Stryktipset, vecka 8, 25 februari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 25 februari 2022

Löning, jackpott, tips-SM och en härlig kupong – vilken lördag! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Everton – Manchester C 2
• Chocktorsk för City hemma mot Tottenham senast och nu är det bara tre poäng ned till Liverpool på andra plats. Everton var riktigt uddlöst i 0-2-förlusten borta mot Southampton senast och lyckades inte ens få till ett skott på mål. Man vantrivs mot City och tvåan känns troligt.

 

2. Manchester U – Watford 1
• United kanske inte briljerar, men man är åtminstone väldigt svårslaget. Bara en hemmatorsk på de sju senaste ligamatcherna får ändå ses som okej. Watford har inte kommit igång under Hodgson och borde få problem igen. Lyxkryss om man har råd.

 

3. Brentford – Newcastle 1(x2)
• Det snackas om att Christian Eriksen ska göra sin debut för Brentford och det vore verkligen glädjande att se. Dessutom kan han förstås göra otroligt mycket nytta för laget. Och det kan behövas – Brentford har 0 2 7 på de nio senaste och börjar närma sig nedflyttningsstrecket snabbt. Ovanför samma streck ligger Newcastle som dock har stigande formkurva med 3 2 0 på de fem senaste ligamatcherna. Helst alla tecken.

 

4. Brighton – Aston Villa 1(x)
• Två lag med hög potential men som båda letar efter form. Brighton har bara en seger på de sju senaste medan Villa har en seger på åtta senaste. Visst är Brighton svårslaget hemma men bara en seger på de nio senaste hemmamatcherna är inget som övertygar mig. Lär bli tajt och ett kryss skulle inte ge mig chockskador direkt.

 

5. Crystal Palace – Burnley (x)2 M
• Burnley har verkligen vaknat till liv efter två raka segrar och inte en chans att jag räknar bort laget här. Palace har en hög högstanivå och är oftast svårslaget hemma, men Burnley har vunnit de två senaste gångerna man gästat Selhurst och kan man mycket väl göra det igen. Jag filar bort ettan.

 

6. Birmingham – Huddersfield (1x)2
• 16(!) raka matcher för Huddersfield utan förlust och visst finns det goda chanser att sviten förlängs här. Birmingham har dock spelat bra på slutet utan att få med sig resultaten, samtidigt som Huddersfield haft en del flyt. Jag gillar att helgardera Birmingham och gör det igen! 🙂

 

7. Coventry – Preston 1(x)
• Preston har hållit nollan i fyra raka bortamatcher samtidigt som Coventry brukar vara tajta hemma. Dessutom har båda lagen sikte på kvalplatserna så det känns som som detta kan bli en tajt och målsnål historia.

 

8. Millwall – Sheffield U (x)2
• Två lag I god form möts här. Efter en jobbig period har Millwall nu tre raka segrar medan Sheffield har nio raka utan förlust (6 3 0) vilket har tagit laget till en sjätte plats. Millwall har bara förlorat en av de tio senaste matcherna hemma på The Den och visst kan man störa gästerna.

 

9. Blackpool – Reading 1(x2)
• Sju viktiga poäng på de tre senaste matcherna för Reading som ligger och balanserar på strecket. Paul Ince gjorde sin första match som tränare för Reading senast och kanske kan han leda laget mot ytterligare en trea. Det känns dock väldigt öppet detta.

 

10. Bournemouth – Stoke 1(x)
• Bournemouth har svårt med kontinuiteten men nu har man vunnit tre av de fyra senaste och ligger på en fin andraplats, dessutom med 2-3 matcher färre spelade än omkringliggande lag. Stoke börjar hamna långt efter kvallagen och får svårt att stå emot ett PL-jagande hemmalag.

 

11. Luton – Derby 1
• Otroligt fin form hos Luton som bara har två poäng upp till en kvalplats. Derbys maskineri har hackat lite på slutet och frågan är om man kan ta sig över kvalstrecket till slut. Bortaspelet är svagt och man har bara vunnit två bortamatcher på hela säsongen.

 

12. Nottingham – Bristol C 1
• Bara en förlust på de elva senaste hemmamatcherna för Nottingham och man borde ha bra poängchans även mot Bristol som bara har två poäng på de tio senaste bortamatcherna.

 

13. Peterborough – Hull 1(x2)
• Det ser mörkt ut för nästjumbon Peterborough som nu har tio raka ligamatcher utan seger. Men ”bara” åtta poäng upp till Reading ovanför strecket som dessutom har en match mer spelad så det är långt ifrån över. Men då måste man vinna sådana här matcher – bara två poäng för Hull på de fem senaste matcherna. Grant McCann har tagit över Peterborough och kanske kan det få fart på gänget.

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.