Så får du 13 rätt på Stryktipset -
Speltips

Så får du 13 rätt på Stryktipset

Stryktipset
Spelmarknad:
Årets viktigaste kupong
Tips:
Läs på!
Odds:
Våga tro på skrällen!
Spelstopp:
29 December 16.00
Spela här!
Gör insättningar med Swish

Lockade rubrik eller hur? 🙂 Så, här kommer facit! Ok, kanske inte, men eftersom det inte kommer något spelförslag idag pga uselt utbud så kommer lite bonustankar om Stryktipset som den här veckan har en fet jackpott att lägga vantarna på. Men hur fan får man 13 rätt då!?

Well, jag sitter ju faktiskt inte på alla rätta svar. Och jag sitter säkert inte på lika mycket rutin som många av er där ute heller…men jag har haft den här förbannade bloggen (Sparka & Spring) i snart nio så jag får göra vad fan jag vill! 😉

Jag har en tendens att babbla (enligt min sambo alltså – alla andra älskar det förstås *harkel*). Så det är bara att stänga ner den här sidan nu om du inte orkar med en energisk jävel som snackar hål i huvudet på dig.

“KOM TILL SAKEN, IDIOT!” tänker du nu.
Onödigt starka ord från din sida kan jag tycka, men ok då. Here we go!

 

 

Att sätta 13 rätt på stryket är omöjligt
Ivarjefall nästan. Ibland undrar man ju vad det är för nötter som får alla rätt med tanke på vilka sjuka rader de sätter ibland. Men det kanske är just så man måste försöka tänka. Som en nöt. Irrationellt, småpuckat och ologiskt. Våga tro på en 20-procentare och våga gå emot svenska folket (för övrigt har jag träffat ganska många medlemmar ur det svenska folket, och de är inte skitsmarta kan jag avslöja. Men vem fan är det?).

 

Form och statistik
Det är lätt att man bara stirrar på formtabellen på Svenska Spel och bara: “Ja men West Ham har inte vunnit på fem matcher, de måste vara dåliga”. Men många tittar inte ens på vilka gäng man mött eller hur man spelat i förlustmatcherna, vilket såklart har stor betydelse, framförallt i Premier League där det skiljer ganska mycket mellan toppen och botten. När jag kollar statistik så brukar jag mest hålla till på soccerway.com – men det är ju en smaksak.

 

Spelbolag för singelspel då? Vilket/vilka ska man välja? Här är några som jag kan rekommendera. Bara att klicka och jämföra odds/utseende/känsla/osv.

Bethard spelbolag

Betsson   

 

Information information information
Lämna Svenska Spels experter! Eller åtminstone dryga ut informationsflödet med annat. Dels med Sparka & Spring naturligtvis, men det går ju att läsa på i oändlighet om man har tid och lust. Framförallt när det är engelska matcher. Googla matcherna, läs på BBC, Guardian, Sky eller alla bloggar och twitterkonton som bevakar just de lag som du vill veta mer om. Ju närmre du kommer, desto mer matnyttigt kött på benen får du. Detta är självklarheter, men ändå. Och jag vet att man normalt sett inte hinner göra detta på samtliga 26 stryktipslag, men bara lite extra ansträngning kan ge ganska mycket tillbaka.

 

Procent vs odds
Det här tycker jag är kul att kika på (nej jag har inget liv). Ta en titt på bilden här nedan och se om du ser något intressant.

Det är hämtat från veckans kupong. I båda matcherna streckas hemmalagen lika starkt av svenska folket. Oddssättarna däremot tror att det är bra “mycket” större sannolikhet att Sheffield vinner än Swansea. Oddset 1.64 motsvarar ungefär 62% men oddset 1.83 är snarare 55%.

 

Så här kan du räkna ut odds vs procent:

1,1 = 90,91%
1,3 = 76,92%
1,5 = 66,67%
1,7 = 58,82%
1,85 = 54,05%
2,0 = 50%
2,2 = 45,45%
2,4 = 41,67%
2,6 = 38,46%
2,8 = 35,71%
3,0 = 33,33%
3,5 = 28,57%
4,0 = 25%
4,5 = 22,22%
5,0 = 20%

Lite smånördigt kanske, men intressant ibland, framförallt på Stryktipset och Europatipset. Eller om jag resonerar kring en singelmatch och tänker: “Hur stor sannolikhet tror jag det är att lag X vinner mot lag Y? Jo jag tror att det är ungefär 60 procents sannolikhet.” Om då oddset är bättre än så är det ett spelbart odds för mig.

 

 

Tradition tradition tradition
Mitt huvudsyfte med stryket är faktiskt inte att sätta 13 rätt. Det är förstås en trevlig konsekvens, men jag är inte naiv – det är riktigt svårt att få alla rätt om man inte spelar för flera tusen kronor. Jag startade sparkaochspring.com för att jag älskar fotboll, att skriva och traditionen kring Stryktipset. Dels kan man ju romantisera om Tipsextra back in the days, men också om att sitta på den lokala krogen, med en öl i näven och en ångande plankstek framför sig. Och så den där rosa lilla lappen som ligger där bredvid. “Är det idag raden sitter?” tänker man varje gång…

…fem minuter in i matchen så är svaret nej. Men att riva rosa lappar är också en slags tradition! 😀

 

Detta blev ingen guide det här, mest massa svammel – men kul att du pallade läsa hela vägen hit! Är du pepp på att läsa mitt stryktipsförslag? Det kan du göra här.

 

Sju raka spelförslag har suttit – idag ska jag försöka sätta det åttonde. Spelförslaget kan du läsa här.

 

25 miljoner i jackpott – årets viktigaste kupong hittar du här.

 

B E R M U D A B E N N Y
Vill du mig något så finns jag på Facebook

Spela här!
Gör insättningar med Swish
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.