Bloggpost | SHL 2014/15 Ranking |

SHL 2014-15

SHL är äntligen tillbaka och vi kan fylla regniga höstkvällar med högklassiga hockeymatcher. Med det här i åtanke så tyckte jag att det skulle passa bra med en liten ranking av lagen inför kvällens säsongsstart. Oddsen i den här rankingen kommer från Nordicbet. De är ett stabilt spelbolag med väldigt bra hockeyodds. Som ny kund hos Nordicbet får du dessutom en riktigt vass välkomstbonus värd upp till 1000 kronor. Perfekt för att utöka plånboken inför ligastarten.

nbbanner

 

1. Växjö Lakers – Serieseger betalar 5 gånger pengarna.
De flesta är eniga om att Växjö Lakers har potentialen till att göra en riktigt bra säsong. De har förstärkt målvaktspositionen, backuppsättningen ser starkt ut och framåt finns det många som kan göra gott om poäng. Det här känns onekligen som att det är Växjös säsong.

Håll ögonen på: David Åslin har haft det lite tufft sedan han kom upp till SHL. Kan vara hans tur att blomma ut.

2. Frölunda – Serieseger betalar 4 gånger pengarna
Jag hade lite svårt för att bestämma mig för om det blir Växjö eller Frölunda som vinner SHL. Målvaktspositionen blev det avgörande, men Frölunda kommer att vara ett av topplagen. De har ett ungt lag med ett överflöd av offensiv talang. Andreas Johnson, Mathis Olimb och Mats Rosseli Olssen kommer att ösa in poäng. Mikael Wikstrand kommer att vara en av ligans bästa backar.

Håll ögonen på: Andreas Johnson är bara 19 år, men har tillräckligt med klass för att vinna poängligan.

3. Skellefteå AIK – Serieseger betalar 6 gånger pengarna
De senaste årens dominant, Skellefteå, har drabbats av stora spelarförluster inför säsongen. Trots detta har de fortfarande ett lag som kommer att vara med och slåss i toppen. Nick Sörensen, Mikko Lehtonen och Patrik Zackrisson är alla toppvärvningar.

Håll ögonen på: Anton Karlsson är ett energiknippe utan dess like. Får han spela sitt spel blir han en attraktion.

4. Färjestad – Serieseger betalar 6 gånger pengarna
Färjestad är en bedrövlig förening, som ingen vid sina sinnens fulla bruk kan tycka om. Trots detta går det inte att blunda för det oundvikliga. De har ett stabilt gäng som slutar topp fyra i ligaspelet och tar sig till semifnal.

Håll ögonen på: Oliver Kylington. Född 1997 och redan nu en hockeyback som håller hög SHL-klass.

5. MODO – Serieseger betalar 35 gånger pengarna
Jag tror lite mer på MODO än vad många andra gör. Dennis Persson och Jonas Ahnelöv är två bra förstärkningar och framåt finns det rutin i form av Per Åge Skröder och Samuel Pålsson

Håll ögonen på: Linus Ullmark är ligans bästa målvakt vilket bör lyfta MODO är ett par placeringar.

6. HV71 – Serieseger betalar 16 gånger pengarna
Jönköpingslaget försöker återhämta sig från en väldigt tuff säsong. De har plockat in Erik Ersberg vilket bör stabilisera målvaktandet. Framåt ser Calle Ridderwall och Mattias Tedenby ut att bli viktiga pusselbitar. Slutspel men inte så mycket mer.

Håll ögonen på: Kevin Fiala. Fantastisk skridskoåkare och tekniker.

7. Brynäs IF – Serieseger betalar 15 gånger pengarna
Gavlerinken är tillbaka i svensk hockey. Tyvärr för brynäsfansen så är det nog det enda de får glädjas över i år. Har som vanligt intressanta unga spelare, men de saknar klassen för att hota på riktigt.

Håll ögonen på: Christian Djoos har en fin stamtavla och potential nog att bli lika bra som farsan sin.

8. Luleå HF – Serieseger betalar 16.00 gånger pengarna.
Har tappat Niklas Olausson och plockat in Jonathan Granström. Det säger allt om Luleås sommar. Det blir en lång vinter i Luleå.

Håll ögonen på: Johan Forsbergs interneteskapader.

Screen Shot 2014-09-10 at 10.31.50 Screen Shot 2014-09-10 at 10.31.33
Screen Shot 2014-09-10 at 10.25.59 Screen Shot 2014-09-10 at 10.05.13

9. Linköpings HC – Serieseger betalar 10 gånger pengarna
Nordicbet överskattar LHC. Tappen av Simon Hjalmarsson, Mattias Weinhandl och Pär Arlbrandt blir för stora. Tveksam målvaktssituation.

Håll ögonen på: Daniel Rahimi. Ligans sämsta back. Ligger dubbelvikt av skratt varje gång han är på isen. Verkar dock ha en hållhake på Pär Mårts.

10. Örebro HK – Serieseger betalar 30 gånger pengarna
ÖHK har något bra på gång, men de är nog ett par säsonger från slutspel. Kommer inte att hota speciellt många lag.

Håll ögonen på: Jared Aulin är lagets stora stjärna och kommer ha en bra säsong framför sig.

11. Leksands IF – Serieseger betalar 18 gånger pengarna
Att Leksand är Sveriges mest populära lag är lika orimligt som att Liverpool är det Premier League-lag med flest fans i Sverige. Värvningarna av Jonas Frögren och Viktor Mårtensson är oerhört märkliga. Sätter stort hopp till Oskar Alsenfelt i målet.

Håll ögonen på: Eric Himmelfarb kan bli en attraktion i Tegera Arena.

12. Djurgårdens IF – Serieseger betalar 50 gånger pengarna.
DIF är ett bedrövligt hockeylag. Har värvat spelare av Allsvensk klass och det är där det här laget bör spela. Ja, jag tittar på dig Daniel Ferholm.

Håll ögonen på: Något annat. Seriöst, det finns jättemycket kul att göra i Stockholm.

 

Poängligan:
Nu har när Skellefteå har tappat mycket av sin anfallskraft så är poängligan väldigt svårtippad. Jag tror att Frölunda kommer blåsa på bra framåt och jag skulle inte bli förvånad om Mathis Olimb vinner poängligan i år. Han betalar 18 gånger pengarna och det känns som ett bra spel.

Busligan:
Här hittar jag inga odds men Viktor Mårtensson i Leksand hade varit ett bra spel. Kommer dra på sig ett gäng matchstraff vilket gör att man drar iväg i den här kategorin.

Årets Rookie:
Eftersom Linus Ullmark inte fick utmärkelsen förra året så är det väl bara att fimpa det här priset?

Årets syltskallar:
Hockeyförbundet. Alltid Hockeyförbundet.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.