Stryktipset, vecka 19, 12 maj 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 12 maj 2018

Då så, sista omgången av Premier League och det är fortfarande mycket som kan hända! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Burnley – Bournemouth 1(x)
• Burnley är klar sjua och naturligtvis nöjda med det. Men visst vill man vinna sista matchen för säsongen hemma på Turf Moor oavsett situation i tabellen. 1x borde räcka långt mot Bournemouth som vunnit en bortamatch på de senaste försöken.

 

 2. Crystal Palace – WBA 1
• Det räckte inte hela vägen för WBA trots imponerande spel på slutet. Nästa säsong spelar man i Championship och eventuellt roterar man i den här meningslösa matchen. Vem kunde tror att Palace som förlorade de sju(!) första ligamatcherna skulle vara med och slåss om en tionde plats? Starkt!

 

3. Huddersfield – Arsenal 2
• Hudds har bara vunnit tre av de 19 senaste ligamatcherna men klarar ändå kontraktet. Sju raka bortatorsk för Arsenal i ligan är pinsamt. Men kanske får Wenger avsluta med en vinst ändå, för Huddersfield-spelarna firade ordentligt efter poängen borta mot Chelsea senast som säkrade kontraktet. The Sun skriver: Manager David Wagner has already written off his team’s final game against Arsenal after giving his players 48 hours on the booze.

4. Liverpool – Brighton 1(x)
• Pool har CL-finalen senare i månaden men måste också ge allt i sista PL-matchen för att nå en topp fyra placering. Pool har 21 raka matcher utan torsk mot nykomlingar och jag tror inte att Brighton borde kunna störa heller. Viktigt med en seger i ryggen inför CL-finalen mot Real Madrid. Äh va fan, jag tar med ett kul kryss!

 

5. Manchester U – Watford 1(x2)
• United har säkrat andraplatsen medan Watford fortfarande har chans på topp tio. Mourinho har redan bekräftat rotation i laget – Romero kommer vakta kassen och Carrick starta. Den senare gör sin sista match innan han hänger upp skorna. Så viss skrällchans borde det ändå finnas för Watford – men bortaformen är katastrof den här säsongen och vetefan hur man fixa detta. Jag hade en helgardering över, varför inte balla ur totalt. 🙂

 

6. Newcastle – Chelsea (1x)2
• Svag avslutning av Newcastle som ändå haft en lysande säsong (ligger tia just nu). Hemma är man starkt och Chelsea går inte säkert. Hemma Har Magpies slagit United och Arsenal – kryssat mot Pool. Kul gardering!

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

7. Southampton – Manchester C 2
• Sju poäng på de tre senaste matcherna för Southampton och nu är kontraktet nära nära. Man har bara tre poäng ned till Swansea under strecket, men nio mål bättre målskillnad. Så det är bara ett totalt haveri samtidigt som Swansea krossar Stoke som kan förhindra ett förnyat kontrakt. City har vunnit ligan överlägset men är ändå motiverat – vid vinst når man 100 poäng, som första lag någonsin i Premier League.

 

8. Swansea – Stoke 1 (2)
• Som sagt, det är bara full fart framåt för Swansea. Men det är lättare sagt än gjort för ett lag som inte vunnit på nio raka tävlingsmatcher. Nu är det all in som gäller och ösa in mål. Man vann hemma mot Notts County i FA-cupen med 8-1. Något liknande behövs nu. 🙂 Stoke lirar i Championship nästa säsong och borde vara en tacksam motståndare, men tränaren har lovat ett starkt lag som ska visa fansen att det bara blir en säsong i Championship.

9. Tottenham – Leicester 1
• I och med segern senast mot Newcastle så säkrade Spurs en CL-plats även nästa säsong. Leicester slog Arsenal senast men fick stor hjälp av att Gunners åkte på en utvisning redan efter en kvart. Får svårt att stå emot Tottenham som måste vinna för att säkra tredjeplatsen.

 

10. West Ham – Everton 1(x2)
• Det känns spontant öppet det här. Jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig helt då det kan bli en hel del rotation. Everton har vunnit flest avslutningsmatcher i Premier League genom historien – 52 stycken, och man trivs väldigt bra borta mot West Ham – ni raka matcher utan torsk.

11. Gif Sundsvall – Brommapojkarna 1(x)
• Jag tror inte att BP följer upp skalpen hemma mot Djurgården med ytterligare en seger. Sundsvall har inlett säsongen starkt och visade god moral borta mot Bajen, och trots torsken (3-4) så kan man någonting positivt med sig från den matchen.

 

12. AFC Eskilstuna – Varberg 1(x) M
• Visst, Varberg har vunnit tre av de fyra senaste matcherna, men det har också varit mot bottengäng. Det blir betydligt tuffare mot AFC som öser på ordentligt just nu – fyra raka segrar och 9-0 i målskillnad. För högt odds på singelettan.

 

13. Brage – Falkenberg 1(x2)
• Brage är obesegrat efter sex omgångar men kryssat i hela fyra av dessa. Även Falkenberg har inlett säsongen starkt och ligger trea. Öppen historia detta och en helgardering sitter fint.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.