Stryktipset, vecka 5, 2 februari 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 2 februari 2019

Då kör vi igen! Stryktipset är äntligen här igen och här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Huddersfield 1
• Sicken jävla mina Chelsea åkte på senast borta mot Bournemouth när man torskade med 0-4! Huddersfield kämpade på bra mot Everton, men föll med 0-1. Chans för revansch för Chelsea?

 

2. Everton – Wolverhampton 1(x2)
• Wolves går aldrig att räkna bort, framförallt inte mot Everton som känns långt ifrån stabilt. Digne avstängd för hemmalaget efter det röda kortet senast.

 

3. Brighton – Watford 1
• Watford var nära att skrälla borta mot Spurs men tappade ledningen och matchen på slutet. Även Brighton föll ihop senast – 2-0-ledning borta mot Fulham tappade man till 2-4-förlust. Hemma är man dock klasserna bättre och borde greja minst en pinne.

 

4. Burnley – Southampton 1(x2)
• Nära nära för Burnley senast som hade 2-0 borta mot United med fem minuter kvar – slut: 2-2. Man har vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcher och kan mycket väl vinna igen. Men Southampton är ett svårslaget gäng och har fyra raka bortamatcher utan förlust. Öppet.

 

Speltips varje dag av mig

 

5. Crystal Palace – Fulham 1(x) M
• Viktige Zaha avstängd för Palace som ändå ska vara liten favorit mot Fulham. Men uppåt 70% på ettan känns lite väl högt och krysset får följa med. Speroni fortsätter vakta Palace-målet.

 

6. Cardiff – Bournemouth (1x)2
• Cardiff är inte så uselt hemma och kan kanske kriga till sig värdefulla poäng här. Fantastisk seger för Bournemouth senast mot Chelsea, men helt annan matchbild att vänta nu.

 

7. Leeds – Norwich 1(x)
• Herrejävlar vilket höjdarmöte i Championship – ettan mot tvåan och naturligtvis viktiga poäng på spel. Visst ska Slamp-Leeds vara favorit hemma mot alla lag, men någon självklar seger tror jag inte detta blir. Norwich har tolv raka bortamatcher utan förlust.

 

8. Birmingham – Nottingham 1(x)
• Två lag som kämpar för att nå en kvalplats. Sex raka tävlingsmatcher utan seger för Birmingham, men också mött tufft motstånd. Bra chans till poäng mot ett vanligtvis bortasvagt Nottingham.

 

Veckans topptipskupong

 

9. Bristol C – Swansea 1(x)
• Tolv raka tävlingsmatcher för City utan förlust och nu är man bara två poäng från en playoff-plats. Även Swansea har god form och chans på kvalplats (fem poäng upp). Det brukar bli sjukt målfattiga och tajta matcher mellan dessa lag rent historiskt sett. Tätt igen?

 

10. Hull – Stoke 1
• Hull är riktigt starkt hemma just nu och trots förlusten borta mot Rovers senast så har man ok chans att nå playoff efter en riktigt vass vårsäsong. Stoke blandar och ger men brukar inte leverera på bortaplan.

 

11. Reading – Aston Villa 2
• Reading har bara en seger på de 13 senaste ligamatcherna och ligger följaktligen på en nedflyttningsplats. Nu gäller det att man kammar sig om det inte ska bli League One nästa säsong. Villa känns lite på gång igen och Tammy Abraham är i riktigt målform.

 

12. West Bromwich – Middlesbrough 1(x)
• Ännu en höjdarmatch i Championship när fyran tar emot femman. Det lär blir en tät match, men där jag ändå tror på hemmapoäng. Dock är procenten på singelettan lite väl hög för att inte gardera.

 

13. Wigan – QPR 1(x2)
• Wigan har problem och slåss för sin överlevnad. Något garanterad förlust är det definitivt inte mot QPR som bara har en seger på de åtta senaste bortamatcherna i ligan. Öppet.

 

Veckans stryktipskupong

B E R M U D A B E N N Y

18+ | stodlinjen.se | Spela Ansvarsfullt

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.