Världens dyraste fotbollslag -

Världens dyraste fotbollslag

Roman Abramovich och Schejk Mansour har båda flitigt med stålar. Roman har spenderat ungefär 700 miljoner pund på spelare sedan han köpte Chelsea. Med dessa pengar har han fått väldigt mycket fler spelare än elva stycken och alla har inte varit rekorddyra, men många. Schejk Mansour har inte spenderat full lika mycket, men nästan. Det är i sig ganska intressent med tanke på att den arabiska affärsmannen varit i Manchester City under en bra mycket kortare tid än ryssen. Och sen har vi ju en annan ryss, Dmitry Rybolovlev, som numera äger AS Monaco och inte heller är blyg att spendera deg. Och deg har han. Rybolovlev ska enligt Forbes Magazine vara mycket rikare än Abramovich.

Dessa herrar är endast ett axplock av stenrika ägare till stora fotbollsklubbar i Europa. De spektakulära supervärvningarna som vi fått uppleva sedan trenden med stormrika klubb-ägare drog igång får en osökt att undra hur världens dyraste fotbollslag sett ut. Tippat har gått igenom världens dyraste värvningar och satt samman en startelva. Tyngdpunkten av de rekorddyra spelarna är i anfallet eller på det offensiva mittfältet. Så vi får kompromissa lite för att få ihop ett riktigt lag. Men världens dyraste startelva skulle kunna ha sett ut såhär:

Anfall: Zlatan Ibrahimovic – Edinson Cavani – Radamel Falcao
Mittfält: Luis Figo – Kaká – Zinedine Zidane – Cristiano Ronaldo
Försvar: Gareth Bale – Rio Ferdinand – Thiago Silva
Målvakt: Gianluigi Buffon

Övergångarna har sett ut på följande vis:

Spelare Milj. euro Från  Till
Gareth Bale 100 Tottenham Real Madrid
Cristiano Ronaldo 94 Manchester United Real Madrid
Zinedine Zidane 75 Juventus Real Madrid
Zlatan Ibrahimovic 69 Inter FC Barcelona
Kaká 65 AC Milan Real Madrid
Edinson Cavani 64 Napoli Paris Saint-Germain
Luis Figo 62 FC Barcelona Real Madrid
Radamel Falcao 60 Atlético Madrid AS Monaco
Rio Ferdinand 45 Leeds Manchester United
Gianluigi Buffon 45 Parma Juventus
Thiago Silva 42 AC Milan Paris Saint-Germain

Det skulle alltså betyda att om man varit extremt rik och ägt en klubb samt varit på hugget vid varje rekordvärvning skulle kunna ha haft ett lag som detta för den nätta summan av 721 miljoner euro. Notera att alla spelare spelade professionell fotboll samtidigt. Bale var i och för sig bara 17 år när Zidane la av.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.