Spela på Champions League 2014/2015 - Alla oddsen

Spela på Champions League 2014-15

Nu när lottningen är klar tänkte jag kika på hur spelbolagen satt sina odds för vinnare av Champions League 2014-15. Trenden är att Real Madrid och Bayern München är favoriter. Malmö FF ger man maxodds på. Låt oss först kika in grupperna.

grupperna_championsleagueLåt oss säga att det blir riktigt tufft i grupp E där Roma, Bayern München, Manchester City och CSKA Moskva ska göra upp. Det kommer inte heller vara skitlätt för Malmö FF som fick Atletico Madrid, Juventus och Olympiakos. Säsongens CL kommer i alla fal bli riktigt kul.

Malmö FF i Champions League
Vad fantastiskt kul att Malmö FF har gått till Champions League. Det var 14 år sedan ett Allsvenskt lag spelade CL. Då var det HIF som gjorde det. Då blev inte något avancemang från gruppspelet där man hade Bayern München, PSG och Rosenborg i gruppen. Tillbakablick på när Helsingborgs IF spelade Champions League 2000/01:

Lag Poäng Spelade Vinster Oavgjorda Förluster Gjorda mål Insläppta mål Målskillnad
1. Tyskland FC Bayern München 11 6 3 2 1 9 4 +5
2. Frankrike Paris Saint-Germain FC 10 6 3 1 2 14 9 +5
3. Norge Rosenborg BK 7 6 2 1 3 13 15 -2
4. Sverige Helsingborgs IF 5 6 1 2 3 6 14 -8

1: a omgången – Helsingborg mot Bayern München (1-3)
2: a omgången – Paris Saint-Germain mot Helsingborg (4-1)
3: e omgången – Rosenborg mot Helsingborg (6-1)
4: e omgången – Helsingborg mot Rosenborg (2-0)
5: e omgången – Bayern München mot Helsingborg (0-0)
6: e omgången – Helsingborg mot Paris Saint-Germain (1-1)

Källa: Wikipedia Champions League 2000/01

Kan Malmö FF göra en superskräll och ta sig vidare från sin grupp? Nej, det finns inte på kartan som man brukar säga. Men det vore fantastiskt kul om man kunde bjuda upp till kamp i alla fall. Unibet som ger dig 1000 gånger pengarna på att Malmö FF vinner Champions League.

unibet_championsleague
Engelska lag i Champions League

Det ligger bäst värde i att spela på antingen Chelsea eller Manchester City av alla lagen som är involverade i årets Champions League. Enligt mig alltså. Real Madrid och Bayern München kanske ligger bäst till, men 4.50 respektive 5.00 vet jag inte om jag vill spela på. Jag tycker att Chelsea och City båda två är rustade för att ta hem Champions League och 8.00 på Mourinhos mannar eller 15.00 på Pellegrinis dito tycker jag låter schysst.

Spanska lag i Champions League
Real Madrid är regerande mästare och en lågoddsare att vinna titeln igen. Man har värvat James Rodriguez och Toni Kroos. Di Maria har visserligen lämnat, men mittfältet ser förbannat starkt även utan suveräne Di Maria. Barcelonas tunga fjolårssäsong bidrar till att man får 6.50 hos Unibet på att de vinner. Där kan finnas spelvärde. Men 21.00 gånger pengarna på Atletico Madrid är nog bäst. De tappade Costa, men Mandukic är kanske precis den rätta arvtagaren.

Italienska lag i Champions League
Juventus och Roma ska bli jättekul att se i Champions League. Roma med den evigt unge Totti och Juventus som ser väldigt starkt ut får man köttiga odds på. Kan det bli Italienskt i CL-final tro? Om jag vore Roma-supporter skulle jag inte kunna hålla mig ifrån 81.00 gånger pengarna.

Franska lag i Champions League
Det skulle vara fantastiskt kul för Zlatan om han fick spela mot Malmö FF. Det kommer inte att hända, men man kan ju hoppas. Hur som helst har PSG definitivt en chans att vinna Champions League. Den är betydligt större nu än förra året. Jag tycker fortfarande att man är betydligt svagare än Chelsea eller Real Madrid, men 17-18 gånger pengarna låter ganska fair. PSG är ett elitlag i en relativt sett tam liga. Jag vet inte om det kan gagna dem eller om det skadar chanserna att vinna CL och är lite i valet och kvalet om jag ska lita på dem. Det andra franska laget i CL, AS Monaco, är ett sämre lag i år. Monaco tappade James till Real Madrid men har tillbaka sin guldklimp Falcao efter skadan. Hur lång tid tar det innan Falcao är lika bra som han var innan januari 2014? Jag tror inte på dem alls i år.

Tyska lag i Champions League
Bayern München är ett riktigt hot i år igen. Deras lag är så starkt att man blir mörkrädd. Pep har alla förutsättningar för att ta hem Champions League med spelarna som han har att tillgå. Jag gillar Klopp mycket mer än Guardiola och hoppas att Borussia Dortmund går långt. Tycker faktiskt att 26.00 gånger pengarna som du får hos Ladbrokes på att Dortmund vinner CL kan vara spelvärt.

Övriga lag i Champions League
Det finns inte något annat lag från någon annan nation än ovan nämnda som har någon vidare chans att utmana om titeln som Champions League-mästare 2015. Som jämförelse till Unibets odds bifogas odds från Ladbrokes för Champions League-vinnare 2014/15:

ladbrokes_championsleague

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.