Radamel Falcao - Hinner Falcao bli frisk till VM? - Tippat

Kommer Radamel Falcao spela VM?

radamel_falcao_image
Radamel Falcao är Colombias stora hopp. Han är hänföraren, pjäsen man kan luta sig mot, och nationens hot i VM. Men kommer han läka i tid och få möjlighet att representera sitt land överhuvudtaget?

När Radamel Falcao drog av ett korsband i en match i Franska Cupen var det många som grimaserade illa. Både i sympati för en fantastisk fotbollspelare och för Colombia som utan honom får det rejält mycket svårare, men även för egen del då man så klart vill se de allra bästa spelarna spel fotboll i ett VM.

Ett avdraget korsband är seriösa saker det, och Falcao har på Twitter och Facebook ventilerat sina känslor att förmodligen missa VM. Men än verkar hoppet åtminstone leva trots att läkare tidigare mer eller mindre avskrivit hans chanser att bli frisk till sommaren. Det skulle enligt dem ta honom sex månader att återhämta sig, men på Facebook skrev Falcao själv följande översatt från spanska till svenska:

”Jag ska inte sticka under stolen att jag är mycket ledsen, mitt hjärta är krossat, men jag har ett hopp i storlek av ett sandkorn, och det räcker för mig för att tro att min VM-dröm fortfarande lever”.

För bara någon dag sedan tog det en vänding kring nyheter om Falcaos vara eller icke vara i VM. Hans egen kirurg öppnade nämligen för att Falcao skulle kunna vara tillbaka innan VM i portugisisk radio. Han sa att röntgenplåtarna såg bra ut och att han skulle kunna börja jogga, och möjligtvis, vara tillbaka innan Colombias premiärmatch mot Grekland den 14 juni.

Falcao hann bara spela 17 matcher för Monaco innan han skadade sig. På dessa 17 matcher mäktade Falcao med respektabla 9 mål. Något mer klubbspel den här säsongen är helt uteslutet men Claudio Ranieri, managern i AS Monaco, har även han i pressen hintat om att Falcao återhämtat sig snabbare än väntat och att han tror att han kan hinna bli redo till VM. Klubben har också släppt bilder på Falcao i hans rehabiliteringsprocess där han ser ut att vara på god väg. Här är en bild som Radamel Falcao släppt själv. Den kommer från Falcaos twitter-konto där han syns sängliggande. Fotot är från den 26 januari i år.

radamel_falcao_twitter

Radamel Falcao som sedan 2013 spelar i AS Monaco är självklart en viktig kugge även i klubblaget. Falcao signerade ett kontrakt på fem år när han gick från Atlético Madrid i en deal som enligt rapporter var värd €60 miljoner. Om de uppgifterna stämmer är han den sjätte dyraste spelarövergången någonsin. Med sin lön på €14 miljoner om året i AS Monaco är Falcao också en av de bäst betalda fotbollsspelarna i världen. Endast Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Gareth Bale har mer betalt. Till och med Zlatan Ibrahimovic får alltså se sig marginellt slagen av Radamel Falcao i löneligan. Anledningen till att Falcao kunde köpas loss för så mycket pengar och att klubben kunde erbjuda honom en sådan massiv lön har att göra med att ägaren Dmitry Rybolovlev är god för 8,8 miljarder US dollar, enligt Forbes.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.