Sport under Julen - Tippat.se

Sport under julen

Det är dan före dopparedagen. Som ni säkert vet så handlar julen till stor del om att vräka i sig så mycket skinka samtidigt som man umgås jobbiga farbröder och uppstudsiga kusiner. Men när julstressen blir för mycket kan det vara skönt att kunna dra sig undan till ett eget rum med ett par flaskor glögg och slå på någon slags sport. Det här är en liten guide till den sport som kommer att visas under julhelgen.

På julafton är det lite tunt om aktiviteter i tv-tablån. Viaplay visar dock NHL Tonight med start klockan 08:00. NHL Tonight är ett program som brukar ledas av den fantastiska Kathryn Tappen. Med sig i studion har hon ofta Kevin Weekes. Tillsammans går de igenom nattens NHL-matcher och visar highlights samt intervjuer från samtliga arenor. Jag håller det här som världens bästa program, så julafton får verkligen en bra start i år. Tyvärr så har varken NBA eller NHL schemalagt några matcher för julafton. Av naturliga skäl så idrottas det inte speciellt mycket runtom Europa heller. Istället för att kolla på Kalle Anka eller Svensson Svensson så skulle jag rekommendera Bird and Magic: A courtship of rivals. En mycket bra dokumentär om Larry Bird och Magic Johnson. Två spelare som förändrade NBA totalt, men även två väldigt intressanta människor.

På juldagen så visar Viaplay tre NBA-matcher med start 18:00. Första matchen ut är Brooklyn vs Chicago. Efter det så spelar New York Knicks mot Oklahoma City Thunder. Juldagen avslutas sedan med L.A Lakers mot Miami Heat.

Julen avslutas med en stor sportdag. Annandagen bjuder bland annat på fotboll från Premier League och hockey från junior-vm. Det är även fyra matcher från SHL på annandagen.

Det är inga supermöten och den hetaste matchen under annandagen är londonderbyt mellan West Ham och Arsenal. Arsenal är naturligtvis storfavoriter, men jag tror att vi kan få se en skräll här. Jag tycker att det känns som att Arsenal är på väg att tappa lite. De möter dessutom Chelsea borta senare i kväll vilket kan resultera i lite slitna ben hos Gunners. Chelsea mot Arsenal den 23e december är naturligtvis den största matchen den här veckan och jag tror att det blir en klassisk match. Spelbolagen håller Arsenal som favoriter och jag tycker att Chelsea är väldigt spelvärt till 3.00 gånger pengarna trots bortaplan. Matchen sänds av Viasat och börjar 21:00 svensk tid.

Där har ni en liten guide till vad ni kan förvänta er sportmässigt under julhelgen. Personligen ska jag försöka se så mycket hockey och fotboll som möjligt medan farsan lobbar köttbullar från köket till soffan.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.