Klas Ingesson dog i natt

Klas Ingesson dog i natt

Legendaren och förre Elfsborgstränaren Klas Ingesson dog natten till idag, 29 oktober 2014, efter en lång tids cancersjukdom. Han blev 46 år. Han var en av fotbollshjältarna som var med och tog det svenska bronset i fotbolls-VM 1994 i USA. Hans tragiska bortgång lämnar ett stort tomrum i det svenska fotbollshjärtat.

I oktober i år så kom beskedet att Ingesson lämnade som manager för Elfsborg med motiveringen att han inte bara kan tänka på sig själv och att det vore bäst för alla om han klev av. För fem år sedan, 2009, diagnostiserades han med kronisk blodcancer. Efter flera års hårt kämpande somnade han in vid sex-tiden denna onsdagsmorgon. Klockan 12 idag anordnar Elfsborg en minnesstund på arenan för alla som vill ta farväl av legenden. Elfsborgs ordförande Bosse Johansson säger till SvD att de kommer att herda Klas på olika sätt. Just nu går tankarna till hans närmast anhöriga.

Tidigare under hösten blev det känt att Klas Ingesson skulle släppa en självbiografi under våren 2015. Boken skulle inte endast handla om livet dom fotbollsstjärna utan stor fokus skulle även ligga på kampen mot cancern.

I sociala medier har den tragiska nyheten fått stor uppmärksamhet och bland andra Magnus Hedman och centerpartiets ledare Annie Lööf har kommenterat händelsen på Twitter.

klastwitter

Vi avslutar den här tragiska nyheten med ett mer lättsamt klipp från när Klas Ingesson fäller en stor tall med hjälp av en fotboll.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.