Gävlebocken odds 2015 – Här hittar du allt om bocken i Gävle

Gävlebocken odds 2015 – Här hittar du allt om bocken i Gävle

Det börjar närma sig december, advent och slutligen jul och nyår. Vi har massor av härliga traditioner att se fram emot. Vi har adventsfika, luciatåg, glögg och viktigast av allt så klart, julafton. I Gävle har de sedan 1966 firat en lite annorlunda tradition, nämligen resandet av Gävlebocken. Gävlebocken har mött många olika öden genom åren och ungefär 55 % av åren har den stackars bocken utsatts för attentat av olika slag och brunnit upp.

Gävlebocken odds

Besök JackpotJoy här och tävla om 5000 kr!


Den här posten är utdaterad. Klicka här om du vill läsa de senaste nyheterna om Gävlebocken Odds.


För några år sedan kunde man få odds och betta på om bocken skulle stå kvar eller brinna upp. De flesta siter har slutat att erbjuda odds på det nu eftersom det dels är förhållandevis lätt att själv påverka utgången på sitt spel samt att det anses moraliskt tvivelaktigt att betta på Bockens öde. Det har därför blivit betydligt svårare att hitta odds på Gävlebockens öde de senaste två åren jämfört med tidigare år. Helt omöjligt att spela på det är det däremot inte. JackPotJoy har en tävling där man ska gissa på om Bocken brinner upp, och i så fall när. För att vara med i tävlingen så ska man gissa vilket datum bocken brinner upp, om den brinner upp, och sedan bekräfta sitt val. Därefter måste man omsätta 50 kronor på valfritt spel för registreras till tävlingen. Alla de som gissat rätt datum och omsatt minst 50 kronor får dela på 5000 kronor.

Gävlebocken invigs den 29 november på Slottstorget i Gävle och i samband med invigningen så finns det julmarknader, underhållning och fyrverkerier. Själva invigningen av bocken pågår mellan 15:00 och 16:00.

Förra året så klarade bocken hela vintern utan att brinna upp eller på andra sätt förolyckas. En vändplats för taxibilar hade tillfälligt flyttats till Slottstorget under perioden då bocken var uppställd för att bockbrännare lättare skulle bli upptäckta. Vilket verkar ha gett resultat. Tre personer fångades efter att ha klättrat över staketet till bocken. En av dessa hade en tändare på sig och misstänktes för förberedelse till grov skadegörelse men släpptes efter polisförhör. 2011, 2012 och 2013 brändes bocken ned 2, 12 respektive 21 december.

Ryktet om gävlebocken har nått ända till Kina och gävles vänort Zhuhai fick bocken skickad till sig efter att bocken gjort sitt i Gävle. Istället för halm ska den kläs i blommor. Gävlebocken har också ett eget Twitterkonto där man kan följa vad som sker. 12000 personer var och såg bocken vid invigningen i Zhuhai i Kina.

Gävle i Kina

Den stackars bocken utsätts nästan varje år för försök att bränna ned den men det är inte alltid det lyckas. Är du nyfiken på hur det går i år så har du möjlighet att gissa och satsa på JackPotJoy.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.