Målkalas i Premier League och La Liga -

Målkalas i Premier League och La Liga

De som kollade på fotboll i helgen fick antagligen se en del mål, såvida man inte valde fel matcher att kolla på. Premier League och La Liga innehöll sanslöst mycket mål. I synnerhet La Liga ver extra vild:

Everton – Liverpool (3-3)
Manchester City – Tottenham (6-0)
West Ham – Chelsea (0-3)
Sevilla – Betis (0-4)
Rayo Vallecano – Espanyol (1-4)
Barcelona – Granada (4-0)
Real Sociedad – Celta Vigo (4-3)
Almeria – Real Madrid (0-5)
Atlético Madrid – Getafe (7-0)
Levanta – Villareal (0-3)
Sevilla – Real Betis (4-0)

Ja jösses. En hel del mål minst sagt. Fotbollsmatcher från de europeiska ligorna värda att kommentera:

Everton – Liverpool (3-3)
Ganska sjuk match. Jag spelade krysset här men trodde inte på 3-3. På något vis hade jag fått för mig att det skulle spelas sjukt tight. Suarez är inget annat är fantastiskt bra och fortsätter att leverera. Men bäst på plan var Mignolet. Han släpper in tre kassar men man kan ändå konstatera, när röken lagt sig, att det var han som räddade dagen. Hur många chanser hade Everton att hänga dit den egentligen? De tre målen kan han inte ta på sig. Everton spelade bra fotboll och visade karaktär när de kom in i andra och tog över. Bra derby och rättvist kryss i mina ögon.

Manchester City – Tottenham (0-6)
Intervjun med Villas-Boas efter matchen var jobbig att titta på. Han skruvar på sig och kliar sig i nacken när han tar emot frågorna från reporten. För att sammanfatta vad han sa: City ska ha cred, vi klappade ihop. Och det var väl en ganska bra sammanfattning. Tottenhams starka defensiv fick smaka på kontringsfotboll i världsklass och såg helt plötsligt inte så stark ut längre. City är verkligen en förbannad gåta. Jag kände att Tottenham kunde både kryssa och vinna den här matchen med tanke på Citys prestation från förra helgen. Men det var inte samma City som kom till start den här helgen. Agüero spelade på sin absoluta topp och Tottenham tappar matchen mentalt ganska tidigt.

Cardiff – Manchester United (2-2)
Jag sneglade på Bermudabennys tips att United förmodligen borde garderats. Och jag borde lyssnat. Efter 1-2 kände jag mig ganska säker på att United skulle komma ur med tre poäng. Men icke. Moyes verkade ha fått igång maskineriet med helgens prestation var inte bra. Evra i skamvrån efter försvarsmissen vid 2-2. United kunde gjort hjältemålet i absoluta slutet, men det blev poängtapp.

Arsenal – Southampton (2-0)
Schyssta odds på X och 2 tyckte jag inför matchen. Boruc i Southamptons mål verkade ha krökat något förbannat inför matchen. En extrem bjudning till Giroud i 22:a minuten. Inte mycket händer i andra halvlek. Giroud fick göra tvåan på straff. Ett sömnpiller till match. Men Arsenal tackar och tar emot och leder alltjämt ligan.

Livorno – Juventus (0-2)
Juve gick upp i serieledning efter seger borta mot Livorno. Tevez och Llorente gjorde var sitt mål. Roma kan återta serieledningen om de vinner mot Cagliari idag.

Bayern München – Borussia Dortmund (0-3)
Bästa tänkbara resultat för Bayern. Borussia Dortmund vek inte ned sig trots att resultatet blev ganska beskedligt. 0-0 i paus och det såg ut som två jämnstarka lag. Men så kom Götze in i andra och det var väl skrivet i stjärnorna att det var just han som skulle ställa till det. Götze gjorde 0-1 i matchminut 66. Därefter följde ett bra svar av Dortmund som började pressa och pressa. Utdelningen uteblev och det blev istället Bayern som kunde trycka dit tvåan med fem minuter kvar. Och sedan trean. Jag skulle sammanfatta matchen att det var spelmässigt två lika bra lag. Avsluten gjorde skillnaden.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.