Grattis City - Premier League 2014

Grattis City

Manchester City defilerade hem ligatiteln i söndags. De rullade ut West Ham, vann med 2 – 0 och det var aldrig något snack om att de skulle säkra titeln. Det är väl inget anmärkningsvärt i att City vann ligatiteln. De var  hop med Chelsea ganska stora favoriter till ligatiteln inför säsongen. Om jag kommer ihåg rätt så stod Chelsea i 2.95 och City i 3.20 inför första omgången. Även Manchester United stod lågt hos spelbolagen, men om man spelade på dem inför säsongen får man skylla sig själv.

Personligen hade jag Chelsea som favoriter, men det grundade sig i någon märklig övertro på Fernando Torres. Jag vet bättre nu. Det finns egentligen inget intressant i att City vann ligan. Det var det som förväntades av dem och de levererade. Det är bara att lyfta på hatten. Det var Citys andra guld de tre senaste säsongerna och resten av lagen i toppen kommer behöva förstärka rejält om de ska rå på City nästa säsong.

Säsongens stora överraskningar var naturligtvis Manchester United och Liverpool. United stod i 3.40 som mästare inför säsongen. De slutade sjua, missar europaspel och sparkade David Moyes. Svårt att sätta fingret på vad som hände uppe på Old Trafford, men att låta Sir Alex nämna sin efterträdare var väl det första problemet. Det skulle gå att göra en grundlig genomgång av Uniteds fall, men det får vänta till en annan gång.

Liverpool var askungesagan i år. De hade en bra andra halva av fjolårssäsongen och förhoppningarna var höga på Anfield. På något sätt lyckades de få ordning på Suarez och samspelt med Sturridge har varit lysande. Steven Gerrard spelade på en nivå som vi inte sätt sedan de senaste 7 – 8 åren. Det här skulle vara Stevens år. Hade fotboll varit en bedömningssport så hade nog guldet gått till Liverpool. De har bjudit på en fröjdig och målrik säsong. Men faktum är att Liverpool släppte in 50 mål i ligaspelet. Det är alldeles för mycket om man vill vara ett seriöst hot. Det låter kanske tråkigt, men det var väl ganska längesen som gladfotboll vann en titel?

Vad ska de göra till nästa säsong?

Manchester City har ett väldigt bra lag och bör väl satsa på att behålla sin trupp. För att kunna hota i  Champions lEague skulle jag nog gärna se att de försöker stärka upp mittförsvaret lite. Vincent Kompany är en bra mittback, men han är lite opålitlig och kan dra på sig en utvisning när som helst. Hade jag varit oljesheik hade jag kikat på Benedikt Höwedes från Schalke 04 ganska ordentligt.

Vad Chelsea behöver göra är väl ganska uppenbart. De behöver en anfallare som vet hur man gör mål. Jag röstar för Mario Balotelli. Liverpool behöver stärka upp på mitten och i försvaret om de ska kunna vara med och slåss i både ligan och Champions League. Det snackas om att Manchester United kommer att köpa Toni Kroos och om jag var Brendan Rodgers skulle jag göra allt för att sätta käppar i hjulen för det. Jag hade inte gett mig innan Kroos dragit på sig en liverpooltröja.

Arsenal är väl det lag som behöver göra minst. De har ett lag som kan växa och om något år kan de vara riktigt bra. Jag hade dock velat ha lite avlastning på mitten. Skicka tillbaka källström till Ryssland och ta in en spelare som Rafael Van Der Vaart. En rutinerad spelare som kan hoppa in när Mesut Özil  behöver vila.

Vad behöver United göra för att återhämta sig från den här säsongens debacle? Det lättaste hade väl varit att skaffa en kopia av Championship Manager 99/00 och låtsas som att man fortfarande kan ställa upp med Beckham, Keane, Scholes och Giggs på mitten. Har ingen annan idé

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.