Stryktipset, vecka 5, 3 februari 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 3 februari 2024

Jackpott och lurig kupong – det borde kunna bli en trevligt utdelning den här veckan. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Sheffield U – Aston Villa 2
• Fördel Villa förstås, men formen är inte sprudlande direkt och man slirar i toppen. Jumbon Sheffield slåss för sin överlevnad och kan kanske kriga till poäng. Tvåan lämnas ensam just nu.

 

2. Brighton – Crystal P 1(x2)
• Pinsam insats av Brighton senast när man föll borta mot Luton med hela 0-4. Hemma är man vanligtvis starkt, men kanske kan chocken fortfarande sitta i. Palace har underpresterat hela säsongen men fick med sig en stärkande seger mot Sheffield senast. Detta är ett rivalmöte och jag vill ha med alla tecken.

 

3. Burnley – Fulham 2
• Två lag det går motigt för. Burnley har inte material för Premier League. Fulham däremot har mött riktigt bra motstånd på senare tid och nu är det hög tid att stoppa blödningen.

 

4. Newcastle – Luton 1
• Starkt av Newcastle att bortaslå Villa senast och fantastiskt av Luton att köra över Brighton. Luton har faktiskt bara en torsk på de åtta senaste tävlingsmatcherna och går i denna match med gott självförtroende. Ta med garderingar om plånboken tillåter.

 

5. Blackburn – QPR 1(x2)
• QPR har spottat upp sig lite på slutet med fyra poäng på de två senaste. Men det har varit på hemmaplan och spelet har inte sett fantastiskt ut. Dock litar jag inte på Blackburn just nu – spelet övertygar inte alls och jag sneglar mot helgardering.

 

6. Huddersfield – Sheffield W (x)2
• Inte en chans att jag förlitar mig på att Hudds gör jobbet här – en seger på de tolv senaste tävlingsmatcherna. Sheffield är ingen vinstmaskin heller direkt, men det ser bättre ut än tidigare och man står upp bra mot de flesta. Jag går emot favoriten.

 

7. Hull – Millwall 1(x)
• Det var inte vackert, men tillslut stod Hull som segrare borta mot Sunderland med 1-0. Man skapade två chanser och sju gula kort, men ändå! Det kan bli målsnålt, hårt och jävligt när defensivt sinnade Millwall kommer på besök.

 

8. Norwich – Coventry 1(x2)
• Jag gillar vad jag ser av Coventry just nu och kanske kan man störa ett hemmastarkt Norwich. Dock brukar man ha problem på Carrow Road och jag tycker det är svårt att fila bort något tecken.

 

9. Preston – Ipswich (1x)2
• Ipswich på sin direktplats till PL är jagat byte och det känns inte helt stabilt just nu. Visst borde man greja poäng mot ett svajigt Preston, men har man råd så kan det vara en kul helgardering.

 

10. Rotherham – Southampton (x)2 M
• Nej fan jag tänker INTE spika Southampton till ca 75%. Någon gräns får det finnas faktiskt. Rotherham har bara en torskat en av dem fem senaste – hemma blir man sällan överkört och tagit poäng mot bland annat Leeds och Ipswich den här säsongen. Sååååå….0-7? 🙂

 

11. Stoke – Leicester (x)2
• Två raka torsk för Stoke men spelmässigt ser det faktiskt ganska bra ut. Jobbig hemmasvit med åtta raka utan seger. Den sviten lär förlängas när serieledande Leicester gästar.

 

12. Swansea – Plymouth 1
• Plymouth är svårslaget, men på bortaplan briljerar man inte direkt – 0 6 8 är bortastatistiken. Swansea vann bortamötet mot Plymouth med 3-1 efter en fin insats. Bra chans till ytterligare en trepoängare.

 

13. Watford – Cardiff 1(x)
• Fyra raka bortamatcher i ligan för Watford och 2 2 0 på dessa. Hemma är man långtifrån oslagbara men ett formsvagt Cardiff borde få problem.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.