Viktor Bloms berättelse del 5 - Läs hela berättelsen om den otroliga resan!

Viktor Blom del 5 – blom90 gör comeback på ipoker

Viktor var långt ifrån karriärtoppen på $1,9 miljoner, men han hade lyckats bygga upp 3,5 miljoner kronor på Svenska Spel från sin initiala insättning på 33 000 kronor. Därtill hade han ”lite grus” som han själv uttryckte det liggandes på andra sajter, och ytterligare tre miljoner kronor undanplockade. Dessutom inväntade Viktor fortfarande vad kompensationsutslaget skulle bli för Zupp och gulkines fusk mot honom på iPoker. Han var nu på väg att resa sig igen och mot de större highstakesspelen. Rushen på Svenska Spel hade tystat kritikerna och den allmänna uppfattningen om honom hade ändrats 180 grader. Blom90 var inte en fisk med en massa tur, utan den största hajen av dem alla.

Efter Viktors stora framfart på Svenska Spel kändes det som om nytt självförtroende börjat rota sig in i hans psyke. Tvärtom kan sägas om hans utmanare på Svenska Spel som började få nog av att Viktor åt stora portioner av deras bankrullar. Ingen ville längre spela mot honom. Jag råkade ha ett bord uppe där spelaren som nickade mvhSorken satt. En railbird frågade i chatten varför han inte spelade mot Blom90. mvhSorken svarade ”Han har sålt sin själ till djävulen”.  Jag tyckte att uttrycket var oerhört passande. Han dominerade fullständigt och hur det gick till var inte alltid så lätt att begripa. Jag, och många av mina pokervänner försökte härma hans stil och spela Blom90-poker. Det gick inte särskilt bra för oss. Jag åkte på stortorsk när jag övergav mitt gamla trygga vinnande spel mot att imitera Blom90. Samma sak var det för alla andra. Jag blev helt trött i huvudet av att försöka sätta maximal press på mina motståndare i varenda hand. Kanske skulle man bara snappa upp en och annan grej från hans spel?

Det var inte bara jag, mina pokervänner, och mvhSkorken som hyste respekt för Viktors spel, utan mer eller mindre allt motstånd gömde sig för honom. Jag frågade Viktor om det kanske vore läge att söka spel utanför Svenska Spel. Att bara sitta att rulla tummarna hela dagarna för att ingen ville spela, höll ju inte. Viktor tänkte samma sak även fast han kände sig nöjd och glad på Svenska Spel där det hade gått så bra.

Han hade fått upp kontot till 3,5 miljoner kronor på Svenska Spel och tog ut två miljoner av dem. Funderingar gick om att testa nätverken b2b, Boss eller Party Poker. Det verkade finnas bra action överallt och således mycket pengar att hämta. Han kunde då också bestämma om vilket nytt nick han skulle använda och ta sig av då många spelare redan nekade action så fort de såg nicket Blom90 framför dem. Men han var stolt över sitt stora respektingivande pokernick och ville inte pensionera det riktigt ännu. Viktor skulle sedermera testa alla nätverken, men han hade fortfarande något otalt med sin första pokerarena där han blivit utsatt för fusk. Därför beslutade han sig för att göra comeback på iPoker under Blom90!

Viktor tankade in femhundra tusen kronor på Bet365 och försökte hitta motstånd. Han fick ett spel på $25/$50, men torskade en del mot en hit and runner som lämnar bordet med frasen ”catch u later tonight”. Han sökte nya games på $50/$100 och $100/$200. Min nervositet stegrade och jag hoppades egentligen att han inte ska få action på $100/$200. Det gamet var alldeles för stort. Till och med $50/$100 var ett större game än vad han spelat på Svenska Spels 200/400 kr. Jag ville inte ligga på för mycket om bankroll management. Jag hade redan sagt otaliga gånger hur man hanterar en bankrulle och at det är okej att ta skott, men inte för ofta. Han var väl medveten om att hans bankroll management, eller brist på den, var extremt aggressiv, men kom alltid fram till kontentan ”jag är ju sån”. Och så var det med det.

