Stryktipset, vecka 8, 23 februari 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 23 februari 2019

Jackpott och en hel del skrällmöjligheter på veckans stryktipskupong! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Bournemouth – Wolverhampton (1x)2
• En hel del avbräck hos Bournemouth som kan få jobbigt mot Wolves som är riktigt giftigt och har fin form. Jag kryssar från höger.

 

2. Newcastle – Huddersfield 1
• Tabelljumbon Huddersfield verkar helt under isen, men procenten på ettan börjar dra iväg alldeles för mycket. Räcker garderingarna till så kanske det blir ett kryss tillslut. Viktiga poäng på spel för Newcastle för att slippa bottenstriden.

 

3. Leicester – Crystal Palace (x)2
• Lite lurigt. Skador stör i båda lägren och jag ser gärna startelvorna innan jag bestämmer mig helt. Men fin form hos Palace som får tillbaka Zaha men saknar defensiva lirare. Leicester har svagare form och frågetecken för Maddison bland annat.

 

4. Birmingham – Blackburn 1(x)
• Svårbedömt möte. Rovers har visserligen fyra raka ligatorsk, men Birmingham är långtifrån stabilt och ingen given vinnare. Räcker 1x?

 

5. West Bromwich – Sheffield U 1(x2)
• Härligt toppmöte som känns hur öppet som helst. WBA har blivit ganska stor favorit och jag tror definitivt att United har chans att störa. Många mål?

 

6. Middlesbrough – QPR 1(x) M
• Svag form för QPR som har en seger på de nio senaste tävlingsmatcherna. Man ställs mot ett Middlesbrough som jagar en direktplats till Premier League. Boro kör sällan över motståndet och jag tycker att procenten på ettan är för hög.

 

7. Millwall – Preston 1(x)
• Fin form hos Preston som har sju raka matcher utan förlust. Men att slå Millwall på The Den är inte det lättaste, framförallt inte när Millwall har sin existens att spela för – det visade man senast när man slog Derby borta.

 

8. Norwich – Bristol C 1
• Ännu en trevlig toppmatch i Championship när tabellettan Norwich tar emot sjätteplacerade Bristol City. Visst ska Norwich vara favorit, men procenten på ettan börjar balla ur med tanke på Citys höga kapacitet och kanske pillar jag med ett kryss till slut.

 

Topptipskupongen

 

9. Leeds – Bolton 1
• Här ska inte vara något snack. Slamp-Leeds slåss i toppen, trivs hemma och borde fixa tre poäng mot nästjumbon Bolton som sällan skräller borta mot topplag.

 

10. Brentford – Hull 1
• Hull har haft en fin vårsäsong men nu börjar formen dala lite och jag tror att man kan få det svettigt mot Brentford som har 4 1 0 på de fem senaste hemmamatcherna.

 

11. Sheffield W – Swansea 1(x2)
• Bara en torsk på de tio senaste matcherna för Sheffield som borde ha bra chans till poäng hemma mot Swansea, men givet känns det inte. Swansea har gjort det bra på mot bra motstånd på senare tid och kan störa igen. Fun Fact: Lagen har mötts sju gånger sedan 2008 – Swansea har aldrig förlorat.

 

12. Stoke – Aston Villa (1x)2
• Herregud vad uselt det går för Stoke – en seger på de tolv senaste matcherna och nu är det bara att försöka undvika nedflyttning. Men samtidigt, Villa är inget vidare bortagäng och jag litar inte på att man grejar det här. Stoke har bland slagit Leeds hemma så visst finns det kapacitet.

 

13. Reading – Rotherham 1(x)
• Otroligt viktiga poäng på spel här. Reading varit lite på uppgång men åkte på en rejäl mina borta mot Sheffield U när man torskade med 0-4. Bättre chanser nu när bortasvaga Rotherham kommer på besök.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

18+ | stodlinjen.se | Spela Ansvarsfullt

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.