Eurovision Odds -

Eurovision Odds

Eurovision 2017 odds

Lördag 13 maj är det final i Eurovision 2017. Här kommer en analys av toppbidragen och ett speltips in för morgondagens final.

Italien – Med sin lite whiskyraspiga röst sjunger han sig raka vägen in i Europas hjärtan. Vinnare eller inte återstår att se men låten är bra och håller helt klart vinnarkvalitet. Betsafe ger 2.40 gånger pengarna på Italien och sätter dem i och med det som favorit.

Portugal – Efter Italien kommer Portugals bidrag som tippad favorit med 3 gånger pengarna. Hur det här har gått till förstår jag verkligen inte. Artisten ser ovårdad och lite sliskig ut och rörelsemönstret är obekvämt. Låten är en långsam ballad med mycket stråkar. Sången har ingen riktig melodi eller något riktigt ”flow” och är enormt tråkig. Jag vet absolut inte vilken låt som kommer vinna eller förlora, det enda jag vet är att jag absolut inte skulle satsa på den här låten, ens om den hade 50 gånger pengarna i odds. Jag blir nästan upprörd över att höra den här och se hur låga oddsen är.

Bulgarien – Bulgarien är tippad som tredje favorit med 4.5 gånger pengarna i odds. Även den här låten är en ballad men den här har en melodi och refräng och även om jag inte tror att det här är en vinnare så är den bra.

Sweden – Efter de första top 3 tippade bidragen tittar vi Sveriges Robin Bengtson med 25 gånger pengarna. Han är alltså långt utanför top 3 om vi tittar till oddsen. Men efter att ha jämfört framträdandet med de andra tre favoriterna så är frågan ändå om inte Robin Bengtsson har en chans. Han ser snygg och välvårdad ut i sin figursydda kostym. Numret är dessutom fartfyllt och även här hittar vi en tydlig melodi med en svängig refräng. Oddsen påverkar mig att tro att Robin är ute ur bilden men av de fyra låtarna vi hittills tittat på så är det Robin eller Italien som har störst chans att vinna, följt av Bulgarien och sist Portugal.

Belgien – Belgiens bidrag har 20 gånger pengarna på Betsafe. Låten är åt det lugnare hållet. Den är bra med sin harmoniska melodi och artisten sjunger bra.

Rumänien – Oddsen ligger på 20 gånger pengarna för Rumäniens bidrag. Låten är ganska rolig och de joddlar faktiskt i den. Tyvärr känns artisterna inte 100 % och tonerna låter inte helt rena genom hela sången. Men bortsett från det är det här hittils min favoritlåt. Den har ganska fartfylld och artisterna har rätt bra energi.

Moldavien – 67 gånger pengarna i odds. Låten är inget speciellt egentligen MEN det här är ändå det kanske, på internet, mest uppmärksammade bidraget. Så vad beror det på? Jo, Moldaviens bidrag framförs av Sunstroke Project. Det här är inte första gången Sunstroke Project representerar Moldavien i Eurovision. För 7 år sedan, 2010, så presenterade Moldavien stolt Sunstroke Project & Olia Tira med låten Run Away. Bidraget hamnade på 10 plats och gjorde inte någon större succé i tävlingen men internet såg dess kvalitet. Inte för att låten kanske var så revolutionerande utan för att en av artisterna tog internet med storm och han fick namnet Epic Sax Guy. Om man söker på det namnet på youtube och sorterar efter visningar så hittar man mängder av klipp och de tre första med flest visningar har totalt sett 78 miljoner visningar. Varav ett av klippen heter Epic Sax Guy 10 hours, vilket är ett 10 timmarsklipp där hans saxofonsolo går på repeat. Nu är alltså Epic Sax Guy tillbaka och representerar Moldavien, vilket så klart är roligt, och om internet får nys på det här så kan mycket väl denna låt bli årets skräll.

Om vi söker på youtube och sorterar efter antal visningar så hamnar Italien högst upp med 8 miljoner visningar och på andraplatsen hittar vi faktiskt Robin Bengtsson med 5.3 miljoner visningar. Om man bara söker på Eurovision och sorterar efter antal visningar så kommer Alexander Rybak på första plats med 82 miljoner visningar.

Jag tror att Italien kommer att vinna. Oddsen talar sitt tydliga språk, likaså visningarna på youtube och när jag lägger örat mot marken och lyssnar till strömningarna så pekar allt på att Italien faktiskt är de som kommer att stå som vinnare imorgon när tävlingen är avslutad. Men med 2.40 gånger pengarna blir det här ett ganska tråkigt vad, i synnerhet eftersom det faktiskt kan hända precis vad som helst i Eurovision.

Min personliga favorit är faktiskt Rumänien. Även om de tappade tonerna ibland i versionen jag hört så är låten rolig och hon som joddlar är talangfull. Rumänien har också 41 gånger pengarna på Unibet vilket gör det mer intressant att betta på dem.

