju inte läggas ut på någon annan sida under tiden. Sorry för att ni har fått vänta.

Viktor fortsatte att storma fram och på bara några dagar hade han tagit sin insättning på en miljon kronor på iPoker upp till 5,8 miljoner. Han förlorade visserligen mer än två miljoner kronor kort efter sin peak, men hann innan dess även ta ut och säkra upp två miljoner. Dessutom tog han ut den sista miljonen hade han kvar på sitt konto på Svenska Spel. Det fanns ingen anledning att ha pengar där när ingen ville spela mot honom. Jag var glad att han tog ut pengar och säkrade upp för framtiden. Han hade en spelstil som gav sådana ofattbara swings och det var skönt att han var på trygg mark om han skulle hamna i en kall period framöver.

Men trots att Viktor varit smart nog att ta ut och säkra upp en del av sina vinster, kunde han i en handvändning förvandlas till den mest tygellösa vilden som någonsin suttit vid ett pokerbord. Det hände ibland lite för ofta. Han hade nämligen så länge jag känt honom haft en förkärlek till att flippa, dvs. att gå all in pre flop nästa hand oavsett kort. Gärna flera gånger om. Detta bidrog föga förvånande till vanvettiga swings i hans bankrulle.

Så en dag fick han till ett spel mot en viss MCSHANE22 på iPoker. Spelet var nog så intressant, men sen så var vansinnet igång och jag började frenetiskt leta efter hjärtmedicinen. Här skulle det nämligen flippas. Jag hade alltid svårt att förstå dessa flippar. Jag antog att Viktor behövde kicken och att han inte tog smällar mot sin bankrulle lika hårt som jag själv gjorde mot min. Jag ogillade tanken på att lägga ödet i händerna på slumpen. Och den här gången gick det precis så illa som det kunde göra. En flipp. En flipp till. Sen ännu en till. Han förlorar många fler flipps än vad han vinner och ger sig när han är en halv miljon kronor minus.

Men det vände alltid fram och tillbaka för Blom90 som ena dagen var highstakes största vinnare, och andra dagen dess största förlorare. Det var sällan han hamnade mitt i spannet mellan största vinnare och största förlorare. Viktor hade dragit igång spel mot Odonkooor även fast jag argumenterat för att det fanns andra spelare på höga stakes som var mycket sämre spelare än Odonkooor som han kunde möta. Viktor fick också lida saftiga förluster mot Odonkooor i början, men kunde sedan vända på trenden. Tillslut hade Viktor vunnit så mycket att Odonkooor inte ville spela mot honom mer och nekade honom vidare action.

Flexaccou (Luke Schwartz) och Viktor var bekanta med varandra på internet och han lät berätta för Viktor att han vunnit omkring 5 miljoner dollar online på två år. Viktor tyckte att Schwartz var en väldigt stark motståndare och sa att han lärt sig mycket av hans spel under sin första rush på iPoker. ”Han 3betar så jävla mycket och synar mina 3bets hela tiden”, skrev Viktor. De båda hade haft flera hårda matcher Viktor vid tiden hade överhanden. Schwartz hade ryggat tillbaka lite och slickade sina sår, men hade långt ifrån gett upp, men matcherna mellan dem inträffade mer och mer sällan. En annan trogen kombattant som inte längre tycktes vilja sparra med Viktor var spelaren med nicket upgrading. Viktor hade haft mycket svårt för honom som kanske var den mest aggressiva spelare online, men tillslut hade han lyckats köra över honom också med sin pressande stil. Situationen var precis densamma som den var på Svenska Spel. Det hade alltså blivit svårt för honom att få till riktiga spel även på iPoker. Motståndet ryggade för Blom90!

Det fanns inget annat att göra än att byta nick eller nätverk. Jag kände folk med grymma kontakter som kunde ge honom utomordentliga deals och bra service på både Boss och b2b. Då Boss inte hade några HU-bord, föll valet först på b2b. Viktor var alltid angelägen att ha bra nicknames när han spelade och tog aldrig något lättvindigt. Den här gången dammade han av ett gammalt kärt nick som han använde som liten grabb när han spelade TV-spel, nämligen Zebul_ON. Hans gamla nick Blom90 var redan upptaget på b2b av ingen mindre än Odonkooor som passat på att stjäla det innan Viktor hunnit skaffa sig ett konto där. Faktum var att det var passande att hans gamla iPoker-nick var upptaget då motståndarna redan skydde det som elden. Kanske kunde han till och med få action av den falska Blom90 på b2b under Zebul_ON? Jag skrev till honom att hålla nicket för sig själv. Det kommer alltid ut annars. Viktor sa att han inte tänkte ge ut sitt nya nick till någon och sa god natt innan han loggade ut från datorn. Jag fortsatte med annat arbete innan jag själv packade ihop för dagen. Innan jag somnade tänkte jag att det säkert skulle bli en actionfylld dag imorgon då många b2b-spelare borde vara sugna att spela mot ett nytt okänt highstakesnamn. Bara han får en bra start och slipper sätta in så himla mycket, tänkte jag och somnade in. Dagen efter när jag vaknade och yrvaken preparerat en stark kopp Zoegas, fick jag en smärre chock när jag slog på datorn och hade ett blinkande meddelande från Viktor: tog nyss 100 k euro av en viss Blom90”.

Odonkooor gav ingen action på iPoker som vanligt, men på b2b kunde Viktor enkelt få till spel som Zebul_ON. Han gick som tåget där, inte bara mot fejk-Blom90, utan mot andra också. Dessutom fick han spel av Sigge88 och Ragen på iPoker och kunde ta en del pengar från dem. Medvinden var tillbaka och självförtroendet lyste igenom skärmen. Han kanske till och med hade för mycket självförtroende då han stundtals balanserade på gränsen mellan genialitet och vansinne när han spelade. Han tog exempelvis i samma veva som när medvinden blåste som starkast en enorm pott all in pre flop med 83 suited mot KK. Jag utgav ett segervrål när han kammade hem den, men det var inte det mest imponerande spelet jag sett från honom. Eller som Viktor själv uttryckte det ”va en av mina sämsta reads någonsin… får in det över 250 bb djupt”.

Viktor Blom del 7 –>

<– Viktor Blom del 5

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.