Tippat | Elitloppet 2016 Hästar, odds och starttider

Elitloppet 2016

Årets stora travhändelse i Sverige närmar sig med stormsteg. Elitloppet 2016 kommer att bli en upplevelse utan dess like och vi har all information du behöver om festen.

Ska du spela på Elitloppet 2016 rekommenderar vi Racebets. Det är det enda vettiga alternativet till ATG och fram till och med 5e juni får alla nya kunder en bonus värd 100 % upp till 2000 kr i samband med sin första insättning.

  1. Öppna ett konto på racebets.com
  2. Gör en insättning
  3. Gå till “bonusar” och ange koden “ELIT2016”

Lycka till!

Nuncio Elitloppet

elitloppet racebetsElitloppet avgörs som vanligt sista helgen i maj. Loppet springs 29e maj men det är tre fullspäckade dagar på Solvalla.

Festligheterna drar igång den 27e maj med långlunch och V65 på fredagen. Grindarna öppnas 10.30 och första loppet sticker i väg 12:45.

Lördagen bjuder på V75-finaler och folkfest hela dagen. Grindarna öppnas 08:45 och första start är 11.30. Kvällens avslutas med Harper Hanovers lopp med start 18:02.

Elitloppssöndagen är naturligtvis den stora höjdpunkten. Grindarna öppnar 08:45 och vi rekommenderar att du är på plats i god tid för att kunna säkra en bra plats på läktaren. Det är alltid massvis av folk på Solvalla och den klassiska rusningen när dörrarna öppnas är i klass med vasaloppsstarten.

Elitloppet springs som vanligt över 1609 meter och det är 16 hästar som gör upp över två semifinaler och en final. Elitloppsfinalen startar 17:35.

Alla hästar är inte klara ännu men den här listan kommer att uppdateras i takt med att fler hästar anmäls.

Hästar Elitloppet 2016

Oddsen nedan gäller slutvinnaren. Det är inte försöksoddsen. Vill du ha mer odds kan du kolla in racebets.com.

Elitloppet 2016 Försök 1:

1. Oasis Bi, Johnny Takter
Rutinerad häst som kommer att få det tufft. Vinnarspelet betalar 25 gånger pengarna hos Racebets.

2. Resolve, Åke Svanstedt
Åke är tillbaka efter sin sejour i USA. Kommer få det tufft och de 13 gånger vi får av Racebets är onekligen i lägsta laget.

3. Propulsion, Örjan Kihlström
Spela alltid på Örjan är ett populärt uttryck här på redaktionen. Till åtta gånger pengarna gäller det även i det här loppet.

4. Timoko, Björn Goop
Timoko med Björn Goop i kusken kommer bli precis så farligt som det låter. Racebets betalar 7.50 gånger pengarna på duon och räkna med att undertecknad har en slant inne.

5. Mosaique Face, Lutfi Kolgjini
Mosaique Face kom två i förra årets upplaga av Elitloppet. Jag har svårt att se hur “Ludde” och “Musse” skulle kunna förbättra sin position och avstår de 18 gånger vi får av Racebets.

6. Volstead, Stefan Melander
Det är troligt att någon av Stefan Melanders hästar vinner Elitloppet 2026, men det blir inte Volstead. 40 gånger pengarna är alltid kul, men det är inte spelvärt.

7. Your Highness, Franck Nivard
En av två ston i loppet. Har inget att hämta här och de 35 gånger vi får av Racebets är inte i närheten av att vara spelvärt.

8. Volitigeur de Myrt, Gabriele Gelormini
Ståtlig häst som kommer få det väldigt tufft. Är visserligen väldigt startsnabb, men vinsten är långt utom räckhåll. Racbets verkar hålla med och betalar 80 gånger pengarna om fransmannen vinner Elitloppet.

Elitloppet 2016 Försök 2:

1. Royal Fighter, Jennifer Tillman
Kul häst som rattas av fältets enda kvinnliga kusk. Tillman imponerande med sin körning förra året och om allt klaffar kan Royal Fighter vara med där framme. Till 18 gånger pengarna är det ett kul spel.

2. Nuncio, Örjan Kihlström
Örjan Kihlström bakom Sleipner. Nuncio är ett monster i klass med Odens åttabenta häst och allt talar för att Örjan Kihlström tar hem det här. Racebets betalar 2.40 på Nuncio och det är den överlägset största favoriten.

3. On Track Piraten, Johnny Takter
On Track Piraten har visserligen Rättvik som hemmabana, men det blir ingen saga i stil med den som Ego Boy skrev 1973. 35 gånger pengarna är på gränsen till spelvärt men jag avstår.

4. Un Mec d’Heripre, Jos Verbeeck
Hästens tränare säger att Un Mec d’Heripre är bättre än storheter som Commander Crowe och Exploit Caf. Nu är det onekligen upp till bevis och till 16 gånger pengarna är hästen värd en liten slant.

5. Call Me Keeper, Franck Nivard
Call Me Keeper har sex raka vinster nere i vinster men det är ny distans och motståndet bör vara lite för tufft. Racebets betalar 45 gånger pengarna och det är ganska talande.

6. B.B.S Sugarlight, Peter Untersteiner
Norsk häst som krossade Olympiatravet 2015. Har inte haft samma flyt sedan dess och det här borde inte gå. 30 gånger pengarna hos Racebets är i lägsta laget.

7. Magic Tonight, Erik Adielsson
Den regerande mästaren visar en uppåtgående from och med Erik Adielsson i sulkyn kan allting hända. 45 gånger pengarna är ett kul spel.

8. Billie de Montfort, David Thomain
Fältets andra sto. Billie är en bra häst men det här kommer bli alldeles för tufft. 60 gånger pengarna är naturligtvis ett kul odds, men ska man jobba in Billie de Montfort får du skrika bra jävla högt.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.