Speltips | Växjö mot Frölunda | SHL Semifinal 6
Speltips

Växjö mot Frölunda

Hockey
Spelmarknad:
Växjö - Frölunda
Tips:
2
Odds:
3.25
Spelstopp:
8 April 18.30
Spela här!

Det är dags för den sjätte semifinalen mellan Växjö och Frölunda. Smålänningarna leder med 3 – 2 i matcher men Frölunda vann senast och Växjö blev av med en av sina viktigaste spelare. Vi får 3.25 på att Frölunda står som vinnare efter 60 minuter och visst vinner de mer än 30 % av matcherna med de här förutsättningarna?

Oddset kommer från mobilbet.com som är det hetaste spelbolaget just nu. Om du inte har något konto där så får du 100 spänn gratis när öppnar ditt konto via Tippat.se.

Förra matchen lagen emellan var en uppvisning i fantastiskt målvaktsspel och det som är fel med bedömningsnivån i svensk hockey. Frölunda vann med 1 – 0 efter att Lasse Johansson i frölundamålet stått för en makalös insats. 25 räddningar och insats som jag inte sett sedan Stefan Liv höll nollan i fyra finalmatcher mot Färjestad 2004. Även Christopher Nihlstorp i Växjö stod för för en bra insats och motade 29 skott. Nihlstorp fick dock se sig överlistad av Mattias Janmark med drygt fyra minuter kvar av matchen.

Växjö drabbades av ett orimligt matchstraff senast vilket betyder att de saknar Noah Welch i kvällens match. Welch proppade Max Görtz med vad som ser ut att vara en klockren tackling som träffar Görtz i bröstet. Tyvärr blev Görtz skadad (och missar antagligen resten av säsongen) vilket naturligtvis är tråkigt, men att klandra Welch känns helt fel. Nu tappar Växjö sin klart bästa back vilket öppnar för Frölundas offensiv och det kan vara tillräckligt för att Frölunda ska kunna vända den här matchserien. Det är definitivt tillräckligt för att vi ska testa göteborgarna till 3.25.

Om Noah Welch ska bli avstängd för den tackling på Görtz är det lika bra att införa samma regler som finns i damhockey. I damhockeyn är det uppenbart att reglerna finns till för att skydda spelarna på grund av de stora skillnaderna i både fysik och skicklighet. I takt med att spelarna blir större och snabbare så kanske det inte är en dum idé att plocka in samma regler för herrarna.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.