Stryktipset, vecka 6, 8 februari 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 8 februari 2020

Lurig men rolig stryktipskupong! Här kommer mitt spelförslag den här veckan. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brighton – Watford 1
• Viktiga poäng på spel i bottenstriden. Stark poäng av Brighton borta mot West Ham senast men har bara en seger på de elva senaste tävlingsmatcherna och måste börja vinna matcher om det inte ska bli Championship nästa säsong. Tung torsk för Watford hemma mot Everton senast och man är på väg ned i form igen.

 

2. Nottingham – Leeds 1(x2)
• Fyran mot trean. Svenska tipparna tycker detta ska vara mycket jämnare än vad oddssättarna menar. Nästan helt jämnt i procentfördelning medan oddset på Forest är 4.1 och på Leeds 1.88. Väldigt skakig form hos gästerna och någon spiktvåa är det inte att tala om! Helst alla tecken.

 

3. Blackburn – Fulham (x)2
• Efter fyra raka utan torsk så börjar Rovers få häng på topp sex igen (sex poäng upp). Hemma har man tio raka utan förlust. Fulham är riktigt starkt och ligger på en fin tredjeplats. Man är inte lika bra på borta som hemma men borde ha bra chans till poäng.

 

4. Brentford – Middlesbrough 1(x2)
• Ok ok, Brentford ska vara favorit hemma mot Boro, men 75%!? Kom igen nu hörrni, gästerna har större chans än så att ta poäng. Och Middlesbrough är faktiskt litet av ett bogey team för Brentford hemma på Griffin Park – de fem senaste mötena där har slutat i en oavgjordt och FYRA Middlesbrough-segrar. Jag är sugen på helgardering och hoppas på skrällen.

 

5. Huddersfield – QPR 1
• Fyra raka bortatorsk för QPR och man läcker ordentligt bakåt – det sjuka är att samtidigt som man släppt in tredje flest mål i ligan så har man även gjort tredje flest framåt. Även Huddersfield har problem defensivt så kanske kan det bli en målrik historia det här.

 

6. Luton – Cardiff (x)2
• Tabelljumbon Luton har det kämpigt i Championship men är inte avhängt än och sprattlar till hemma ibland. Cardiff trivs bäst hemma i Wales men borde få med sig minst en pinne.

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. Reading – Hull 1(x2)
• Tuff period för båda lagen. Reading har fem raka utan seger medan Hull har fyra raka ligaförluster (dock torsk mot starka Brentford, Fulham och Derby). Jag tycker att Reading blivit för stor favorit och att det är jämnt skägg mellan lagen.

 

8. Stoke – Charlton 1(x) M
• Ångestladdat möte mellan två gäng som balanserar på nedflyttningsstrecket. Tung 0-4-förlust för Stoke borta mot Derby senast och frågan hur det är med nerverna. Hemma har man dock varit starkt på slutet och nu ställs man mot ett av seriens svagare bortalag – elva raka bortamatcher för Charlton utan seger.

 

9. Swansea – Derby 1(x2)
• Derby går starkt just nu, men har problem på bortaplan. Swansea har fem raka hemmamatcher utan torsk men också mött ganska svagt motstånd. Lurigt möte och jag vill helst ha med alla tecken – Swansea har blivit för stor favorit.

 

10. Sunderland – Ipswich 1(x)
• Klassiska lag som jagar avancemang upp från League One. Ipswich ligger visserligen före i tabellen, men formen är nedgående och på bortaplan trivs man inte alls – en seger på de sju senaste bortamatcherna i ligan. Sunderland brukar vara svårslaget hemma, men jag tar gärna med krysset här.

 

11. Tranmere – Portsmouth 2
• Hemmalaget går riktigt tungt just nu och ska ha mycket svårt att stå emot ett formstark Pompey som har ÅTTA raka segrar. Tvåan känns trolig.

 

12. Peterborough – Oxford U 1
• Kanform hos Peterborough som tagit fyra raka övertygande segrar och jagar en direktplats till Championship. Oxford är inte dåligt, men ska väga för lätt här.

 

13. AFC Wimbledon – Fleetwood (x)2
• Wimbledon ligger visserligen precis ovanför nedflyttningsstrecket, men hemmaformen är det inget fel på – bara en förlust på de elva senaste hemmamatcherna. Fleetwood är kanske bättre i grunden och ska vara favorit men bortaformen övertygar inte mig och gardering måste med.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.