Grattis Sverige!

Grattis Sverige

Vad fan var det vi fick se igår? Jag var helt övertygad om att Portugiserna skulle rulla ut Sverige, men istället skickade Håkan Ericson elva krigare som fick portugiserna att påminnas om när Napoleon klampade in i landet för lite drygt 200 år sedan. Sverige sprang, tacklade och ställde upp en försvarsmur som till och med José Mourinho hade varit stolt över. Efter 120 minuter var det aldrig något tvivel om vilka som skulle vinna. Svenskarna slog sina straffar med mord i blicken och bortsett från Abbe Khalili så var det de fem bästa straffarna som slagits sedan Roland Nilsson hängde upp en straff i krysset mot Rumänien i kvartsfinalen av VM 94.

U21-landslaget har gjort en otrolig resa från vändningen på Örjans Vall. Spelbolagen hade grabbarna som underdogs i varje match under hela turneringen och så går de och vinner hela paketet. Det är bara att lyfta på hatten och hoppas att åtminstone 3 eller 4 av de här rabbarna blir tillräckligt bra för att kunna starta i ett Champions League-lag om något år.

Extra kul för grabbarna att få vinna i Prag. Jag kan inte tänka mig en europeisk stad som är bättre lämpad för ett klassiskt guldfirande. Underbetyg om pokalen kommer med hem.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.