Speltips | Hockey VM 12e maj 2015
Speltips

Hockey VM 12e maj

Hockey
Spelmarknad:
Hockey VM
Tips:
1X2
Odds:
Olika
Spelstopp:
12 May 12.15
Spela här!

Sista gruppspelsdagen av Hockey-VM bjuder på flera intressanta matcher. Vi kommer bland annat att få se vem som Sverige får möta i kvartsfinalen, så även om Sverige är spellediga är dagen högintressant ur våra ögon. Alla odds nedan kommer från Mobilbet!

Besök mobilbet.com för att hämta en gratis hundring som du kan spela med.

Kanada mot Österrike – 12.15, sänds på Tolvan
Kanada har kört över allt motstånd än så länge och de avslutar gruppspelet med en bekväm match mot Österrike. Kanada vinner den här matchen med så många mål som de själva vill och jag ser ingen anledning till att de skulle ta det speciellt lugnt med Österrike. Kanada har en offensiv talang utöver det vanliga och om de spelar ut kan det här rinna iväg rejält. Det trodde jag visserligen när de mötte Frankrike också, men grodätarna är mycket starkare än Österrike och vi får nog se en hel del mål. Över 7.5 mål i matchen betalar 2.15 och om Kanadensarna är på humör så bör de lösa den linan ganska ofta. De kommer dessutom antagligen att ställa Mike Smith så det är långt ifrån otroligt att Österrike petar dit en påse eller två.

Norge mot Vitryssland – 12.15, sänds på TV4 Play
Vitryssland behöver en poäng mot Norge för att säkra avancemanget till kvartsfinalerna. Det bör inte vara några problem för ett ganska talangfullt Vitryssland. De tog en poäng mot Finland igår och även om Finland borde ha avgjort den matchen tidigare så stod Vitryssland för en ganska bra match. De är tillräckligt bra för att slå Norge och 1.74 på Vitryssland borde betala sig i längden här.

Lettland mot Frankrike – 16.15, sänds på TV4 Play
Frankrike stod upp bra i två perioder mot Tre Kronor igår innan de föll ihop som ett korthus. Idag möter de Lettland, och om jag förstår reglerna rätt så måste Frankrike vinna för att undvika nedflyttning till B-VM. Frankrike kan naturligtvis dra fram en baguette ur rockärmen och slå Lettland, men jag tror att de kommer att få det tufft. Frankrike har visserligen ett par vassa toppar, men Lettland känns som ett bättre hockeylag. Lettland betalar 2.45 och det borde vara spelvärt. Frankrikes styrka ligger i att försvara sig och täta till vid egen blålinje. Mot Lettland kommer de tvingas till at gå framåt på ett annat sätt och jag tror inte de kan hantera den matchbilden. Det hjälper inte fransmännens sak att Cristobal Huet kastade in puckar i eget mål igår.

USA mot Slovakien – 16.15, sänds på Tolvan
Slovakien måste ta tre poäng för att kunna gå vidare.  USA måste vinna för att vara säkra på att få möta Schweiz i kvartsfinalen. Förutsättningarna är ganska enkla med andra ord. Personligen tycker jag att USA känns mycket hetare än Slovakien. De har ett modernt hockeylag med många spelskickliga backar som kan flytta pucken på ett bra sätt. Slovakien står inte emot det här och 1.74 på USA borde vara spelvärt.

Tjeckien mot Schweiz – 20.15, sänds på TV4 Play
Tjeckien mot Schweiz betyder inte speciellt mycket. Enda sättet som lagen kan röra sig i tabellen är om hemmanationen tar igen sju plusmål på Sverige, och det händer naturligtvis inte. Tjeckien borde såklart vinna, men vi har sett Schweiz stå upp bra mot Tre Kronor. Vi får 5.10 gånger pengarna på att de hittar ytterligare ett oavgjort resultat. Jag provar utan att ha någon bra anledning till varför.

Finland mot Ryssland – 20.15, sänds på Tolvan
Förutsatt att USA slår Slovakien tidigare under eftermiddagen så är det här matchen som bestämmer Tre Kronors motståndare i kvartsfinalen. Sverige möter förloraren och just nu känns det som att Finland är det hetaste laget av de två. Finland har varit extremt starka på egen planhalva. Finland har bara släppt in sju mål i turneringen, vilket är klart bäst av alla lag. Men samtidigt är det bara Tjeckien som har gjort färre räddningar än de finska målvakterna. Det säger en hel del om hur bra Finland är i egen zon. Nu är det här visserligen det första riktiga testet för Finland. Ryssland har potential att vinna den här matchen med en handful mål, men när vi får 3.15 på turneringens bästa defensiv testar jag.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.