Tippat.se - spela på fotboll

Fotboll

Fotboll är en sports som svenskar älskar. Det är vårt lands mest populära sport att utöva, titta på samt betta på. Sverige är en liten fotbollsnation men har ändå genom historien fått fram flera stora fotbollsprofiler. På 50-talet hade vi trion Gre-No-Li bestående av Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm i AC Milan. Vi har ett VM silver från 1958 och ett VM Brons från 1994. I det senare nämnda mästerskapet ingick spelare som Thomas Brolin, Martin Dahlin, Patrik Andersson och Henrik Larsson. I Premier League fick vi fram en storstjärna i Fredrik Ljungberg på sena 90-talet. Han är en del av laget som gick obesegrade genom en hel PL-säsong och kan titulera sig som en ”invincible”. Vår största stjärna är dock givetvis Rosengårdssonen Zlatan Ibrahimovic som vunnit ligatitlar med sex olika lag och under tiden samlat på sig massor med personliga utmärkelser. Bland annat har han vunnit guldbollen rekordmånga åtta gånger.

Spela på fotboll

Den mest populära sporten att spela på är fotboll helt klart före tennis och ishockey. Fotboll spelas alltid någonstans på jordklotet och du kan i princip dygnet runt hitta en fotbollsmatch hos ett spelbolag som du kan spela på. I Sverige är Stryktipset och spel på Premier League störst. Samtidigt är spelintresset för fotboll mycket brett med spelaktivitet i de allra lägsta divisionerna.

Premier League
Premier League är fotboll när den är som bäst. I alla fall när man frågar svenska folket. Svenskar har än nära relation med brittisk fotboll. En stor anledning är att vi slussat flera bra spelare i många decennier till högstadivisionerna i England och Skottland. Svensk fotboll har också influerats starkt av brittisk fotboll. Brittisk fotboll oavsett om det gäller cupspel eller ligaspel kommer förmodligen vara lika populärt att betta på framöver också då det fortfarande är lika hett. TV-bolagen slåss idag hårt om rättigheterna att sända framför allt Premier League. Utbudet att betta på Premier League har därför naturligen blivit riktigt stort. Du finner odds för alla matcher som spelas undantagslöst i både pre match och för live odds.

La Liga
La Liga eller La Primera Divísion som det officiella namnet lyder är Spaniens motsvarighet till Premier League. Här spelar Leo Messi och Cristiano Ronaldo som är de två största spelarna i världen. Svenskar gillar att spela på spansk fotboll och i synnerhet matcher som spelas av FC Barcelona och Real Madrid.

Allsvenskan
Allsvenskan har varit och är fortfarande hett att betta på i Sverige. Säga vad man vill om svensk fotboll och dess kvalitet satt i relation till europeisk toppfotboll, men det är fortfarande den bästa fotbollen vi har. Allsvenska fotbollsmatcher är också bra att ha koll på om man gillar att spela Svenska Spels Stryktipset. Ofta är våra svenska fotbollsmatcher nämligen med på kupongen.

Serie A
Italiensk fotboll är och har länge varit en favorit för svenskar att spela på. När Zlatan var där spelades det tungt på lagen han representerade under sina sejourer där. Men även historiskt har Serie A varit en källa för svensk sportsbetting och det är en bra idé att hålla koll på Serie A om man tycker om att spela på Svenska Spels Europatipset.

Bundesliga
Tysk fotboll har på senaste år tjänat väldigt mycket mark såväl som i anseende som i popularitet i sportsbetting. Förutom jättarna Bayern München har andra lag som Borussia Dortmund hamnat i det internationella strålkastarljuset efter sina framgångar. Spelbolagen erbjuder mycket spelalternativ för tysk fotboll.

Ligue 1
Zlatan Ibrahimovic har givetvis lyft intresset för franska högstaligan sedan han kom dit. Dessutom har ju trenden med superrika ägare också kommit till Frankrike vilket också resulterat i att andra storspelare hämtats in till franska fotbollsklubbar. Betting på fransk fotboll har därför i Sverige och andra länder lyft ordentligt. Du kommer se fransk fotboll framlyft av de flesta stora spelbolagen som riktar sig till svenskar.

Champions League
Mästarcupen av alla mästarcuper är Champions League. Det är cupen alla tränare och spelare vill vinna. Det är helt klart den tyngsta titeln att vinna för europeiska klubblag i fotboll. Det satsat mycket hårt på CL-fotbollen. Detta är naturligt eftersom alla de stora lagen spelar där och toppkvalitetsfotboll är alltid en naturlig källa till bettingintresse.

