Stryktipset, vecka 52, 30 december 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52, 30 december 2023

Stryktipset? IGEN!? Jaja, men då kör vi väl igen då om vi måste. 🙂 Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Nottingham – Manchester U (1x)2
• Skönt för United att vända och vinna mot Aston Villa senast, men ännu mer imponerande av Nottingham att slå Newcastle borta med 3-1. Jag litar inte ett dugg på gästerna och vill helst ha med alla tecken.

 

2. Aston Villa – Burnley 1
• Inga toppinsatser av Villa på slutet och nu gäller det att skärpa till sig för att avsluta året med seger. Burnley kan blixtra till ibland, men här tror jag man får det riktigt tufft.

 

3. Crystal Palace – Brentford 1(x2)
• Bara tre poäng på de åtta senaste matcherna för Palace och detsamma gäller för Brentford på de sju senaste. Inga lag som sprudlar av självförtroende här alltså och det kan bli en ångestladdad och tät historia.

 

4. Manchester C – Sheffield U 1
• Håland lär vara fortsatt borta + kanske någon mer för hemmalaget, men visst ska man greja detta ändå. Sheffield har stundtals en tajt defensiv men får hemmalaget hål tidigt så kan det rinna iväg.

 

5. Wolves – Everton 1(x)
• Fina insatser av Wolves på sistone och formkurvan pekar uppåt. Jobbigare för Everton nu men samtidigt har man mött tunga gäng i de senaste omgångarna. Wolves har sju raka hemmamatcher utan torsk och jag tror att sviten förlängs.

 

6. Fulham – Arsenal (x)2 M
• Londonderby på Craven Cottage där Arsenal brukar trivas riktigt bra. Dock är formen dalande hos Gunners som bara har 1 2 2 på de fem senaste tävlingsmatcherna. Tvåa just nu men jag ska försöka jobba in någon gardering.

 

7. Tottenham – Bournemouth 1(x2)
• Inget lag går säkert mot ett just nu storspelande Bournemouth. Framförallt inte ett skakigt Tottenham som torskade med 2-4 borta mot Brighton senast. Hemma har Spurs släppt in tio mål på de fem senaste matcherna och lär göra det igen mot Solanke och gänget. Bournemouth vann det här mötet i april med 3-2.

 

8. Juventus – Roma 1(x)
• Benvenuto calcio di Italia! Två lag med fin form men där Romas usla bortaspel gör att jag filar bort tvåan väldigt tidigt. Borta mot Juve imponerar man sällan och har tagit många poäng på de senaste åren. 1x känns tryggt.

 

9. Milan – Sassuolo 1(x2)
• Sassuolo är ett härligt gäng som öser på framåt…vilket också kostar bakåt. Man har släppt in näst flest mål av alla lag i Serie A. Jag tror ändå att man kan störa Milan på San Siro. Det har man gjort de tre senaste gångarna man gästat – tre raka segrar och TIO gjorda mål på dessa. Jag tror man kan skaka tabelltrean och jag jobbar lite roliga skrälltecken. Andiamo ragazzi!

 

10. Verona – Salernitana 1
• Efter FEMTON raka tävlingsmatcher utan seger så var det äntligen dags för Verona senast när man hemmaslog Cagliari med 2-0. Sen att Cagliari är ligans sämsta bortagäng och dessutom spelade med en man mindre i en 40 minuter spelar mindre roll…eller? Jag testar ettan, men gardera med krysset om du har råd.

 

11. Kilmarnock – Dundee 1(x)
• 4 1 0 på de fem senaste för Kilmarnock på de fem senaste med 2-1-seger mot Celtic som grädde på moset. Men man har haft lite stolpe i de flesta av dessa matcher och man dominerar inte matcherna. Dundee är ett lurigt gäng och kan störa. Räcker 1x?

 

12. Aberdeen – St Mirren 1
• Jag känner mig tryggare med att lämna ettan ensam här. St Mirren ser slitet ut och går inte bra just nu. Aberdeens senaste match ställdes in och har haft en veckans längre vila än gästerna.

 

13. Hearts – Ross County 1(x)
• Ross County har inte lirat på två veckor medan Hearts gick en stentuff match i derbyt mot Hibernian för några dagar sen. Visst är ettan trolig, men inte speciellt rolig. Jag vill gärna få med en gardering.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.