Stryktipset, vecka 52, 1 januari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52, 1 januari 2022

Tack för att du följt Sparka & Spring under det gångna året. Här kommer 2022 års första stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till och ha ett riktigt fint år!

1. Crystal P – West Ham 1(x2)
• Londonderby som ska bli riktigt spännande att följa. Palace ser ut att få tillbaka viktiga Zaha och Gallagher. Hemma har man varit urstarkt den här säsongen och bara Villa har åkt ifrån Selhurst Park med tre pinnar (man har dock inte mött så många topplag). West har ruggigt hög högstanivå och visst har man möjlighet att störa. Helst alla tecken.

 

2. Leicester – Norwich 1(x2)
• LOTTAS
Procentfördelning vid lottning: 64-21-15

 

3. Watford – Tottenham 2
• Conte börjar få ordning på Spurs och visst ska man kunna åka den korta biten hem med tre viktiga pinnar. Watford är hårt skadedrabbat och efter fem raka förluster och sju torsk på de åtta senaste matcherna så ligger man nu och balanserar på nedflyttningsstrecket.

 

4. Blackpool – Hull 1(x)
• Nykomlingsmöte som kan gå lite hursomhelst. Båda gängen har drabbats hårt av coronaviruset och det är lite oklart om vilka lirare som ställs på planen. Procenten på ettan lockar inte mig och minst krysset följer jag upp med.

 

5. Chelsea – Liverpool 2
• Toppmöte på Stamford Bridge mellan tvåan Chelsea och trean Liverpool. Svåra defensiva problem för Chelsea som har fem försvarare på skadelistan, senast Reece och Christensen. Liverpool åkte på däng borta mot Leicester, men man hade mängder av chanser. Jag tror man vinner detta.

 

6. Brentford – Aston Villa 2
• Brentford har inte torskat mot Villa sedan 1953, men Gerrard har verkligen fått ordning på grejerna i Villa och visst ska man ha goda chanser till poäng. Jag testar tvåan men en gardering behöver inte vara fel.

 

7. Everton – Brighton (x)2 M
• Nja, favoritskapet på Everton här känns skumt. Skadorna är många, även fast Calvert-Lewin kan vara åter. Brighton är inga vinstmaskiner borta, men poäng borta mot Liverpool/Chelsea/West Ham är ju inte kattskit direkt. Jag testar fila bort ettan.

 

8. Leeds – Burnley 1(x)
• Covidbonanza hos gästerna som kan få en jobbig eftermiddag mot Leeds som ser ut att få tillbaka superviktige Bamford framåt. Men varenda atom i min kropp skriker ”NEEEEEJ” till att spika Slamp-Leeds till över 60%. Räcker 1x? Tveksamt. Räcker ens 1×2? Antagligen inte! Bara att sikta in sig på 12 rätt och gå vidare i livet. 🙂

 

9. Southampton – Newcastle 1(x2)
• LOTTAS
Procentfördelning vid lottning: 52-26-22

 

10. Bristol C – Millwall (x)2
• Efter elva matchers skadefrånvaro var Andy King tillbaka för Bristol C. Efter 55 minuter blev han utvisad och är nu borta igen alltså. Man har det oftast besvärligt hemma, men det har sett bättre ut på senare tid och någon självklar seger för Millwall är det inte (finns det självklara tvåor i Championship?).

 

11. Alavés – Sociedad (1x)2
• Baskiskt derby och inga formstarka gäng som möts här direkt. Sex raka ligamatcher utan seger för Alavés medan Sociedad bara har en poäng på de fem senaste ligamatcherna. Sociedad ska vara starkare, men covid härjar och lite oklart vilka man ställer på planen. Helst alla tecken.

 

12. Getafe – Real Madrid 2
• Stark defensiv hos Getafe just nu som inte släppt in mål på tre raka hemmamatcher. Och två av de tre senaste hemmamatcherna mot Real har slutat 0-0. Hemmalaget lär försöka deffa sig till poäng även nu. Prollen på tvåan är hög och jag jobbar eventuellt in en gardering när det närmar sig,

 

13. Elche – Granada (x)2
• Inga lag som imponerar kanske om man tittar på tabellen, men Granada har stigande form och faktiskt fem raka ligamatcher utan förlust. På resande fot har man inte imponerat och jag tänker inte spika ett gäng som har en bortaseger på hela säsongen. Stora problem med covid hos hemmalaget och mer än en poäng tror jag inte att det blir.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.