Tippat.se - Spela på MMA

MMA

MMA är en ständigt växande sport i Sverige i dagsläget. Man behöver inte gå tillbaka så väldigt många år i tiden för att finna att MMA var relativt okänt och endast de som var intresserade kände till sporten. De andra hade kanske hört skräckhistorier om Ultimate fighting utan att riktigt veta vad det var. Rykten florerade om att man slogs på riktigt utan några regler och fasades över tanken. Uppfattningen på den tiden kan nog liknas lite med hur de slåss i filmen Fight Club med Brad Pitt i en av huvudrollerna. Många trodde nog att det handlade om små folksamlingar i skitiga garage där man slogs tills den ena knappt var kapabel att försvara sig längre.

På senare år har däremot MMA uppmärksamhet och i dagsläget känner nog de flesta till sporten. Den riktiga uppsvingen för sporten kom 1993 när UFC, Ultimate Fighting Championship startades. Organisationen startades av Roiron Gracie som deltog i de första tävlingarna som organisationen anordnade. Han vann tre av de första fyra tävlingarna.

På den tiden var sporten nästan helt utan regler. Allting var tillåtet förutom att peta i ögonen och att bitas. I dagens tävlingar är det betydligt mer reglerat och det är mycket tack vare dessa regleringar som det nu anses som en vanlig sport. Attacker som anses extra farliga är ofta förbjudna. Några exempel på det är slag mot bakhuvudet och attacker mot skrevet. I moderna matcher är det också krav på att deltagarna använder sig av tandskydd, suspensoar och handskar. Man har även infört ronder och poängdomare så att det mer liknar traditionell boxning. Om tiden går ut så avgörs matchen på poäng. Både före och efter matcher så genomgår alla deltagare läkarkontroller för att säkerställa att alla som ställer upp är, och förblir, i god kondition.

 

Betta på MMA

Betting på MMA har blivit väldigt populärt på senare tid och har i stor utsträckning tagit över från boxningen som förut brukade vara väldigt populärt att betta på. Det finns många olika varianter att betta på när det kommer till MMA. Det vanligaste och mest traditionella sättet är att gissa på vilken kämpe man tror kommer att vinna matchen. Det är däremot långt ifrån det enda man kan betta på. Utöver vem som kommer vinna matchen så kan man betta på i vilken rond matchen avgörs eller om det går till poäng. Man kan ofta även betta på hur matchen avgörs, om det är knock out, submission och så vidare.
För de som är insatta i MMA så kan man ge sig på kombinerade spel. Med kombinerat spel menas att man satsar på utfallet i flera matcher under samma bett. Det innebär att för att vinna så måste alla matcher man väljer att inkludera i sitt kombinerade spel infalla. Dessa typer av kombinerade betts gör att man kan få väldigt bra odds samtidigt som den kunnige får bra möjligheter att tjäna pengar.

Organisationer

De mest välkända organisationerna utöver UFC är Strikeforce och Dream. Även Pride var en organisation inom MMA men den köptes upp och upplöstes av UFC.

UFC

UFC är den absolut största och mest välkända organisationen och det är mycket tack vare UFC som MMA har blivit så stort som det är idag. UFC har många galor med många matcher i varje gala. Den som vill betta på MMA gör klokt i att lära känna de olika kämparna som är med i UFC. Det finns sju viktklasser i UFC och arrangerar också matcher för kvinnor.

Strike force

Strikeforce är också en stor organisation inom MMA och även här bör den som tycker om att betta på MMA se till att vara beläst och kunnig. Precis som inom UFC så finns det många viktklasser och det finns även möjlighet för kvinnor att deltaga. Strikeforce är den näst största organisationen efter UFC.

IRFA

IRFA är en svensk MMA-organisation som anordna matcher i Sverige. IRFA står för International Ring Fight Arena. Organisationen startades på initiativ av Perry L.D. Segerqvist och hade sitt första event i Uppsala 2011. Det är en ung organisation som jobbar hårt för att etablera sig. Stora namn som Jörgen Kruth har varit med i matcher som anordnats av IRFA. Det kan i dagsläget vara svårt att hitta betts för IRFAs matcher men det förväntas öka framöver. Utöver det så är det här ett gyllene tillfälle för de kunniga. När det är matcher med inte så välkända utövare så blir det svårare för bettingbolagen att sätta bra odds och det kan finnas möjligheter att göra riktigt bra betts när IRFA anordnar matcher.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.