Speltips | SHL Torsdag 11e September
Speltips

SHL Torsdag 11e september

Hockey
Spelmarknad:
SHL 4 matcher
Tips:
1X2
Odds:
Flera
Spelstopp:
11 September 19.00
Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag

SHL drog igång med en ganska bra match mellan Luleå och Skellefteå igår. Tyvärr missade jag speltipset eftersom SAIK sköt sämre straffar än Devin Setoguchi. Sett över hela matchen så tycker jag dock att Skellefteå såg ut som det lag med bäst intentioner. De spelar en typ av hockey som kommer att bli väldigt framgångsrik och det här kan bli femte raka säsongen med finalspel för Skellefteå.  Men nu lägger vi gårdagen bakom oss och kollar närmare på kvällens fyra matcher.

För enkelhetens skull så väljer jag odds från Unibet. De är ett bra spelbolag som oftast har schyssta odds. Men om du vill leta efter andra odds eller bonusar är det bara att kolla i listan ute till höger.

Frölunda HC mot Brynäs IF
Frölunda är ett tippat topplag som har sett bra ut på försäsongen. De är också dagens största favoriter till 1.75. Det är väldigt enkelt att förstå varför då det här är en match som de bör ta tre poäng i. De har en bättre trupp en vad Brynäs, de bör ha högre tempo i kroppen efter att ha spelat i CHL och de har fördel av hemmaplan. Det som oroar i frölundalägret är att det verkar gå något virus i omklädningsrummet. Både Anton Axelsson och Andreas Johnson är tveksamma på grund av sjukdom. Vi får besked om huruvida de två spelar senare under dagen. Detsamma gäller Mathis Olimb som har en käkskada. Det ska dock sägas att Roger Rönnberg låter ganska optimistisk till spelarnas medverkan. Magnus Kahnberg och Mats Rosseli Olsen missar matchen på grund av sina skador.

Personligen så tycker jag att Brynäs har en väldigt tunn trupp och det blir inte bättre av att de saknar Jesper Ollas och Lukas Kilström i kväll. Frölunda ska naturligtvis vara favoriter och jag tror inte att det här en match som vi behöver överanalysera. Frölunda har ligans bästa backuppsättning med flertalet väldigt spelskickliga backar. I och med de större ytterzonerna så kommer spelskickliga backar bli väldigt avgörande och jag är tämligen övertygad om att Frölundas förmåga att styra spelet blir avgörande idag.

Jag spelar Frölunda till 1.75 hos Unibet

Leksands IF mot Färjestads BK
Leksand hade faktiskt positiv statistik mot Färjestad förra säsongen. De vann tre av lagens fem möten men jag är tämligen övertygad om att det blir omvända roller i år. Jag tror Färjestad kommer att lyfta sig i år samtidigt som att Leksand tar ett steg bakåt. Leksand har gjort ett par nyförvärv som jag ställer mig väldigt frågande till, men hela byn är ungefär tio år resten av Sverige i utvecklingen och med det i åtanke kanske de verkar rimliga på Salos kontor. Det här en match som Färjestad bör vinna runt 60 % av gångerna och att vi får 2.45 på bortavinsten är rena rama julafton.

Färjestad till 2.45. 

MODO mot Örebro
Personligen så tror jag att MODO kommer att överraska många i år. Jag är lite småförtjust i lagbygget uppe i Örnsköldsvik och det här känns som att det här är en ganska bekväm säsongsinledning. Vi får 1.74 på att MODO vinner om vi inkluderar eventuell övertid och straffar. Skulle det gå till övertygad är jag tämligen övertygad om att Linus Ullmark vinner matchen åt hemmalaget så det är skönt att ha det säkerhetsnätet. Att MODO saknar Jonas Ahnelöv är naturligtvis inte bra för vårt spel men jag tror inte att det ska vara någon större fara på taket. MODO har ett par artister som kan få utrymme i de stora zonerna mot Örebros mediokra backuppsättning. Vi får 4.00 gånger insatsen på att Per Åge Skröder gör mål vilket är klart bra. Örebro kommer nog dra på sig en handfull tvåminutare och då petar norrmannen in en kasse.

MODO ink ÖT och straffar till 1.74
Per Åge Skröder att göra mål till fyra gånger pengen.

Växjö Lakers mot HV71
Vi har även ett smålandsderby på schemat. Min favorit till ligasegern tar emot HV71 hemma i VIDA Arena och även om jag tror på Växjö i det långa loppet så vill jag varna lite för HV71 i kväll. Jönköpingslaget slog Växjö vid fyra av lagens fem möten förra säsongen. Två av vinsterna kom i och för sig på övertid, men det är fortfarande ett bra facit. Växjö kommer vara ett bra lag men de har sett lite trubbiga ut i Champions Hockey League. Två förluster mot Sparta Prag imponerar inte. Man skulle kunna säga detsamma om HV71, men de såg riktigt bra ut senast och slog Kloten Flyers med 5 – 0. Jag tro det här blir en väldigt tät match och blir inte det minsta förvånad om vi får se övertid i den här matchen. Oavgjort efter 60 minuter ger 4.20 vilket känns spelvärt.

Ni kan rygga alla spelen hos Unibet.

Samtliga matcher börjar 19.00 och ni följer dem via Csports kanaler. Själv bänkar jag mig framför smålandsderbyt.

Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.