Tillslut bet spelaren NoName på kroken och det blev spel på $50/$100. Skönt att det inte blev action på $100/$200, tänkte jag. Jag skrev till Viktor att spelaren bakom NoName är dansken Christoffer Egemo. Viktor skrev tillbaka att han kände igen namnet, vilket förvånade mig då han i princip aldrig visste vem någon han mötte var. Han visste vem Tom Dwan, Phil Ivey och Patrik Antonius var och hade lite koll på en del svenskar. Men annars brukade han inte ha någon vetskap om någon. Matchen startade hur som helst aggressivt från båda håll och Viktor tappade ett inköp direkt. ”Fan också”, tänkte jag. Det finns inte en chans att han kommer gå ned till $25/$50 om jag skriver det till honom nu, resonerade jag vidare. Snarare kommer han gå upp till $100/$200.

Men kort efter gör han en mycket bra syn och får tillbaka $6k. Omedelbart efteråt blir han utdragen i en stor pott när han höll AJ mot J4. Flopp 78J, turn 2 men river 4. Jävlar! Han skickar in ytterligare femhundratusen kronor och har alltså tankat in en miljon. Oron stiger ytterligare. ”Kom igen Viktor, inte tilta nu!”, tänker jag. ”Han förtjänar ju att vinna denna”, resonerar jag med mig själv men är rädd att det går åt helvete för honom. Tankar han in en miljon till om det inte går vägen nu? Risken finns, tänkte jag. Men det går inte åt helvete. Han vänder. Viktor vänder! Chatten på svenskaspelare.com spammas av alla Blom90-fans. Han vinner varenda hand. Den ena efter den andra. En pott på $28k. Sedan en till på över $30k. Det bara flyter på och han raderar förlusten och börjar nu äta av NoNames bankrulle. Vilken dominans. Blom90 har gjort comeback på iPoker!

Viktor plussade 514 000 kronor mot dansken och var alldeles lyrisk. Han underströk hur viktig denna start var för honom och erkände samtidigt att det inte var riktigt klokt att spela $50/$100. Han tillade sedan precis som i vanlig ordning, ”men jag e ju sån”. Själv drog jag en lättnadens suck över att han kom ur vinnande. Mitt förtroende för hans spel var visserligen skyhögt, men hans bankrulle stod inte i proportion till stakesen. Viktor förklarade efter vinsten för mig att han funderade på att be Odonkooor om ett stort spel. Han ville spela $100/$200 sex bord samtidigt då han kände han spelade som bäst när han fick spela många bord mot en och samma motståndare. Där satt jag tyst framför min dator och käkade en skinkmacka och var oförmögen att komma på någon bra replik på den kommentaren. Odonkooor var ju Joel Nordkvist som utan tvekan var en av de bästa HU-spelarna i världen. Det kändes inte särskilt riskmedvetet att spela mot honom. Tillslut skrev jag till Viktor att det inte låg ”något bra värde i att spela Odonkooor i längden”.

NoName fick inte nog efter att ha förlorat en halv miljon kronor till Viktor utan återvände senare samma dag. Viktor satt kvar väntande, och dominansen tog vid där den slutat. I en hand 4-betar Viktor pre flop med 52 suited och får syn. De satt väldigt djupstackade och flopp föll 10JQ. NoName check, Blom90 check. Turn 8. NoName check, Blom90 bet $7800 och får syn. Viktor berättar för mig att han tror han har ”två par typ”. River faller A och möjliggör även en färg. NoName check, Blom90 all in, och dansken viker blixtsnabbt. Viktor tar hem potten och visar sin 52 bluff som inte connectat med brädan överhuvudtaget. Matchen slutar när NoName blivit pank och Viktor totalt 1,2 miljoner kronor rikare.

Viktor Blom del 6 –>

<– Viktor Blom del 4

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.