Spåkulan - Tippat.se

Spåkulan

2013 börjar gå mot sitt slut och det är väl dags att vi lägger året som var bakom oss, och blickar framåt mot 2014. 2013 var lite upp och ner för svensk idrott. Bland höjdpunkterna hittar vi bland annat Tre Kronors VM-guld, Henrik Stensons fina golfspel under större delar av året och Johan Olssons femmil i Val di Fiemme. Just det, Abeba Aregawi är bra på lubba också. Men om vi ska vara riktigt ärliga så är det ett ganska skralt idrottsår när man kan bli nominerad till Årets idrottsprestation efter att ha gjort fyra kassar i en träningsmatch. Sorry, Zlatan, men så imponerande är faktiskt inte det.

Bland missarna så är väl kvalspelet till fotbolls-vm det som svider mest. Visst, det var väl ingen som räknade med att Hamréns grabbar skulle kunna sno åt sig förstaplatsen från Tyskland, men lite bättre resultat hade väl kunnat ge en lite sämre motståndare i play off-matcherna. Surt sa räven och förbannas över att  Erik Hamrén fick ha kvar jobbet. Damlandslaget hade det ganska tungt dom också. Förlust i semifinalen av hemma-em mot det enda vettiga laget de ställdes mot under hela turneringen. Det är bara att inse: Vi är ingen fotbollsnation. Visst, smågrabbarna tog brons i U17-vm, det va ju fint. Roligast från U17-vm måste, trots det fina resultatet, varit när Valmir Berisha vräkte ur sig att han tyckte Nigerias målvakt såg lite äldre ut. Bildgoogla Berisha så hajar ni varför det är kul.

Alexander “The Mauler” Gustafsson gick titelfajt under året också. Han torskade. Trots det var det flera som ryade om att han skulle bli årets manlige idrottare. Han gick en match under året och förlorade den. Till och med en dörrvakt borde fatta varför han inte kan bli årets manlige idrottare.

Kort och gott så var det ett ganska intetsägande år för svensk idrott, men det ändrar vi på nu! Jag tittar in i spåulan och ser vad 2014 kommer att bjuda på.

2014 inleds starkt med avslutningen av junior-vm. Förhoppningsvis kan juniorkronorna göra det U17-landslaget misslyckades med och få med sig ett guld. Sverige har en bra chans på guldet, men jag tror att det krävs en seger mot ryssarna på nyårsafton. En gruppseger skulle faktiskt kunna vara guld värd i det här mästerskapet.

I februari så har vi OS i Sotji på schemat. Ska jag vara ärlig så vet jag inte speciellt mycket om de svenska medaljhoppen. Jessica Lindell-Vikarby kanske kan ta en pallplats med lite flyt och curlinglaget (Lag Niklas Edin?) är väl regerande världsmästare om jag inte har helt fel. Tre Kronor kommer nog att få det lite tufft. Lunkan i målet har inte övertygat och nu blev Alexander Steen skadad. Mina kulor sitter på en finalrepris från förra OS. Kanada försvarar guldet.

Ryssland vinner hockey-vm. Boston Bruins vinner Stanley Cup. Skellefteå AIK vinner sm-guld.

Framåt våren så är det ju dags att summera Champions League och de europeiska fotbollsligorna. Inför säsongen trodde jag att Chelsea skulle ta dubbeln och vinna både CL och PL. Jag får nog ändra på det nu och säga Manchester City. Joe Hart kommer studsa tillbaka under våren och det kommer att räcka långt. Vad får man för odds på att City vinner både CL och PL?

Trots att Sverige inte blev inbjudna så kommer världens största fest hållas i Brasilien under sommaren. Som det ser ut nu så är väl Tyskarna och hemmanationen ihop med Argentina och Spanien favoriter till guldet. Jag skulle dock vilja lyfta ett varningens finger för Belgien och Italien. Det vore ju kul med en skrällseger i VM, men jag ser gärna att Brasilien får lyfta bucklan nu när Sverige inte är med. Dels har de hemmaplan och det är väl säkrast så. Men, det pratas även om att Ronaldinho kan bli uttagen. Ja, ni läste rätt! Ronaldinho. Han som får Leo Messi att se ut som Henrik Rydström.

Efter fotbolls-vm så tror jag faktiskt att Alexander Gustafsson roffar åt sig bältet från Jon Jones. Då kan vi kanske börja prata om att han ska bli årets manlige idrottare.

Den här texten kommer från “straight from the top of my dome” som Bomfunk Mc sa, så jag reserverar mig för eventuella faktafel etc. Med tanke på de senaste dagarnas glöggkonsumtion så är det till och med troligt att jag har missat något. Har jag missat något får ni gärna höra av er med era tankar kring årets som var och året som kommer. Men nu så blickar vi framåt mot ett fullspäckat spelår.

Ps: Kämpa, Schumacher.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.