Stryktipset, vecka 9, 4 mars 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 4 mars 2023

Härliga miljoner i potten även den här veckan – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Southampton – Leicester 2
• Ångestladdat möte mellan två lag som inte levererar just nu. Båda åkte dessutom ur FA-cupen i veckan mot Grimsby respektive Blackburn. Leicester ska vara snäppet bättre och Souhampton har inte vunnit en hemmamatch i ligan sedan i slutet av AUGUSTI. Testar tvåan.

 

2. Arsenal – Bournemouth 1
• Efter en liten svacka är Arsenal igång nu igen. 4-0 senast mot Everton vittnar om det. 1 2 8 på de elva senaste matcherna för Bournemouth imponerar inte direkt. Nu blir det troligtvis förlust igen.

 

3. Chelsea – Leeds 1(x2)
• Inte en chans att jag förlitar mig på Chelsea. Formen är katastrof och nu är dessutom mittbackskuggen Thiago Silva skadad.i uppåt sex veckor. Leeds är inget vidare bortalag men nu möter man ett skärrat gäng och jag vill ha med alla tecken.

 

4. Aston Villa – Crystal Palace 1(x)
• Efter tre raka torsk tog Villa en stärkande seger mot Everton senast. Och man ska komma ihåg att torskarna kommit mot Arsenal, City och Leicester. Nu ställs man mot Palace som inte vunnit under 2023 än. Tajt match att vänta men jag kryssar från vänster.

 

5. Wolverhampton – Tottenham (1x)2
• Lurigt möte ändå. Spurs matchande en stark elva i veckans FA-cupmatch mot Sheffield U i veckan, men föll ändå tillslut med 0-1. Wolves är ju ingen vinstmaskin direkt men står oftast upp bra mot de flesta och jag vill inte räkna bort laget här heller.

 

6. Brighton – West Ham 1
• Sju raka utan förlust för Brighton innan man föll hemma med 0-1 mot Fulham senast, trots stor dominans av hemmalaget. West Ham har det förtvivlat svårt på resande fot med bara en bortaseger på hela säsongen. Jag tror att den sviten håller i sig. Etta just nu, men en kryssgardering behöver inte vara fel.

 

7. Huddersfield – Coventry 2
• Bara en seger på de tio senaste för Hudds som nu ligger på nedflyttningsplats. Coventry ligger tia men bara fem poäng upp till en kvalplats och formen är riktigt bra – 3 2 0 på de fem senaste. Jag räknar med bortapoäng.

 

8. Luton – Swansea 1(x)
• Luton ska vara favorit mot Swansea men nära 70% på ettan är alldeles för högt. Båda lagen agerar ojämnt och jag tycker det här känns ganska öppet även fast hemmafördelen väger tungt. Swansea har inte förlorat på de fyra senaste gångerna man gästat Luton.

 

9. Millwall – Norwich 1(x2)
• Toppmöte mellan femman Millwall och sjuan Norwich. Bara två poäng skiljer lagen åt och viktiga pinnar på spel alltså. Fin form hos båda lagen och det lär bli en tät match på The Den i London. .

 

10. Rotherham – QPR 1(x2)
• Bottengänget Rotherham har lyft sig på senare tid med 2 4 2 på de åtta senaste. QPR fortsätter sin kräftgång trots tränarbyte och har nu tolv raka matcher utan seger. Skador stör i båda lägren. Öppet.

 

11. Sunderland – Stoke 1(x)
• Två raka förluster för Sunderland (borta mot Rotherham och Coventry), men spelet har sett fortsatt bra ut och man har dominerat spelet. Nu är det match hemma på Stadium of Light igen och där brukar man vara starkt. Stoke är dock svårt att räkna bort och är inget dåligt bortalag.

 

12. Watford – Preston 1(x) M
• Lite kul att Watford har samma hemmastatistik som Preston har borta: 8 4 4. Och det är ju framförallt imponerande av gästerna att vara så starkt på bortaplan. Watfords är svårslaget hemma men 3 3 2 på de åtta senaste hemmamatcherna är ju inte speciellt upphetsande. Cirka 70% på singelettan är för högt!

 

13. Wigan – Birmingham 1(x)
• Wigan må ligga sist men det känns som om man är lite på gång. Förlust senast mot Preston, men man spelade bra och hade innan dess fyra raka utan förlust. Birmingham har fyra raka torsk och börjar närma sig nedflyttningsstrecket. Sexpoängsmatch!

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.