Tippat - Sports Betting-skolan

Sports Betting-Skolan

Det är inte helt lätt att bli bra på sports betting, men det finns mycket resurser som kan hjälpa dig tillgängliga online.För att hjälpa dig till att bli en bättre spelare tänkte jag dela med mig av några av de webbplatser som jag besöker när jag känner för att lära mig mer om sports betting. Jag brukar hålla mig till engelskspråkiga sidor, då jag tycker att det är de som har det bästa materialet. Nackdelen med det är att det finns begränsat innehåll om fotboll, som ligger långt efter de “amerikanska” sporterna när det kommer till avancerad statistik och liknande data som kan vara till stor hjälp vid sports betting. Det här är dock en marginell nackdel då koncepten kan anpassas till flera olika sporter. Jag läser dessutom mycket för att få en bättre uppfattning om hur bookmakers agerar och hur man gör för att hitta värde och då är sporten av mindre betydelse.

Extra Skater
Extra Skater är det bästa biblioteket för avancerad NHL-statistik. NHL är fortfarande långt bakom NBA och NFL när det kommer till att föra statistik. Extra Skater försöker råda bot på det här och de sammanställer viktig statistik som puckinnehav och avancerad skott- och målvaktsdata. Det här ger en mycket bättre bild av hur bra spelare och lag faktiskt är. Det är extrem nördvarning över Extra Skater, men tycker du att det är kul med siffror så kan Extra Skater definitivt hjälpa dig till att förstå hockey på ett bättre sätt.

Kirk Goldsberry och Zach Lowe på Grantland
Ni som har läst några av mina alster vet att jag är ett stort fan av Grantland.com. Kirk Goldsberry och Zach Lowe är deras NBA-nördar. Båda två är extremt insatta i basket och presenterar relativt avancerade artiklar på veckobasis. De förklarar vad som är statistiskt korrekt i basketmatcher på ett bra sätt och om du följer dem, så kommer du snabbt få en bra insikt i vad som är “optimal” basket. NBA är en komplex liga och det krävs ofta en hel universitetsutbildning för att kunna analysera en NBA-match. Men om du vill få en lite djupare koll på siffrorna bakom en basketmatch så är dessa två herrar att rekommendera.

Sporting Charts
Sportingcharts täcker in NFL, MLB, NBA och NHL. Här kan du bland annat läsa intressanta artiklar, jämföra spelare med varandra och skapa värmekartor för olika spelare. Det här är ett väldigt bra instrument för dig som verkligen vill sätta dig in i en match. Om Pittsburgh möter Washington så kan du exempelvis jämföra Crosby och Ovetjkin och verkligen se vem som är den bättre av de två. Bilden här visar deras poängproduktion:
Screen Shot 2014-05-05 at 10.37.29

Youtube
Det finns massvis av bra klipp på youtube för dig som vill bli bättre på sports betting. Det gäller dock att vara ganska kritisk när du kollar efter hjälpmedel på tuben. Det finns en stor andel skojare som försöker sälja på dig deras tips. Det här är ett klipp som jag tycker är väldigt bra och det borde hjälpa dig till att förstå sports betting på ett bättre sätt.

Första klippet är en paneldiskussion från  MIT Sloan Sports Analytics Conference. I panelen sitter Chad Milman, Matt Holt och Haralabous Voulgaris

 

Vill du få fler tips om spelobjekt och sajter för sports betting hittar du det här.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.