Speltips

Speltipset inför årets Eurovision blir 50 kr på Rumänien med 41 gånger pengarna och 50 kr på Epic Sax Guy aka Moldavien med 67 gånger pengarna på Unibet. Vill man köra på säkrare kort så kör på Italien men enligt mig är oddsen för låga och oddsen för låga för att satsa på den.


Inför Eurovision Song Contest 2017

De som följer Eurovision vet att tävlingen, sedan några år tillbaka, är uppdelad i deltävlingar och en final. I år ska deltävlingarna hållas den 9 och den 11 maj. Finalen är lördagen den 13 maj i Kiev i Ukraina. Nästan varje år tävlingen hålls så reses röster om att tävlingen blivit för politisk och att det här är ett tillfälle att skippa politiken. Förra året var inget undantag, tvärt om, det var sannolikt mer prat om politiken förra året än vad det varit på mycket länge, vilket i sig inte är så konstigt. Förra året vann Ukraina med en låt som enligt många inte höll någon vidare kvalitet. Samtidigt hade Ryssland satsat allt på tävlingen och skickat sin mest populära artist som faktiskt hade ett riktigt bra bidrag. Med risk att dra förhastade slutsatser så tänker jag sticka ut hakan och säga att hade Sergey Lazarev och hans bidrag You are the only one framförts av någon annan nation så hade den sannolikt blivit vinnare.

Jag brukar tycka att det är lite roligt med hobbyanalyser och gör vi en snabb sådan så ser vi att de tre youtube-klippen med Ukrainas vinnarlåt tillsammans har ungefär 34 miljoner visningar totalt. De tre mest visade klippen av Rysslands låt har tillsammans nästan 54 miljoner visningar.

Även Australien gjorde succé under eurovision och deras bidrag har nästan 28 miljoner visningar. Tittar man på dessa siffror så var Ryssland en klar vinnare. Om vi dessutom tittar på telefonröstningen så ser vi att Ryssland fick ihop 361 poäng via telefonrösterna, alltså de vanliga människorna som tittar på tävlingen som ringer in och röstar. Medan Ukraina fick 321 av telefonrösterna. Juryn däremot gav Ukraina 211 poäng och Ryssland 130 poäng. Ryssland vann alltså tävlingen om man bara gått på telefonrösterna. Med telefonrösterna kom Australien på fjärdeplats.

Juryrösterna däremot satte Australien på första plats, Ukraina på andra och Ryssland hamnade på plats 5. Nu behöver så klart inte det här vara politiskt, men året innan så fick telebolagen filtrera bort buropen från när Rysslands Polina Gagarina framförde sitt bidrag, och istället klippa in applåder. 2015 var Rysslands annektering av Krimhalvön högst aktuell och även 2016 så fanns det sannolikt kvar viss aversion mot Ryssland för den annekteringen och Ukrainas vinst mot Ryssland i Eurovision kan ha setts lite som en revanschs.

När jag tar på mig min objektivitetshatt så kan jag inte låta bli att tycka att Ryssland faktiskt förtjänade vinsten. Låten var stark och framträdandet sannolikt ett av de bästa i Eurovisions historia. Nedan har ni framträdandet, se själva om ni inte håller med om att det är ett ganska spektakulärt nummer.

Nu har vi blickat tillbaka lite till Eurovision 2016 och det är istället dags att vända blickarna framåt och titta på Eurovision 2017. För Sverige tävlar Robin Bengtsson med låten I can’t go on. Jag skulle hävda att även om låten är bra och Robin är en duktig artist men det är inte Eurovision-kvalitet. Enligt oddsen på Betsafe så är Robin Bengtsson tredje favorit med 8.50 i odds efter Italien (2.00 i odds) och Bulgarien (6.50 i odds). I ärlighetens namn så känns inte heller Italiens eller Bulgariens bidrag som några topplåtar heller.

Det här gör hela tävlingen än mer spännande eftersom det öppnar för en så kallad skräll. Vi har alltså en mängd låtar med höga odds som har goda chanser att vinna eftersom ingen av de tippade favoriterna är en solklar vinnare.

Mer om Eurovision kommer framöver. Vi ska naturligtvis lyssna igenom varenda låt och göra ett genomtänkt speltips för tävlingen.


Måns Vinner Eurovision åt Sverige

Nu är Eurovision slut för det här året och vi kan stolt meddela att Måns Zelmerlöw med låten Heroes som representerade Sverige tog hem vinsten.

Det var inte helt friktionsfritt och efter att hälften av rösterna var räknade så ledde Ryssland med 15-20 poäng över Måns som låg på andra platsen. Men därefter knappade han in och drog om. När den sista halvan av rösterna räknades drog Måns hem 12-poängare efter 12-poängare och när alla poäng var räknade så hade han en ledning på nästan 100 poäng och segern var ett faktum.

mansan2

Extra glädjande är också att vårt speltips för kvällens tävling var på Måns vilket gjorde att alla som valt att ta rygg på vårt speltips och satsa sina pengar på Måns ikväll kan vara nöjda med att ha mer än dubblat sina pengar. Oddsen på Måns när speltipset skrev svar 2.50 gånger pengarna.

