Messis lön -

Messis lön

Lionel Messi kan sparka boll som få andra. Hans lön i Barcelona mäter 16 miljoner euro om året vilket är ungefär lika mycket som 140 miljoner svenska kronor. Det är 830 000 kronor per centimeter Messi vilket förmodligen är lönerekord om man väljer att se så på saken. Superpopulära Messi har inga direkta divalater för sig och verkar inte bränna särskilt mycket pengar. Dessutom är han ett superhett namn för sponsorer och drar hem åtskilliga kronor på att göra reklam för olika produkter och företag. Att sedan Messi är född 1987 och har 5-9 år eller däromkring kvar som fotbollsspelare gör att hans pension bör vara ganska säkrad.

Messis lön i perspektiv
Timlön: 16 150 SEK
Dagslön: 388 000 SEK
Veckolön: 2,71 miljoner SEK
Månadslön: 11,6 miljoner SEK
Årslön: 140 miljoner SEK

Är Messis lön skälig?
Lionel Messi är en riktig gud för många Katalaner. Han är visserligen född i Argentina, men ses av många i Katalonien som en Barcelona-son då han hämtades in vid den späda åldern av 13 år. Så frågar man en säsongsbiljett-hållare på Nou Camp om Messis lön är skälig lär man få höra ett otvivelaktigt ja. Och om man ser till troféskåpet kan man inte heller säga något annat än ja. Messi har vunnit sex ligatitlar, tre CL-titlar, Copa del Rey två gånger och andra mindre tunga titlar. Personliga utmärkelser har han också gott om. Han är den enda spelaren i historien som vunnit Ballon d’Or fyra gånger och kan vara på väg mot sin femte raka.

Vad har Lionel Messi råd med?
Om Messi mot förmodan skulle vara en klumpig kille till vardags och exempelvis tappa telefonen i golvet hela tiden är det ingen fara på taket. Han har nämligen råd med 2109 nya iPhone 5 i om han lägger ihop fyra veckors lön. Det lär väl dock knappast vara troligt att Messi någon gång är klumpig med tanke på att han förmodligen är fotbollens mest koordinerade spelare på planen. Han kan förmodligen också ratta en bil ganska bra med sina reflexer. Lionel Messi är också ett namn som biltillverkare gärna vill se köra just deras bil. Och Messi har provat en del olika märken som exempelvis Porsche, Ferrari, Maserati och Audi. Vill han prova kanske den mest legendariska lyxbilen som går att köpa idag, Rolls Royce Phantom, kan han med god plånboksmarginal göra det. Han kan till och med köpa 44 stycken för en årslön om han skulle vilja.

Messis sponsorer
Lionel Messi är ett drömnamn för stora varumärken. Sponsorkontrakt som argentinaren signerat är exempelvis med Adidas, Pepsi, EA Sports, Dolce & Gabbana och Turkish Airlines. För detta får han tunga pengar och förmodligen överstiger sponsorpengarna lönen som han får från FC Barcelona.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.