Stryktipset, vecka 16, 20 april 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 20 april 2024

Kul kupong den här veckan! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Chelsea 1(x2)
• Uttåg ur Champions League för City i veckan och det lär roteras friskt i denna FA-cup-semi som spelas på Wembley. Chelsea är riktigt svårslaget just nu och går in i denna match med starkt självförtroende. Helst alla tecken.

 

2. Wolverhampton – Arsenal (x)2 M
• Nerver hos Arsenal som följde upp ligatorsken hemma mot Villa med att åka ur Champions League mot Bayern. Visst ska man vara favoriter mot Wolves, men det kan bli en svettig uppgift.

 

3. Luton – Brentford (1x)2
• Oroligt viktiga poäng spel här. Luton ligger precis under strecket medan Brentford försöker undvika att dras in i bottenstriden (sju poäng ned till Luton). Brentford kan typ säkra kontraktet och visst är man befogad favorit trots att bortaspelet är sådär.

 

4. Sheffield U – Burnley 1(x2)
• Jumbomöte och ska något av lagen ha chans på att klara sig kvar är det bara seger som gäller.

 

5. Cardiff – Southampton 2
• Southampton har inte gett upp hoppet om en direktplats och har bara fyra poäng upp till andraplatsen. Bra chans till ytterligare en seger när man ställs mot ett omotiverat Cardiff.

 

6. Huddersfield – Swansea 1(x)
• Swansea har säkrat kontraktet efter två raka segrar. Huddersfield slåss för sin överlevnad och ligger just nu på nedflyttningsplats, precis under strecket. Nu måste hemmalaget tagga till!

 

7. Norwich – Bristol C 1
• Hemma har Norwich åtta raka segrar och 14 raka utan förlust – inte så konsigt att man får stort förtroende av tipparna. Bristols bortaspel övertygar inte och man borde få svårt mot ett högmotiverat hemmalag.

 

8. QPR – Preston 1(x)
• Preston har playoffchanserna och det känns som om luften har gått ur laget. QPR däremot slåss för att hålla sig kvar i serien. Jag kryssar från vänster.

 

9. Rotherham – Birmingham (x)2
• Otroligt viktigt och stark seger för Birmingham senast när man över Coventry med 3-0. Nu väntar slagpåsen och redan nedfyttningsklara Rotherham och tre poäng måste in för gästerna.

 

10. Stoke – Plymouth 1(x2)
• Ännu en sexpoängsmatch mellan två lag som ligger skrynkligt till i tabellen – Stoke har tre poäng ned under strecket medan Plymouth har fyra. Singelettan streckas för hårt för mig och jag vill gärna ha med alla tecken.

 

11. Sunderland – Millwall 1(x)
• Millwalls bortaspel är inte det sexigaste och det kan bli tufft mot ett Sunderland som hittat lite form igen efter sin långa svacka. Få mål räknar jag med och gästerna får nöja sig med max en pinne.

 

12. Watford – Hull 2
• Hull är inte intresserat av något krysstjafs här – det är seger som gäller om man ska fortsätta vara med i kampen om en playoff-plats. Watford har sett lite bättre ut på senare tid men har fortsatt inte vunnit en ligamatch hemma sedan i slutet av november.

 

13. Malmö – Västerås 1
• Ettornas etta! Västerås är inget dåligt gäng trots noll inspelade poäng, men borta mot ett högt flygande MFF med seriens i särklass bästa lag är en alldeles för tuff uppgift.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.