Stort grattis till alla kvällens spelvinnare och ett stort grattis till vår sångfågel Måns Zelmerlöw.


Inför Eurovision Song Contest 2015

Då så mina damer och herrar, då var årets upplaga av melodifestivalen avklarad och framför oss nu har vi Eurovision. Överlag har årets betting till varje deltävling gått ganska bra faktiskt. Det har inte varit alla rätt men de flesta av våra bett satt där de skulle och det är ju alltid roligare att ha rätt och vinna pengar än motsatsen.

Måns Zelmerlöw gjorde en jordskredsseger och vann flest poäng från både folkets röst såväl som den internationella juryn. Han är också tippad som en av favoriterna i Eurovision så det kan bli spännande att se hur det går. Tittar man på oddsen idag så är det 1.45 gånger pengarna på att Måns Zelmerlöw hamnar på top 3 i Eurovision vilket måste anses som rätt låga odds.

Tittar vi på vilka som är tippade favoriter i den stora tävlingen så har vi Måns på förstaplats med 2.85 gånger pengarna. Italien på andra plats med 3 gånger pengarna. Estland på tredjeplats med 4.70 gånger pengarna och vårt kära grannland Finland ligger på fjärdeplats med 6 gånger pengarna. Det här inlägget är inte tänkt som ett speltips men om man gillar att betta och inte kan hålla sig så är det värt att slänga in en femtiolapp på Måns och en femtiolapp på Finland. Inte för att Finlands låt är speciellt bra men om jag förstått rätt så är det tre något svagsinta personer som fått sitt lands stöd och ställer upp i Eurovision. Det kanske kan locka sympatier och röster. Jag tror egentligen inte att de har en chans att vinna men gillar man att betta så kan 50 spänn på den vara helt okej.

Anledningen till att jag skriver det här inlägget är för att tipsa om vår kära teckentolkare som gjort lite av en internetsuccé efter helgens tävling. I skrivande stund har klippet med honom setts över 750 000 gånger på youtube och det postas hejvilt på facebook och andra sociala medier. Det finns också flera kopior på youtube så att veta exakt hur många gånger klippet visas är inte helt lätt. Jag hoppas verkligen att han får löneförhöjning i alla fall. Här har ni en teckentolkare med inlevelse och stil! Se själva.


Inför Eurovision Song Contest 2014

Den 6:e maj drar Eurovision Song Contest igång med den första semifinalen. I den här omgången är sveriges Sanna Nielsen med och ställer upp med låten Undo. Mot sig har hon den tippade vinnaren Aram MP3 från Armenien med låten Not Alone. När Sveriges delfinaler gick så letade vi efter odds till melodifestivalen på Betsafe och Nordicbet i första hand. Efter att det uppdagats att det fanns datorer som genomförda robotröstningar så valde de att ta bort sina spel och de sista avsnitten gick det inte att spela på hos dessa siter. Det är inte speciellt konstigt att de tog bort spelmöjligheterna även om det är lite märkligt att de inte listat ut att det förekom innan då det inte funnits någon begränsning i röstningen tidigare.

Inför Eurovision hittar jag inga odds på varesig Betsafe eller Nordicbet i skrivande stund. William hill däremot har lagt upp en odds-tabell inför Eurovision. De hade naturligtvis också bra odds på melodifestivalen. Om vi tittar närmare på oddsen inför Eurovision så ser vi en del intressanta saker. Dels så tippas Armenien stå som vinnare med endast 1.91 gånger pengarna. Armeninens bidrag hittar ni här:


Hur den låten kan vara tippad som vinnare övergår mitt förstånd. Men vem är jag att döma. Jag håller inte med om det men att dom valt att lägga oddsen så tyder på att den har fått stor popularitet och bra betyg lite överallt. Nästa intressanta odds är tvåan. Där har vi nämligen Sanna Nielsen på 4 gånger pengarna. Det är givetvis väldigt svårt att sätta oddsen för sånt här men med tanke på att siterna vill bli ruinerade genom att ge för bra odds på storfavoriter så kan man, genom att bara titta på oddsen, ge sig en bra bild över hur resultatet kan komma att se ut i Eurovision. Det är naturligtvis glädjande att se att Sanna Nielsen är så högt tippad. Hennes låt är stark och hon har ett bra framträdande. 4 gånger pengarna är nog inte ett helt dåligt bett. Däremot så skulle jag inte få för mig att lägga ett bett på detta innan jag lyssnat igenom alla låtar som ställer upp. Vilket naturligtvis ska göras, men inte ännu. Det kommer när tävlingen närmar sig. Än så länge gör vi oss bara redo inför Eurovision Song Contest 2014 och tittar lite på oddsen som bjuds. När tävlingen nalkas släpper vi ett kompetent speltips på tävlingen. Fram tills dess får ni hålla till godo med våra fenomenala speltips för vanliga sporter istället.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.