Stryktipset, vecka 51, 21 december 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 21 december 2013

11 miljoner i jackpot OCH dubbel utdelning för de som sätter 13 rätt på stryktipset. Jag testar ett lite större system idag. R-4-4-144 (12) + en havlgarderingar. 288 kr. Lycka till! /BB

Kupongen har du här.

1. Manchester U – West ham 1

• Tre raka segrar för United och noll insläppt mål på dessa så kanske kan man vara på gång nu. Hemma har man bara gjort två mål på de fyra senaste matcherna – vilket såklart inte håller om man ska vara med och fightas. Fem raka bortatorsk mot United för West Ham (noll gjorda mål på dessa) och Kevin Nolan är fortsatt avstängd. Ett litet frågetecken för Rooney så håll koll på startelvorna.

2. Crystal P – Newcastle (1x)2

• Crystal P har haft en bra start under Tony Pulis ledning. Senast föll man visserligen borta mot Chelsea, men 1-2 känns inte speciellt farligt. Newcastle blandar och ger. Vinst borta mot United och Spurs – torsk borta mot Swansea och Sunderland. Nu får man tillbaka Cabaye efter avstängning men jag tycker ändå att det här känns som en lurig match.

3. Fulham – Manchester C (x)2 M

• Stora nyheten är att Agüero är skadad och är tidigast tillbaka i slutet av januari. Kan betyda massor. Dzeko visade i cupen borta mot Leicester att är pepp på att lira då han gjorde två mål då. Och City har ju minst sagt hyfsade lirare att ställa på benen även fast man åker på några skador. Fulham hade länge 1-1 borta mot Everton senast men föll stort med 1-4 vilket inte speglade matchbilden. 70% på tvåan känns i hösta laget.

4. Stoke – Aston Villa 1(x)

• Abgonlahor avstängd för gästerna som inte hade mycket till chans hemma mot United senast. Även Stoke föll faktiskt i senaste matchen mot just United. 0-2 i veckans ligacupmatch. Stoke är riktigt svårslaget hemma – bara en torsk där den här säsongen. Märkligt nog mot bortasvaga Norwich. Magen vrålar efter kryss. Och då får magen som den vill! Stephen Ireland får inte spela för Stoke då han är inlånad från just Villa.

5. Sunderland – Norwich 1(x2)

• Vilken vändning för Sunderland mot Chelsea i ligacupen! Kvittering i 88:e och avgörande i 118:e – kan stärka laget. Man ligger dock tvärsist, fyra poäng upp till nästjumbon Fulham och fem poäng upp till West Ham över strecket. Jättechans att avancera mot Norwich på 14:e plats. Men gästerna tog en efterlängtad seger mot WBA i senaste bortamatchen, sen 1-1 hemma mot Swansea. När dessutom Wolfswinkel och Snodgrass (två av lagets bästa spelare) kan vara hela igen så vill inte jag räkna bort Norwich helt. 22% på tvåan är intressant. Håll koll på elvorna här med.

6. WBA – Hull 1

• Sex raka utan vinst för WBA, och fyra raka torsk – tränaren Steve Clarke fick kicken efter 0-1-torsken borta mot Cardiff senast och Keith Downing tar över så länge. Hull gör det bäst hemma, på bortaplan har man sex raka utan vinst, men motståndet har också varit mördande. Oavsett bara en seger på de sex senaste för Hull och bra chans för WBA att bryta den negativa trenden. Målisen Ben Foster tillbaka efter skada och tillgäng för hemmalaget.

7. Birmingham – Nottingham (1x)2

• Bra form hos hemmalaget som sex raka utan förlust. MEN hemma går det onekligen sådär – sex raka utan vinst. Men tre raka kryss hemma så man kanske kan vara på gång? Nottingham har bara vunnit en av de tio senaste matcherna mot Birmingham men det är andra tider nu och bra chans att störa om allt klaffar. David Vaughan kan vara tillbaka på Forests mittfält efter en månads skadefrånvaro.

8. Bolton – Charlton 1(x)

• Bara en förlust på de sju senaste hemmamatcherna för Bolton som dock har tre torsk på de fyra senaste ligamatcherna. Charlton är ett otäckt bortalag som sällan gör bort sig på resande fot. Gästerna ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på 18 poäng, en poäng för Sheffield W under detsamma. Bolton har fyra poäng mer på 16:e plats så visst är det en viktig match för båda lagen. Snack om att Mark Davies kan starta för Bolton – han har varit skadad sedan FEBRUARI. En av lagets riktigt stora profiler.

9. Brighton – Huddersfield 1

• Trots många skador under säsongen så gör Brighton det bra – fem segrar på de sju senaste ligamatcherna gör att man hänger med bra i striden om en kvalplats. Yttern Craig Conway måste hemmalaget definitivt ersätta då hans utlåning från Cardiff har avslutats – LuaLua tar antagligen Conways plats. Huddersfield ska man inte underskatta men utan sin notoriska målskytt James Vaughan så är man såklart inte lika vasst. Försvararen Joel Lynch är avstängd.

10. Burnley – Blackpool 1(x)

• Tre raka ligatorsk för Blackpool som därmed har åkt ner från topp sex. Martinez och Fuller är fortsatt avstängda efter sina röda kort. Andraplacerade Burnley fortsätter att överaska och har hållit den goda formen intakt under hela säsongen, mycket tack vare att man klarat sig utan större skadebekymmer. Burnley alltjämt obesegrat hemma den här säsongen och det tror jag inte att Blackpool ändrar på.

11. Derby – Doncaster 1

• Barcelona ringde och ville ha sin procent tillbaka! Ca 75% på ettan är sjukt högt. Visst, Derby är en vinstmaskin just nu med sex raka vinster och ställs mot ett Doncaster på 20:e plats. Chris Martin, Derbys främste målskytt är dock ett frågetecken till den här matchen då han åkte på en smäll på träning i veckan. Håll koll på elvan där. Etta just nu då, men om Martin ställs över så tar jag med ett kryss.

12. Ipswich – Watford 1(x2)

• Skadefri trupp hos Ipswich som dessutom värvat anfallaren Ebank-Blake (f d Wolves). Watford nio matcher långa vinstlösa svit blev för mycket för tränare Zola som lämnade plats för nye Sannino. Trots den tillsynes dåliga statistiken hos gästerna så kan man ju också påpeka att man bara har en förlust på de sju senaste bortamatcherna. En jävla massa kryss helt enkelt…och en jävla massa torsk hemma. Watford är lite av ett bogey team för Ipswich.

13. Reading – Wigan 1(x)

• Guthrie tillbaka i Reading efter avstängning. Laget är det bra trots en hel del skador och ligger på en femte plats. Wigan en efterlängtad seger hemma mot Bolton senast med 3-2 – innan de hade man sju raka förluster om man räknar EL-matcherna. Borta har man varit en katastrof den här säsongen och 23% på tvåan tycker jag nästan är för HÖGT.

Redo att lämna in vinnarraden? Då så, kupongen har du här.

BERMUDABENNY
[email protected]

GILLA SoS på FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.