Välja spelbolag
Det viktigaste när du väljer spelsajt om du är intresserad av att betta på fotboll är att spelsajten har ett rikt spelutbud. Vissa sajter nischar sig till att ha spel på specifika sporter. Är det fotboll du vill spela på så kontrollera att spelbolaget du är intresserad av också erbjuder mycket spel för fotboll. Världens största lagsport brukar tacksamt nog få väldigt mycket utrymme hos spelbolagen vilket såklart är glädjande för fotbollsentusiaster.

Något annat att tänka på är att spelsajtens lobby tilltalar dig. Är det lätt att hitta avdelningen för fotboll? Vill du spela på lägre divisioner eller fotboll i små ligor är det möjligt att du kan bli tvungen att registrera dig hos någon av de allra största sajterna som har de superbreda spelalternativen.

Se dig också om spelbolaget har en schysst tjänst för live odds. Live oddsär när du spelar på matcher som redan startat. Oddsen ändras i realtid i takt med att fotbollsmatcherna löper.

Spelmöjligheter

Du kan spela på fantastiskt mycket när du vill göra det. Fotboll spelas varje dag någonstans i världen och du kan alltid finna något att spela på om du önskar att göra det. Vanligast i Sverige är att man spelar på matcher i Allsvenskan, Premier League, The Championship eller Serie A till exempel. När EM och VM drar igång spelas det också kraftigt på fotboll. Och alternativen är många.

Singelmatcher
Ett klassiskt 1, X, eller 2 är alltså beteckningssamlingen för hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Ska du spela på matchutgång i singelmatcher har du alltså dessa tre alternativ att välja mellan. Detta är fortfarande ett av de mest populära spelen för fotboll trots sin extremt enkla utformning. Du behöver inte bara satsa på matchutgången när du spelar singlar. Du kan spela på massor av saker inför och under matcherna.

Kombinationsspel
För att få lite högre odds kan du kombinera olika fotbollsmatcher. Lås oss säga att du hittat ett spel mellan Roma och Lazio där en etta ger 1.42 gånger pengarna. Samtidigt har du hittat ett spel mellan Celtic och Edinburgh där du får 2.78 på ett Edinburgh vinner. För att vinna spelet måste båda matcherna gå in. Det går att skapa dubblar, tripplar och mycket större kombinationsspel än som om du vill. Du behöver inte bara spela på fotboll såklart utan kan kombinera lite hur som helst.

Live odds
Live odds är spel på matcher som redan har startat. Detta är en väldigt populär spelform och passar den som gillar att sitta på nålar medan man kollar på sin fotboll. En nödvändighet är att du har en solid internetuppkoppling när du spelar live odds på fotboll eller vilken annan sport som helst för den delen. Sajterna kommer nämligen att ständigt uppdatera sina odds. Detta säger sig självt att om till exempel en match startat mellan Arsenal vs. Tottenham och oddsen ligger ganska jämt vid resultatet 1-1, så kommer det bli en dramatisk effekt på oddsen om endera lagen gör ett till mål. Oddsen förändras parallellt med det generella satsningsmönstret. Om alla tror på ett visst utfall i en match efter att någonting hänt i matchen medan du själv har en annan uppfattning, har du ett bra läge. Då kommer oddset för det du tror på se bättre och bättre ut så länge massan av spelare har en avvikande uppfattning.

Stryktipset
Stryktipset är ett enormt populärt fotbollsinriktat spel i Sverige och har varit det länge. Det är Svenska Spel som anordnar Stryktipset som för det mesta består av fotbollsmatcher från Allsvenskan, Premier League eller The Championship. Ibland kan det dock vara landskamper med på kupongen. Kupongen består alltid av 13 fotbollsmatchermatcher och går ut på att få så många rätt som möjligt. Ensam med 13 rätt kan ge miljoner i utbetalning. Notera att du bara kan spela det klassiska Stryktipset hos Svenska Spel.

Svenska Spel
Svenska Spel står ut bland de andra spelbolagen i och med att de har en helt annan grund att stå på. Oavsett vad man tycker och tänker om Svenska Spel och om det svenska spelmonopolet, måste man ändå uppskatta tryggheten i spelbolaget. Du har också väldigt många extremt uppskattade spelformer för fotboll att spela. Europatipset, Måltipset och andra spel från Svenska Spel med fokus på fotboll har nått mycket stor popularitet genom åren även fast att de inte är lika stora som Stryktipset.

Övriga spelmöjligheter
Ett spår som flera av de stora spelsajterna driver är att man ska ha möjlighet att betta på i princip vad som helst. Flera storsajter har till och med implementerat konceptet i sina respektive slogans. Det kan vara politiska grejer som man kan betta på eller andra saker som man inte trodde att det varken fanns marknad att ställa ut odds för, eller att någon skulle vilja spela på. Inom sporterna är spelbolagen också kreativa. Detta gäller inte minst fotboll. Ofta kan du spela på antal hörnor, vem som ska få rött kort, om någon ska göra något märkligt på planen eller andra riktigt absurda matchhändelser.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.