Speltips | Real Madrid mot Barcelona 25/10 El Clasico
Speltips

Real Madrid mot Barcelona

Fotboll
Spelmarknad:
Real - Barca
Tips:
1 DNB
Odds:
1.71
Spelstopp:
25 October 18.00
Spela här!

Jag spelar på Real Madrid vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort till 1.71 hos Redbet.

Det är dags för säsongens första El Clasico. Matchen spelas i Madrid på Santiago Bernabeu. Real har hittills gjort mål i varenda ligamatch (30 mål på 8 matcher) och Barcelona har inte släppt in ett enda (0 insläppta på 8 matcher). Någons svit kommer brytas på lördagen.

1 Barcelona   8 7 1 0 22-0  22
2 Sevilla    8 6 1 1 15-8  19
3 Real Madrid  8 6 0 2 30-9  18

Real Madrid såg knackiga ut i början av säsongen. Ronaldo var tjurig och många skadade på huvudet när Xabi Alonso och Angel Di Maria såldes samtidigt som man hämtade en en extremt dyr 23-åring i James Rodriguez. Nu är det lite annorlunda. Efter en bortaseger senast i Champions League mot Liverpool med 3 mål mot 0 kommer Real in i El Clasico med bra humör. Låt oss kolla på troliga uppställningar (klicka på bilden för att göra den större):

elclasico

Vi har en skadad Bale för Real Madrid. Det är inte skitbra. Men annars ser det ganska friskt ut. Två starka lag kommer till start kan man lugnt säga. Luis Suarez är tillgänglig efter att ha avverkat sin fyra månader långa avstängning. Spansk press uppger att han kommer att vara på bänken. Neymar och Messi hittar varandra väldigt bra nu och det finns ingen anledning att chockstarta med Suarez när det råder harmoni i offensiven och när det är en så viktig match. Kanske kommer han in i andra halvlek om det finns fog för att röra om där framme.

Annars är ju defensiven ett hett ämne i Barcelona. 0 insläppta mål och Claudio Bravos 720 minuter utan insläpp är rekord för en ligastart i Primera Division. Det tål att snackas om. Men det finns så klart en man som det alltid snackas mest om – Lionel Messi. Argentinaren har gjort 250 mål på 278 ligamatcher och är nu ett mål ifrån ligarekordet som just nu innehas av Telmo Zarra.

Redan innan ligastarten började fans spekulera i om Messi kanske skulle slå målrekordet just mot Real Madrid i El Clasico. Lustigt hur det kan bli. Messi är i form och har gjort mål i sex raka matcher.

Sedan måste några ord nämnas om Ronaldo. Portugisen har gjort mål i alla matcher såhär långt. Självfallet leder han skytteligan i La Liga med 15 mål, lika många som Messi och Neymar gjort tillsammans (7 respektive 8 mål).

Jag ska inte ta något ifrån Barcelona och deras prestation med 0 insläppta mål och nästan full poängpott. Men faktum är att de inte mött ett riktigt starkt offensivt lag än och det tål att kommenteras att nollan var en hårsmån från att ryka förra veckan.

Jag tror att Real Madrid vinner den här matchen. De visade klasskillnad mot Liverpool i veckans Champions League och Ronaldo behöver 10 % av en målchans för att göra mål. Han kommer att få lägen och jag tror att hans streak fortsätter. 3-2 låter som ett troligt resultat. Jag spelar 1 Draw no bet hos Redbet till det schyssta oddset 1.71.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.