Di Maria till Manchester United - Van Gaal prioritera gaalet

Manchester United – ett Titanic utan roder

Jag läste 4-0 och såg att Ryan Giggs hade gjort mål. Jag tyckte att det var lite märkligt med tanke på att han har lagt av. Sedan går det upp för mig att Giggs inte alls comebackat och gjort mål, och att någon United-lirare faktiskt inte gjort mål överhuvudtaget. Istället är det MK Dons FC som kört över Louis van Gaals mannar. Vilket skämt. Det tyckte Edin Dzeko också.

edin_dzeko_tweet
Den dyraste värvningen till Premier League någonsin, Angel Di Maria, måste ha fått liiite kalla fötter kan man ana. Det verkar i alla fall Paddypower tro som är lika lustiga som vanligt twitter.

angel_di_maria_paddypower

Jag vet inte hur jag ska kommentera nederlaget mot MK Dons vidare, så det bryr jag mig inte om att göra. Jag tänkte istället skriva om värvningen av Di Maria som lämnar mig lite frågande. Vad är planen, undrar jag. Di Maria är en grym spelare men det krävs stabilitet innan man börjar jobba på spetsen. Om värvningen av Di Maria var en nödvändighet för att kunna få över Vidal förstår jag det till viss del. Och om jag vore United-supporter skulle det ha lugnat mig då man i alla fall kan se en tanke med monstervärvningen.

Men om van Gaal värvade Di Maria för att han på riktigt tycker att det är på offensiv mitt som United behöver förstärkning som mest, finns det skäl att bli orolig. Det finns inget snack om att det brinner allra mest i backlinjen. Jag tycker att Louis van Gaal lägger hela säsongens öde på att 19-årige Shaw och Rojo båda ska göra succésäsonger. Nu ryktas det ju om att han jagar försvarare, men prioriteringen var ju uppenbarligen att få in Di Maria.

Om man kan lägga 60 miljoner pund på Di Maria får vi väl utgå ifrån att Woodward menar allvar med att det inte finns någon budget. Ingenting är för dyrt. Lägg Di Maria-pengar på Diego Godín då! Daley Blind som det ryktas om känns också som en bra värvning. Sedan om Mats Hummels inte vill flytta på sig så prova hans suveräne backkollega Neven Subotic. Avrunda med en random stabil back i något mediokert PL-lag. Där har United något som börjar nosa på vad Manchester City och Chelsea hade för några år sedan.

Jag vidhåller att Louis van Gaal är av en helt annan kaliber än David Moyes, men i den här stunden finns det skäl att ifrågasätta honom. För om Di Maria-värvningen genomfördes på bekostnad av Arturo Vidal + 1-2 starka försvarare tror jag att säsongen 2014/15 inte blir mycket bättre än fjolåret.

LVG_moyes

 

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.