Stryktipset, vecka 6, 10 februari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 10 februari 2018

Knepig med rolig kupong när det är jackpott och allt – trevligt! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Leicester 1
• Alltid lite läskigt att tippa emot Leicester och hade det varit mot vilket annat motstånd som helst i Premier League så hade jag antagligen tagit med en gardering. Men City ska vara för bra. Mahrez ser ut att missa igen för gästerna.

 

2. Everton – Crystal P 1
• Viktige Zaha ny på Palace redan långa skadelista. 1-5-torsken sved senast för Everton och förändringar kommer troligtvis ske till den här matchen, för vidare bra såg det inte ut. Everton har bara förlorat en av de sju senaste hemmamatcherna och någon förlust tror jag inte att det blir idag heller.

 

3. Stoke – Brighton 1(x2)
• Gryende form hos gästerna men som sällan glänser på resande fot – man har för övrigt inte slagit Stoke borta på 57 år. Men det är långt ifrån omöjligt den här säsongen eftersom Stoke inte alls får det att stämma. Endast en seger på de åtta senaste tävlingsmatcherna för hemmalaget. Jag vågar inte utelämna något tecken.

 

4. Swansea – Burnley 1(x2)
• Det har lossnat för Swansea som har åtta raka tävlingsmatcher utan förlust nu. Reaktion snart eller lyckas man fortsätta kriga? För kriga måste man – det är fortsatt astätt i botten och man ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Lite sjukt att Burnley har TIO raka utan vinst men ändå ligger på en mycket fin sjunde plats. Tog en stark pinne hemma mot City senast.

 

5. West Ham – Watford 1(x)
• Båda lagen ligger i mitten av tabellen, men serien är skitjämn och inget av dessa gäng kan ta det lugnt, tvärtom. West Ham har mött tacksamt motstånd på slutet men ändå inte lyckats bärga någon trepoängare. Bra chans mot Watford som har vunnit en av de elva senaste bortamatcherna? Eeeeh, kanske, men långt ifrån säkert.

 

6. Bolton – Fulham (x)2
• Fula Skinkan öser på i toppen av Championship men har blivit för stor favorit borta mot hemmastarka Bolton tycker jag. Bolton slåss för överlevnad och har tagit många fina skalper på hemmaplan tidigare.

 

7. Brentford – Preston 1(x2)
• Viktig match i kampen om en kvalplats. Brentford börjar halka efter och de är tre poäng som gäller här. Dock är Preston väldigt lurigt och får inte underskattas här. Canos avstängd för hemmalaget och Vibe på väg bort. Öppet.

 

8. Bristol C – Sunderland 1
• Formen är fortsatt dålig för City som bara har en seger på de nio senaste matcherna. Bra chans att vända trenden mot ständigt hackande Sunderland. Procenten är inte sexig just nu, men ettan lämnas ensam för tillfället.

 

9. Derby – Norwich 1(x)
• Elva raka ligamatcher för Derby utan förlust. Man ligger på en fin andraplats men det är verkligen inte långt ner till de jagande lagen. Även fin form hos Norwich som bara har en torsk på de sju senaste ligamatcherna.

 

10. Ipswich – Burton 1(x) M
• Ingen fröjd att skåda något av egentligen men visst är det tabelljumbon Burton som går allra sämst. På bortaplan är man faktiskt bättre än hemma men får ändå svårt förstås mot Ipswich här. Tar med ett lyxkryss tillslut.

 

11. Middlesbrough – Reading 1(x)
• Boro ser allt mer ut som ett slaget lag och verkar missa en kvalplats. Visst finns det tid att ta sig tillbaka, men spelet övertygar inte. Reading har kapacitet att störa och minst ett kryss följer med här.

 

12. Nottingham – Hull 1(x2)
• Gah vilken jobbig match. Forest går inte att lita på alls och garderingarna åker fram för mig direkt. Kanske sjukt att Hull bara vunnit en bortamatch och samtidigt bara förlorat två bortamatcher med två mål eller fler. Ofta tajta matcher alltså.

 

13. Wolverhampton – QPR 1
• Efter en kortare svacka är serieettan Wolves på banan igen med två raka segrar. QPR gör det bäst hemma. På resande fot är man sämre där man bara slagit bottengängen Burton och Birmingham. Stark etta.

 

BB

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.