Betta på E-sport

Betta på E-sport

E-sport blir mer och mer populärt hela tiden. Exakt vad det är som gör att sporten växer kan man spekulera i och vi har inte här något definitivt svar men om vi får drista oss till att gissa fritt så har vi ett par nyckelfaktorer som är de bidragande orsakerna till varför E-sporten växer.

Första anledningen som vi tror är att många av de som växte upp med nintendo, sega, playstation, x-box, Macintosh plus och de första PC-datorerna har en liten nostalgisk känsla till de tidiga tv-spelen och därigenom har ett visst intresse för data- och tv-spel ännu idag. Samtidigt har målgruppen för många spel ändrats och är mycket högre upp i åldrarna än spelen för över tio år sedan. Dessa två faktorer gör att e-sport kan intressera folk som nyligen passerat 30 år jämfört med för 20 år sedan då de som var över 20 år knappt visste vad detta var och därmed heller inte hade något intresse.

Utöver det så är data- och tv-spel fortfarande en ganska ung bransch. Det var inte allt för många år sedan som det där med att tävla i data- och tv-spel var väldigt geografiskt betingat. Med det menar vi alltså att man då inte kunde tävla i spel hemifrån eftersom internet på den tiden var långsamt och överlag dåligt jämfört med hur det ser ut idag.

En annan viktig sak när man pratar om e-sportens framfart är naturligtvis också spelen. Spelutvecklingen har gått otroligt starkt framåt på den här fronten och det finns flera spel vars huvudfunktion är att spela multiplayer över internet. Tar man spel som League of Legends och Dota2 så har dessa spel inte något så kallat story mode utan har enbart ett mode där man spelar mot andra spelare via nätet. I fallet League of Legends så har speltillverkarna även gjort så att de anordnar en liga som sträcker sig över knappt ett år där lag får kvalificera sig och tävla mot varandra. Dessa matcher kan man streama live på internet och de har kommentatorer, intervjuver och en publik som tittar på matcherna live. Utöver det så pressar de in enorma prissummor i tävlingen och det har vid ett fåtal tillfällen varit över $1 miljon i prispengar att vinna. Tillgängligheten över internet, prissummorna och det professionella hanterandet av tävlingarna gör att det är dels roligare att titta, men framförallt så är det gynnsamt med kommentatorer som pratar, kommenterar och berättar hela tiden så att den som kanske inte är så insatt i spelet är med på vad som händer och förstår tanken bakom besluten spelarna tar.

Det senaste när det kommer till e-sport är möjligheten att betta på matcher. Pinnaclesports är en av få siter som i dagsläget kontinueligt erbjuder spel på e-sportshändelser. De tre största och mest populära spelen Starcraft 2, League of Legends och Dota2 går det nästan jämnt att betta på hos Pinnacle. Det är ett begränsat antal turneringar i dessa spel och stundvis är det inga matcher att betta på men så fort turneringar närmar sig dyker det upp odds på dessa hos Pinnacle.

E-sport är också en förhållandevis lätt sport att sätta sig in i. Eftersom e-sporten fortfarande är i sin vagga har det inte hunnit utvecklas så mycket och det är ett ganska litet antal lag som tävlar om att vara bäst. Det gör att man med ganska enkla metoder kan sätta sig in bra i lagen och deras form och därav få en bra edge när man ska lägga sina bets. Tycker man om att lägga lite udda bets med bra edge så är e-sportsvärlden mycket gynnsam att sätta sig in i.

Läs mer om Pinnaclesports.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.