Mourinhos anfallare - vem köper Chelsea? - Tippat

Mourinho vill köpa en ny anfallare

mourinho_anfallareJosé Mourinho har knappast varit jätteglad över sina anfallare i Chelsea. Han har flera gånger de senaste veckorna inte bara hintat om att han vill köpa en anfallare i sommar, utan direkt förklarat att de ska köpa en striker. Frågan är bara, vem?

Det var när Chelsea åkte på den jobbiga förlusten mot Crystal Palace som Mourinho gjorde det tydligt att han fått nog.

”Jag tycker inte att det är läge att prata om nästa säsong eller transfermarknaden men det är uppenbart för alla att Chelsea vill ta in en anfallare nästa år.”

”Hur framtiden ser ut för de andra anfallarna? De som kommer att stanna får konkurrera med anfallaren som vi tar in. Och vanligtvis så vill spelare som inte spelar så mycket eller inte känner sig tillfreds göra något åt det.”

”Vi vill förbättra laget och spelarna och göra några kliniska drag på transfermarknaden.”

”Jag kan inte förbättra och jag behöver inte förbättra Ivanovic, Cahill, John Terry- Det finns andra spelare som jag måste förbättra.”

Så lät det kring anfallsfrågan och man kan väl inte göra det tydligare än vad Mourinho gjort det – en anfallare ska in. Punkt.

Väldigt mycket som Mourinho säger är för effekt. Så även lite den här gången. Han vill att befintliga strikers ska höja sig, helt klart. Men det är inte enbart tomt snack. Mourinho vill ta in en spelare och det är han i behov utav. Portugisen har ingen Robin van Persie, Luis Suarez eller Sergio Agüero. Han har Oscar och Eden Hazard. Och det håller inte att lita på att de offensiva mittfältarna ska sköta målskyttet.

Den första frågan man bör ställa sig är om Romelu Lukaku får komma tillbaka. Belgaren gjorde succé i början av säsongen ute på lån i Everton, men skadade sig i januari. 12 mål har han gjort för Everton den här säsongen och med mackor från Hazard och Oscar blir det troligt bättre än så.

Men det är förmodligen mer sannolikt att Mourinho tar in en riktigt stor anfallare, ett säkert kort som med all säkerhet kommer att leverera. Diego Costa är ett sådant namn som passar in på beskrivningen och som sammanlänkas med Chelsea i tidningarna. Hans hårda kämparstil skulle passa bra i Chelsea och i Premier League.

Radamel Falcao är ett annat namn som Moruinho enligt rykten ska ha ett gott öga för. Falcao är för närvarande skadad efter att ha dragit av ett korsband, men är i sina bästa stunder en fantastisk avslutare. Men det kommer vara väldigt svårt att locka till sig Falcao. Chelsea har pengar, men AS Monaco där Radamel Falcao numera spelar har ännu mer. Det är nämligen Abramovich landsman Dmitry Rybolovlev som sedan december 2011 äger AS Monaco. Rybolovlev är en rysk affärsman med många miljarder euro på kontot och det var hans pengar som tog in Falcao från Atlético Madrid i en affär värd €60 miljoner. Så pengar i den storleken bryr sig förmodligen inte Rybolovlev särskilt mycket om. Nyckeln är att flirta tillräckligt bra och mycket med Falcao själv så att han begär att få lämna den franska klubben för Chelsea.

Mario Balotelli är ett tredje namn som sammankopplas med Mourinho och Chelsea. Balotelli har ju som bekant spelat för Mourinho förut och de båda gillar varandra.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.