Stryktipset, vecka 9, 5 mars 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 5 mars 2022

Välkommen helgen och välkommen veckans stryktipskupong! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – West Ham 1
• Liverpool matchas hårt men i senaste FA-cupsegern mot Norwich så roterades typ hela startelvan så det är fräscha ben här. Hög högstanivå hos West Ham men här blir det för svårt.

 

2. Aston Villa – Southampton (x)2
• Sju raka utan förlust för Southampton som bara har en torsk på de tio senaste ligamatcherna. Viktig seger för Villa borta mot Brighton senast men var långt ifrån imponerande. Saints har tre raka bortasegrar mot Villa och inte torskat på de sex senaste besöken. Jag tycker att hemmalaget har blivit för stor favorit och går emot.

 

3. Burnley – Chelsea 2
• Chelsea brukar trivas på Turf Moor och borde ha bra chans igen. Dock känner jag mig inte helt trygg med singeltvåan här. Burnley har visat under säsongen att man kan mäta sig med topplagen, ivarjefall på hemmaplan. Kryssgardering om du råd.

 

4. Newcastle – Brighton 1(x2)
• Nej nej, ca 55% på ettan är totalt urballat. Oddssättarna tror till skillnad från stryktipparna att det här är en helt öppen match. Jag är beredd att hålla med och tar med alla tecken.

 

5. Norwich – Brentford 2
• Viktiga poäng på spel i bottenstriden här mellan jumbon Norwich och Brentford som bara har tre pinnar ner till under strecket. Toney och Eriksen kan vara aktuella för Brentford startelva och då blir det ett rejält lyft för offensiven. Norwich har bara vunnit en av de sju senaste hemmamatcherna. Fint värde i tvåan just nu (34%).

 

6. Wolverhampton – Crystal Palace 1(x2)
• Jag är inte intresserad av att spika Wolves till nära 60%. Palace har fem raka tävlingsmatcher utan torsk och man kan mycket väl ta poäng igen.

 

7. Middlesbrough – Luton 1(x)
• Sexpoängsmatch mellan åttan Boro och sexan Luton. Bara två poäng skiljer lagen åt så viktigt match förstås! Otrolig insats av Boro i veckan när man hemmaslog ett ordinarie Tottenham efter förlängning i FA-cupen. Och just hemma är man vrålstarkt – sju raka segrar där i ligan. Luton är långt ifrån ofarligt men det blir max en pinne här.

 

8. Preston – Bournemouth 2
• Det har hackat lite för Bournemouth men nu är man kraftigt på gång igen efter fyra raka ligasegrar. Problem i backlinjen för Preston som har Bauer skadad och Lindsay avstängd. Preston har kryssat i fem av de sex senaste hemmamatcherna och kanske kan man gneta till sig ännu ett oavgjort resultat? Tvåa just nu, men kanske pillar jag med ett kryss tillslut.

 

9. Swansea – Coventry (1x)2
• Coventry har häng på en topp sex-placering medan Swansea ligger mer pyrt till i mitten av tabellen. Hemma i Wales är det svårt att räkna bort Swansea samtidigt som man går på en hel del minor ibland. Tipparna tror på Swansea medan oddssättarna tror på Coventry…

 

10. Bristol C – Birmingham 1(x)
• Tio raka bortamatcher för Birmingham utan seger och jag tror inte att den sviten bryts borta mot Bristol som inte tar någon skit hemma på Ashton Gate. Dock är procenten väl hög på hemmalaget och gardering känns motiverad. 1x borde räcka.

 

11. Hull – WBA (1) 2 M
• WBA är bland de formsvagaste gängen i serien och det känns inte bra att spika laget just nu. Visst kan kruvan vända nu, men det känns långt ifrån säkert. Sex raka bortatorsk för gästerna, medan Hull har tre raka hemmatorsk. Vilken fest!

 

12. Reading – Millwall (x)2
• Hemmalaget balanserar på nedflyttningsstrecket medan gästerna fortfarande har häng på en kvalplats, tack vare fyra raka segrar och bara en torsk på de sju senaste. Reading är svajigt men visst kan man kriga till sig en pinne.

 

13. Stoke – Blackpool 1(x2)
• Stoke är inte att lite på just nu och spiken på ettan lockar inte mig. Blackpool har visserligen nio raka bortamatcher utan seger (0 4 5), men då har samtliga förluster varit med uddamålet, så man står upp bra.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.